directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Més d'un milió de nens tornen a l'escola catalana

L'eliminació de la sisena hora i el setge judicial espanyol a la immersió, protagonistes · 30.000 alumnes més sense incrementar el professorat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Després de gairebé tres mesos de vacances, 1.280.232 escolars han començat les classes aquest dilluns al matí. El curs escolar 2011-2012 compta amb 21.000 alumnes més que el passat a l'escola pública. Aquest increment l'absorbirà la mateixa plantilla docent que l'any passat amb 67.054 professors, tot i que amb una hora lectiva més de classe per a ells i una menys per als alumnes de Primària que no faran sisena hora, un dels principals canvis impulsats per la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau. Tot i això, un dels principals protagonistes del dia serà el català i la defensa del model d'immersió lingüística després de la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Si es tenen en compte tots els règims i modalitats (presencials o a distància), els sistema educatiu català compta amb 1.545.773 alumnes, el que suposa un augment de 53.879 respecte l'any passat. Només en règim general, és a dir Educació Infantil, Primària, Secundària i postobligatòria, el creixement és del 2,7%.
 

Comparteix
   


Etiquetes
 
Una de les etapes que més creix en número d'alumnes és l'Educació Infantil de 0 a 3 anys, que assoleix els 91.658 alumnes (tenint en compte l'ensenyament públic, concertat i privat). En general, l'Educació Infantil i Primària creix un 2,9% i representa 800.399 alumnes del sistema. L'Educació Secundària creix un 2,2% fins els 418.230 estudiants. En aquest àmbit, els Cicles Formatius de Grau Mitjà són els que registren un increment més acusat, amb una pujada del 10,2% fins el 53.123 alumnes. 
 
Sense sisena hora
 
A partir d'aquest dilluns els alumnes de Primària de les escoles públiques faran una hora lectiva menys. Aquesta és una de les principals mesures que va anunciar Rigau de cara aquest curs. Només es mantindrà en 442 centres, que pertanyen o bé a escoles rurals o a centres que estan ubicats a entorns socioeconòmics desfavorits.
 
Tot i les crítiques de sindicats, pares i un mandat del Parlament que l'instava a mantenir aquesta hora de més a l'escola per aquest curs, Rigau l'ha eliminat afirmant que una hora de més no garanteix millors resultats i no és rendible pel cost que suposa. El seu substitut serà el SEP, una hora de més per als alumnes amb dificultats especialment en lectoescriptura i matemàtiques.
 
Aquesta modificació ha comportat també diferències horàries segons els centres. Així, la majoria, el 51,27% acabarà les classes a les 16.30 hores, el 39,46% ho farà a les 17 hores, el 3,28% a les 16 i el 0,23% a les 16.45. A més, hi haurà cinc centres que experimentaran fent jornada intensiva. 
 
La consellera també va voler eliminar un dels programes estrella del conseller Ernest Maragall, l''1X1' que apostava perquè cada alumne tingués el seu propi ordinador a classe. Rigau va aturar la posada en marxa i ha introduït l''EduCat 2.0', que es basa en ordinadors propietat del centre i no de les famílies. Tot i això, 280 centres han decidit continuar amb l''1X1' i 83 s'han sumat al nou model de Rigau.
 
Tots aquests canvis busquen, segons Rigau, assolir el principal objectiu que s'ha marcat el Departament: reduir el fracàs escolar. A partir d'aquest dilluns i fins el proper juny alumnes i professors treballaran a les classes per aconseguir-ho.
 




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.