directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 20:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Milers de persones es manifesten pel centre de Barcelona en contra de la reforma de la Constitució espanyola

Un grup de persones ha intentat obstaculitzar la sortida de la manifestació

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Milers de treballadors i ciutadans han iniciat aquest dimarts a la tarda una manifestació a Barcelona per protestar contra la reforma de la constitució espanyola i demanar un referèndum. Sindicats i més d'una seixantena d'entitats s'han adherit a la protesta, que marxa rere una pancarta amb el lema 'Contra la reforma. Jo vull votar'. La sortida de la manifestació, que ha partit de Plaça Urquinaona, ha estat obstaculitzada per un grup d'una vintena de persones, tot i que no hi ha hagut incidents. Els manifestants recorren els carrers de Barcelona demanant la vaga general. La manifestació té previst finalitzar a Pla de Palau, on el catedràtic de la UPF Vicenç Navarro llegirà un manifest

Comparteix
   


Etiquetes
Un grup d'unes 25 persones, majoritàriament joves amb perfil antisistema, han intentat sense èxit obstaculitzar la sortida de la manifestació d'unes 20.000 persones, segons els organitzadors, amb crits contra els sindicats majoritaris i contra la patronal. La pressió de la marxa dels sindicats i de les entitats socials i ciutadanes ha fet començar la manifestació, mentre que el petit grup de joves s'ha situat al front de la manifestació mantenint els crits contra els sindicats, especialment dirigits contra CCOO i la UGT.  L'organització de la manifestació ha decidit finalitzar la marxa al final de la Via Laietana, a l'alçada de Correus, en compte d'arribar com estava previst a pla de Palau. Motius de ''seguretat'' han estat els que han justificat aquesta decisió, segons un portaveu dels convocants. El grup de 25 persones han aturat la seva marxa davant de l'edifici de la seu central de CCOO de Catalunya, sense que es registressin incidents. 

El gruix de la manifestació llançava crits demanant poder votar la reforma de la Constitució acordada pel PP i el PSOE i amb crits ''així, així, ni un pas enrere''. En el manifest dels organitzadors es critica la reforma que lliga les mans a futurs governs a actuar en polítiques per impedir pròxims períodes de recessió i perquè és una ''amenaça permanent'' per les prestacions i institucions de l'Estat de Benestar i les polítiques socials. El manifest fa una crida a la ciutadania i a les forces polítiques i socials a participar en les mobilitzacions que a partir d'aquesta jornada es convoquin per part dels organitzadors. Josep Maria Àlvarez, secretari general de la UGT ha manifestat poc abans de l'inici de la manifestació que un objectiu d'estabilitat pressupostària com el que pretén la reforma de la Constitució s'hauria d'haver fet amb una actuació conjunta de tots els països europeus. 

Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO, ha declarat que la reforma de la Constitució consolida de manera permanent aquestes polítiques de retallades aprovades pels governs.  Joan Martínez, president de la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya, s'ha estranyat de la rapidesa com s'ha fet la reforma de la Constitució i que la modificació s'hagi fet a partir d'instàncies de fora de l'estat espanyol. 

Una setantena de manifestants a Girona

Una setantena de persones també s'ha manifestat a Girona per rebutjar la reforma de la Constitució i exigir-ne un referèndum. Els protestants han tallat la cèntrica avinguda de Jaume I durant deu minuts en una marxa que s'ha desevnolupat sense incidents.

Els senadors de CiU, ERC i ICV-EUiA defensen el rebuig a una reforma constitucional 'recentralitzadora'

'Hi ha una majoria a Catalunya que va en una direcció diferent al model d'Estat que proposen PSOE i PP', ha afirmat el senador de CiU, Jordi Vilajoana, en la compareixença davant la Comissió d'Afers Institucionals dels senadors designats pel Parlament. En la mateixa línia s'han expressat els senadors d'ICV-EUiA i d'ERC. Per a Joan Saura, la reforma és 'recentralitzadora, socialment regressiva i antidemocràtica', mentre que el senador d'Esquerra, Miquel Bofill - l'únic en comparèixer dels senadors que no ha designat el Parlament- ha afegit que és 'innecessària' i que 'atempta' contra l'autonomia de Catalunya. Els tres grups han assegurat que no participaran en la votació del text al Senat.
 
Tant CiU com ICV-EUiA han avançat que participaran en la votació de les esmenes, però no votaran el text final -en el qual presumiblement no s'inclourà cap de les esmenes presentades-, mentre que el senador d'Esquerra ha avançat que 'no participarà en les votacions', perquè 'la Constitució Espanyola està en via morta'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
NOVAABC fletxa IGUALADA
8 de setembre de 2011, 12.00 h

#8
de momento le han puesto fecha al referendum.... algun otro a llegado a este punto?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
NOVAABC fletxa IGUALADA
8 de setembre de 2011, 11.54 h

#2
para hacer la misma politica que se hace en madrid no si si merece la pena ser independientes!
INDEPENDENCIA SI! pero para hacerlo diferente! no engordemos nuevos cerdos!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Robert fletxa Castelldefels
7 de setembre de 2011, 12.56 h

#8 Noemí, el sr. Huguet MAI va ser Conseller de Governació, sinó d'universitats , Empresa i innovació (crec que és així el nom). Per altre part, el conseller encarregat de comandar els cossos de seguretat és el Conseller d'Interior.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Noemí fletxa Sabadell
7 de setembre de 2011, 12.50 h

#1 Votar ERC no arreglarà les coses. Faran com CiU a l'època de Pujol, amb la Independència: "Ara no toca" i, continuaran amarrats a la mamella.
Fixa't en una cosa. SI va presentar una proposta per tal que les Policies no multessin el CAT als cotxes i que els primers en donar exemple fossin els Consellers.
Resposta d'ERC, dels grans independentistes: Van vetar la proposta al PArlament.
Veient un cosa tant simbòlica que creus que faran amb una de més seriosa?
Amb tot aquest merder, ERC est... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Robert fletxa Castelldefels
7 de setembre de 2011, 12.08 h

La prostitució...perdó....constitució espanyola que se la confitin d'una puta vegada i deixin d'emprenyar amb aquesta merda...total, qualsevol cosa que facin, anirà contra els interessos dels Catalans fins que no tinguem els pebrots de tenir i fer valer la NOSTRA CONSTITUCIÓ CATALANA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Pasbort fletxa Vila-real
7 de setembre de 2011, 11.41 h

QUE ES AIXO!!!!

Ja es hora que nosaltres ens comportem com ells.- ells tenen o tenien uns enemics que es deia ETA, pero quan agafaven a algú el posaven a la presó, per assassins....assassins.....defensant lo seu? ASSASSINS defensant els SEUS? haveu vist algún "animal salvatge que NO ho fatja?, i acàs nosaltres no tenim uns ASSASSINS que ens estan matant el CATALA? que ens estant ASSASSINANT el CATALA? i qué es això de que a damunt aquests ASSASSINS CRIMINALS GENOCIDIS tenen la barra d´... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
7 de setembre de 2011, 11.41 h

La constitucio aspañola no es la meva constitucio. No mereix cap mena de protesta.
INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
7 de setembre de 2011, 10.22 h

#2 CiU, més conegut com corrupCiU, és l'antítesi de la democràcia. CorrupCiU és el partit més hipotecat pel capitalisme desbocat i sedegós de diner a costa de la classe mitja, l'obrera i emèrita. CorrupCiU és una olla de corrupció, la qual està en estat latent, però el dia que es destapi tot, cal que fotin el camp del país com en Gadaffi o en Ben Alí. El Cas Palau està esperant, i el pitjor potser, el cas Pallerols també. I a sobre voleu que votem un partit neocon, sucedani del ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
7 de setembre de 2011, 09.52 h

#2 que es el pacte fiscal??
El pacte fiscal ens arreglara el problema linguistic??
El pacte fiscal ens arreglara l´aspañolisme d´obligat compliment??
ETC
L´unic cami es la INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Lluís fletxa BCN
7 de setembre de 2011, 09.47 h

Si tots els que perden el temps en vot inutil, ara, votant a SI, ERC, PSC, PP,...en lloc de CiU, conseguirem que el PP no tingui majoria absoluta i per tant conseguir el Pacte Fiscal, el gran pas per l'independencia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.