directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 04:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Òmnium i el traductor del web de la UE al català faran campanya per l'oficialitat de la llengua a la UE

Destaquen la necessitat de fer visible el suport a la llengua de la ciutadania catalana i europea

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Porta, i l'ideador i impulsor de la campanya 'El català, la següent llengua oficial a la UE', així com també traductor del web del Parlament Europeu al català, Miquel Català, van signar dijous passat un conveni de col·laboració per a l'impuls conjunt d'Oficialitat.cat amb l'objectiu d'assolir que el català sigui llengua oficial a les institucions d'Europa durant la presidència espanyola de la UE. Òmnium i Català reiteren la necessitat de fer visible el suport a la llengua de la ciutadania, catalana i europea, i defensen que cal respectar 'el corresponent mandat de l'Estatut', tenint en compte 'la negativa permanent de l'Estat en aquesta qüestió', segons informa Òmnium.
oficialitat.cat
Comparteix
   

Així, l'entitat recull l'afirmació de l'Observatori de l'Estatut que defensa que fins a dia d'avui 'l'Estat gairebé no s'ha implicat en la difusió exterior del català, malgrat que hi està obligat per l'article 3.3 de la Constitució i la ratificació de diversos instruments internacionals', entre d'altres, 'la Carta Europea de les llengües regionals o minoritàries'.

D'altra banda, l'entitat concreta que l'oficialitat del català a Europa 'no pot limitar-se a l'ús de la llengua catalana al Parlament Europeu sinó al seu ple reconeixement com a llengua oficial de la UE'.

Sobre Oficialitat.cat


Miquel Català, veí de 28 anys de la Granja d'Escarp (Segrià), va presentar la campanya Oficialitat.cat el 17 d'abril passat amb el suport de tots els candidats catalans a les eleccions europees del 2009, amb excepció del PP, així com també amb el d'Òmnium 'des dels seus inicis', segons l'entitat cultural. Aquesta col·laboració ha de permetre ampliar i difondre la campanya amb l'objectiu de rebre suport ciutadà, incrementar les 12.000 signatures aconseguides ja a dia d'avui i ampliar el suport arreu dels Països Catalans i a altres països d'Europa. Així, tothom qui ho desitgi pot adherir-se a la campanya signant al web d'oficialitat.cat.

Òmnium insisteix que el reconeixement del català com a llengua oficial és un 'dret' del poble català 'més que justificat pel seu pes demogràfic, el seu dinamisme en tots els àmbits de la cultura i el baix cost de la seva implantació per part de les Institucions Europees'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.