directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 10:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puig: 'Estem davant d'un nou intent de Decret de Nova Planta'

El conseller reitera que ha arribat l'hora d'avançar cap el dret a decidir durant un acte de la Diada a Calafell, on una vintena d'indignats l'han acomiadat amb protestes

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

'Amb la sentència del Constitucional (sobre l'Estatut), amb les sentències del Suprem que amenacen el nostre model d'immersió lingüística i de convivència educativa crec que estem davant d'un nou intent de Decret de Nova Planta'. Són paraules del conseller d'Interior i sobiranista a CDC Felip Puig, pronunciades aquest vespre durant la commemoració de la Diada a Calafell. Puig ha insistit en la idea d'una 'segona Transició' que ha llençat Mas, i ha afegit que, segons ell, el país es troba 'en un final d'etapa' i ara ha d'avançar cap al dret a decidir. Després del seu discurs, una vintena d'indignats l'han acomiadat de la vila amb una pancarta que deia 'Volem una Catalunya social i no policial'.
Han passat gairebé 300 anys des que, el 1716, el primer Borbó anul·lés, amb el Decret de Nova Planta, els privilegis i les institucions medievals del Principat, però la situació d'aleshores és comparable amb la d'ara segons el conseller d'Interior, Felip Puig (CiU).

'Subtilment, aquesta vegada a través d'institucions suposadament neutrals, estem davant d'un intent de tornar a disminuir aquest autogovern que hem guanyat en els darrers 30 anys', ha declarat el polític a Calafell (Baix Penedès), on ha assistit als actes de commemoració de la Diada Nacional.

I, insistint en la comparació, ha acusat les institucions de l'Estat de mirar 'de reduir el nostre autogovern, de reduir les nostres institucions a un paper testimonial, de no deixar-nos gestionar la nostra hisenda, de no deixar-nos comerciar amb el món i gestionar els nostres aeroports'.

En una glosa que ha llegit davant d'un centenar d'oients al pintoresc escenari del castell de Calafell, Puig ha recordat que aquest context polític s'esdevé després de 30 anys de democràcia en la qual algunes forces han mirat d'articular una relació entre Catalunya i Espanya satisfactòria per a ambdues parts. El conseller ha considerat fracassats aquests intents, tot refrescant en la memòria la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut de l'any passat.

'Hem arribat al final d'una etapa, i no serà perquè Catalunya no hagi entregat, i hagi volgut pactar, però Espanya ens està dient constantment que no, i no podem estar rebent negatives indefinidament', ha proclamat.

En aquest escenari, 'només ens queden dues alternatives, que és la que vol Espanya; que és la claudicació, la que durant 300 anys cap patriota català ha acceptat', ha dit. 'O la de buscar el nostre dret a decidir, anar buscant més espais de sobirania', ha afegit.

I, recorrent de nou a la memòria dels defensors de Barcelona del 1714, ha diferenciat la 'derrota' de la 'claudicació', tot apuntant a que no es pot claudicar en les derrotes. Per això ha animat als oient de la glosa a avançar cap al dret a decidir. 'Això sí a través de majories socials', ha matisat, tot apuntant a què es pot fer un país sense Estat però és difícil fer un Estat sense país, i advocant per la 'prudència'.

Al final de l'acte, una vintena d'indignats han acomiadat el conseller amb xiulets i protestes. Puig havia acudit a la vila convidat per l'alcalde, que, des del juliol passat, torna a ser Joan Olivella, de CiU.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
JEN fletxa CATALUNYA LLIURE!!!!
12 de setembre de 2011, 16.13 h

INDEPENDÈNCIA,JA!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
atlasac fletxa Vila-real
12 de setembre de 2011, 11.03 h

QUE VOLEN.......



Aquesta gent que truquen de matinada.....jo os ho diré,

que ens comportem com la RITA BARBERA, i com a

borregos VOTANT-LA, això és el ideal que persegueixen,

que es igual, igualet, igualet al GENOCIDI, i a damunt

SOM NOSALTRES els XENOFOBS-RACISTES-

INTOLERANTS-FACISTES? (quina barra). Si vos esteu

d´acord amb ells VOTEU com sempre heu votat, però

si encara us queda un poquet de consciència, sabràs que

tens que VOTAR--INDEPENDENCIA...per a NO ser

còmpli... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
12 de setembre de 2011, 10.58 h

Que en sou d'hipòcrites els convergents. Això sí, teniu el do de l'eloqüència amb la qual enganyeu el poble català, o bona part d'ell. Com goseu parlar d'aquesta manera, tenint un Durante y Lérida a madrit, el qual per boca d'ell mateix i escoltat per mi mateix, "és tan buen catalán como buen ecs-panol"???. Aquest home és un sàtir i obsés sexual de la política. No es pot estimar dues dones a l'hora ja que quan fas l'amor amb una, traiexes de forma evident l'altra. Llavors el vostre... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
ARNAU GAVALDA fletxa Barcelona
12 de setembre de 2011, 10.21 h

Cuantas chorradas!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
ARNAU GAVALDA fletxa Barcelona
12 de setembre de 2011, 10.21 h

Cuantas chorradas!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Lluís fletxa Monistrol de M.
12 de setembre de 2011, 09.54 h

Doncs espavileu!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Carles fletxa Tortosa
12 de setembre de 2011, 08.15 h

Que acceptaré sense fent veure que no el vull, o sigui marejant la perdiu i enganyant als pobres votants que votaven CIU pensant que votaven independència


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Miquel fletxa BCN
11 de setembre de 2011, 23.03 h

No Puig. Els Decrets de Nova Planta, imposats per la força de les armes, sang i foc,... són els mateixos i no han estat mai derogats.

Qualsevol sentència espanyola, que segueixi les directrius establertes en els Decrets de Nova Planta, és il·legítima, i per tant, és just i necessari no acatar-la. http://ca.wikipedia.org/wiki/Decrets_de_Nova_Planta

Si el govern no planta cara a Espanya és necessari canvi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.