directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 03:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Garcia Albiol posa a prova CiU i vota en contra de la moció en defensa de la immersió lingüística

El text s'aprova igualment · Els convergents adverteixen l'alcalde de Badalona que li presentaran una moció de censura si promou accions contra el català

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

L'oposició a l'Ajuntament de Badalona (PSC, CiU i IVC-EUiA) ha forçat el consistori, governat pel PP, a aprovar una moció de suport a la immersió lingüística. La moció rebutja la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra el model educatiu català i dóna suport a la manifestació prevista per aquest mateix dilluns en suport a l'escola catalana. El PP ha votat en contra del text al·legant que aquesta és una moció 'ideològica' que no comparteix i que, a més, creu que no s'ha de debatre als ajuntaments. CiU ha amenaçat amb presentar una moció de censura a l'alcalde, Xavier Garcia Albiol, si l'Ajuntament aprofita la resolució del TSJC per impulsar alguna campanya contra el català.
Davant d'una gran expectació mediàtica, el ple de l'Ajuntament de Badalona ha aprovat, com estava previst, una moció de suport al model d'immersió lingüística a les escoles. El text, que s'ha aprovat coincidint amb l'inici del curs escolars, rebutja la sentència del TSJC perquè 'posa en perill el sistema d'immersió lingüística a Catalunya'.
 
La moció, redactada i aprovada pel PSC, ICV-EUiA i CiU, fa una crida a la comunitat educativa perquè 'desatengui' aquesta sentència i mantingui el model educatiu que s'ha utilitzat fins al moment. Els partits signants també han recolzat la manifestació prevista per aquest mateix dilluns per la plataforma somescola.cat.
 
El govern en minoria del PP ha estat l'únic que ha votat en contra de la moció en defensa del model educatiu català. L'alcalde, Xavier Garcia Albiol, ha dit que aquesta era una moció 'ideològica' que 'traspassa' la frontera de Badalona. Per a l'edil popular, els debats sobre la llengua cal que els facin altres administracions, com el Parlament de Catalunya, i no als ajuntaments.
 
El portaveu d'ICV-EUiA, Carles Sagués, adverteix que sentències com la del TSJC posen generar una fractura social a la ciutat. En aquesta mateixa línia, el líder del PSC, Jordi Serra, lamenta que el PP aposti per un model educatiu que diferenciï els nens a les escoles en funció de la llengua que parlen: 'Hi ha qui utilitza la llengua com un mitja de coneixement i enriquiment i hi ha qui la fa servir per dividir'.
 
Conscient de les divergències ideològiques amb la resta del plenari, Garcia Albiol ha fet una crida als partits a aparcar aquest tipus de debats i ha recordat als representants d'ICV-EUiA, CiU i PSC, que el PP governa Badalona per resoldre 'altres problemes'. En aquest sentit, l'alcalde ha posat com a exemple la seguretat ciutadana o l'atur i, en relació a l'educació, l'absentisme escolar o la gratuïtat dels llibres de text.
 
Tot i això, l'alcalde de Badalona ha reconegut que en determinats barris de la ciutat és necessària la immersió lingüística. En aquest punt, però, l'alcalde ha fet girar el debat cap al terreny de la immigració: 'Hi ha escales de veïns on cap veí parla català, però tampoc castellà', ha etzibat. Garcia Albiol ha acabat assegurant que no aprofitarà la sentència del TSJC ni el seu càrrec d'alcalde per atacar el català.
 
Aquestes declaracions de l'alcalde de Badalona han servit per donar resposta a la hipotètica moció de censura que el grup municipal de CiU es podria arribar a plantejar si el govern municipal del PP engegués campanyes en contra de la llengua catalana. El portaveu nacionalista, Ferran Falcó, li ha recordat a Garcia Albiol que governa en minoria i que hi ha determinades 'línies vermelles' que no li permetrà travessar.
 
Ferran Falcó n'ha posat algun exemple: 'Si aquest govern decidís adreçar una carta als pares explicant-los que d'acord amb la sentència del TSJC poden sol·licitar l'educació del seus fills en castellà com a llengua vehicular, es travessaria la línia'. El líder de CiU ha desfet així els rumors que apuntaven que el vot en contra del PP en el ple d'avui podria abocar-los a presentar aquesta moció.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
13 de setembre de 2011, 08.18 h

CiU no farà res de res per aconseguir la nostra volguda independència. Està massa ocupada en desmuntar la sanitat i l'educació, per anar cap a uns serveis privats, que per altra banda no podrem pagar donat l'alt index d'atur, apart de que ho pagarem doblement, perquè els impostos no els baixaran.
Sens dubte que tenen els ulls massa ficats a Madrid, a veure si els hi deixen algunes engrunes.
Només ens falten els capsigranys del PP i de C's.
Dominus nobiscum.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Karme fletxa Alt Penedès
12 de setembre de 2011, 21.59 h

#4 Ostres!. Curiosament avui pensava el mateix. He recordat el cas d'escòcia i aquesta pel·lícula concretament i n'he trobat les mateixes similituds. Estic d'acord amb tu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Republicà fletxa Barcelona
12 de setembre de 2011, 20.58 h

Com és que CIU no peta ???

Es pot defensar a Vic la independencia i a Castelldefels entrar en minoria a un govern dels PP genocides del català ?

El militants de CIU callen i paren la ma a final de mes o faran alguna cosa ??


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
joanesco fletxa Barcelona
12 de setembre de 2011, 19.36 h

Els dirigents de CiU en recorden molt quant a la pel.lícula Braveheart, el rei anglès dona terres i diners als nobles escocesos perquè aquests deixin de banda la lluita per la llibertat del seu país.

Ara els hi donaria Ministeris i altres prebendes. A CiU ja algú que amenaça molt però que mai fa res de res.

Aviam quant de debò fan quelcom d'arriscat per el país i deixen de només mirar las SEVES butxaques, per exemple ajudar a arribar a l'independència.

II*II


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
12 de setembre de 2011, 17.59 h

Una de les característiques de CiU és la de ser messell amb el fort i amb l'amo espanyol, i ser dur contra els febles.

CiU no farà res. s'abaixarà els pantalons per posar-s'hi bé.

Esperem...

....

....
seguim esperant...


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
ARNAU GAVALDA fletxa Barcelona
12 de setembre de 2011, 17.55 h

Si pero el sigue de alcalde y ahora se junta Castelldefels.

un dia despues de la Diada, CiU toma acciones firmes hacia la Independencia. Jo, es que me parto, ¿sera que el Carretero tendra razón?


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1 Esteve Miquel
12 de setembre de 2011, 17.18 h

Resposta del Garcia Albiol a les 'temibles' amenaces de CiU : Uiii quina por ....


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.