directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 16:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Tecnologia doble fletxa

Viasona celebra el primer aniversari a la xarxa incorporant noves funcionalitats

S'inclou la possibilitat d'escoltar les cançons en les principals plataformes internacionals i veure'n els vídeoclips · Dibuixa un mapa musical per comarques dels Països Catalans

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Un any després de la seva posada en marxa, el Grup Catmèdia estrena una nova versió de Viasona, la base de dades més gran de la música en català a Internet. A partir d'ara, els internautes no només podran consultar la discogràfica i lletres de cantants i grups en català, sinó que Viasona es converteix en una plataforma 2.0 que integra elements multimèdia dels principals estàndards internacionals en música (GrooveShark, YouTube, iTunes, Spotify, Google Maps, Twitter, etc.). D'aquesta manera, a través d'aquestes plataformes es vinculen al web els continguts d'àudio o video que estiguin disponibles en aquestes centrals de música, s'ofereix la possibilitat de comprar discos i cançons, i en el cas de Google Maps, Viasona ha aconseguit dibuixar un gran mapa musical dels PPCC, on es poden saber quines formacions són originàries d'una població o comarca concreta.

Comparteix
   


Etiquetes
El web també ha començat a entrar les portades de treballs discogràfics. I és que la base de dades de Viasona ha crescut gràcies a les aportacions dels mateixos grups i intèrprets, segells discogràfics i mànagers, però també de col·leccionistes privats i centenars de particulars que han volgut posar el seu gra de sorra. Per aquest motiu, Viasona ha volgut accentuar encara més el seu component social i de difusió musical obrint fòrums i oferint als internautes eines per inserir les lletres i videos d'una cançó al seu web o blog. En aquesta línia, el web manté la sonosfera, una anella de 350 blogs referits a la temàtica musical. A més, Viasona incorpora tota la presència digital dels grups a la xarxa: els comptes de Twitter dels grups i els seus hashtags, perquè es pugui seguir a temps real tota l'activitat que generin els grups en les xarxa socials. Complementàriament, Viasona també ha incorporat un apartat de notícies.
 
El motor de cerca del portal també ha experimentat una notable millora amb la incorporació d'un suggest (text predictiu) que facilitarà encara més l'obtenció de tota mena de dades per part dels usuaris: des de la producció d'un artista concret, el catàleg complet d'una discogràfica, els discos i cançons d'un any determinat i, fins i tot, descobrir les cançons que incorporen una paraula concreta en la seva lletra. Només cal començar a escriure al cercador que la pàgina suggerirà totes les entrades de grups, àlbums i títols de cançó que incloguin les lletres escrites.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.