directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 02:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Chacón insta CiU a exigir al PPC la retirada del recurs contra la LEC abans de pactar a Castelldefels

La socialista considera que els nacionalistes impulsen una Catalunya 'amb aventures', on el mateix dia que es parla d'independència, es pacta amb el PP

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

'Si CiU no exigeix al PPC la retirada del recurs contra la LEC abans de fer qualsevol pacte, pensarem que tot el que fa CiU és teatre'. Així de contundent s'ha mostrat aquest dilluns al matí la recentment designada candidata del PSC a les eleccions generals i ministra de Defensa, Carme Chacón, en reaccionar davant el possible acord de govern a Castelldefels entre els populars i els nacionalistes. Per Chacón, CiU està impulsant un país que 'no convé' als catalans, i la socialista assegura que el que cal és 'una Catalunya sense aventures' on no 'es parli d'independència i el mateix dia es pacti amb el PP'. I és que segons Chacón, els catalans 'serem més forts a Europa de la mà d'una Espanya forta'.
 

Comparteix
   


Etiquetes
Carme Chacón ha aprofitat la seva aparició posterior a l'Executiva del PSC per carregar contra CiU i els seus acords amb el Partit Popular de Catalunya. En aquest sentit, ha considerat que els nacionalistes impulsen, des del Govern i des dels col·lectius locals, 'una Catalunya amb aventures' que no convenen al país. Chacón es referia així a que en un mateix dia, per un costat el president de la Generalitat 'parli d'independència' i per un altre 'CiU decideixi pactar amb el PP a Castelldefels'. 
 
La socialista ha exigit a Convergència i Unió que, si vol seguir tenint tractes amb els populars, 'els hi demani que retirin el recurs contra la Llei l'Ensenyament de Catalunya (LEC) abans de fer cap acord com el de Castelldefels'. 'Aquesta llei garanteix la immersió lingüística', ha defensat Chacón, que a més ha advertit a CiU que si no li reclamen aquest canvi de formes al PPC 'pensarem que tot el que fa Convergència és teatre'. En aquest sentit, la candidata del PSC ha retret a CiU que estigui 'sempre queixant-se del PP', perquè que acordin governs conjunts 'quan el que està en joc és el poder'. 
 
Davant d'aquesta actitud de CiU que Chacón considera perjudicial pels catalans, la socialista ha explicat que ella aposta per 'una Catalunya sense aventures, que té l'objectiu clar de ser més forts a Europa amb una Espanya forta i de la mà d'una Espanya forta'. És per això que Carme Chacón ha considerat que Catalunya 'ha de liderar aquesta Espanya que s'ha de recuperar de la crisi' perquè 'té les fortalesses i capacitats per fer-ho'. 'Quan millor li ha anat a Espanya és quan millor li ha anat a Catalunya', ha sentenciat. 
 
Chacón ha aprofitat també per carregar contra el Govern d'Artur Mas per estar 'malmetent una xarxa de solidaritat i protecció de més de 30 anys de democràcia'. En aquest sentit, ha criticat que l'inici de curs escolar es faci 'amb més nens i menys professors', i que, sota el seu criteri, s'estigui 'debilitant l'ensenyament i la sanitat catalanes'. 'No creiem que s'estiguin fent be els deures', ha conclòs Chacón.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Robert fletxa Castelldefels
13 de setembre de 2011, 13.43 h

#6 Tens tota la raó Company. A aquesta dona botiflera, sempre li ha importat una m... Catalunya. Només ve a treure el nas per aquí quan hi han les eleccions Ecspanyoles, fent comèdia per intentar servir més i millor al seu únic país (Ecspanya)


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Pantinet fletxa Les Escaldes
13 de setembre de 2011, 08.39 h

Amen per feina XACONETA: No estic d'acord dels pactes entre CiU amb el P.P. es com fotre un enemic dins a casa, per tant CiU aíxò h pagarà car. Però tu XACONETA no tens cap dret acriticar-ho, encara et diré més: Mentre vas xurrupar de la teta APANYOLA vas donar l'esquena a Catalunya i el teu PSOE amb qui governa a Euskadi? Per tant XACONETA CALLA !!!!!!!!!!!!!!!!! i fot el camp a Madrid de nou, tenim africans moltméscatalas que tu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Pantinet fletxa Les Escaldes
13 de setembre de 2011, 08.32 h

#4 JORDI ja he vist que tenim un TURK, el problema es que no entenc l'idioma xarnegot. No el puc llegir borda i jo m'estimo molt els gossos però no els entenc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
JORDI fletxa CATALUNYA
12 de setembre de 2011, 23.26 h

#1 És possible que els editors puguin posar la versió doblada dels inmigrants turcs que escriuen aquí?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
12 de setembre de 2011, 21.38 h

Si, pronto muy pronto tu ve soñando, lastima que te despertaras con la mano dentro del orinal y habras visto que todo era un sueño.

Es que me parto con la firma hoy de CiU en Castelldefels.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
CAT fletxa CAT
12 de setembre de 2011, 18.52 h

Arnaldo, esta clar que en tens enveja i gelosia dels catalans, es per aixo que tu i tots els teus us col.loqueu noms catalans, pero com sabeu que no ho sereu mai ens odieu, desqualifiqueu, insulteu...
Nano, aviat serem independents, ves mirant cap a on aniras a viure, perque la colla inadaptada a la que pertanys no en tindra cabuda. Entenc que no sapigues que vol dir la paraula RESPECTE, pero a Catalunya en catala, perque es la nostra llengua, i si no t'agrada fot el camp, aqui no t'hem cridat ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
ARNAU GAVALDA fletxa Barcelona
12 de setembre de 2011, 17.58 h

Demasiado tarde. Un dias despues de la Diada, el acuerdo ya esta firmado. . . . .

Un paso mas hacia la independencia de CiU. , je,je,je


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.