directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 03:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Front comú dels portaveus del PSOE, PSC, CiU, ERC i ICV al Congrés en defensa de la immersió

Destaquen la cohesió que genera el model i acusen el PP de voler 'dividir' els ciutadans per llengua

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Els portaveus del PSOE, PSC, CiU, ERC i ICV han defensat aquest dimarts sense fissures la immersió lingüística a Catalunya i han expressat la seva satisfacció per l'esmena transaccional que s'aprovarà al ple de la cambra i que insta el govern espanyol a protegir el model vigent a Catalunya. Tots ells han recordat que el sistema garanteix la cohesió social i han acusat el PP de 'polititzar' la llengua amb l'ànim de generar divisió a la societat catalana. El text que es vota aquesta tarda ha estat pactat per ERC, el PSC i el PSOE i porta la signatura també de CiU i ICV.

Comparteix
   


Etiquetes
Els portaveus de les cinc formacions han fet referència a l'acord en les seves rodes de premsa posteriors a la Junta de Portaveus. La immersió lingüística és una de les tres qüestions relacionades amb la llengua que se sotmeten aquest dimarts al criteri del ple i s'aprovarà amb el suport del Grup Socialista i les formacions d'esquerres i nacionalistes. També rebrà llum verda la tramitació de la ILP 'Televisió sense fronteres' en suport de les emissions de TV3 al País Valencià, mentre que encara es negocia una iniciativa de CiU perquè el govern espanyol reclami la oficialitat del català a Europa. 
 
El PSC diu que la immersió garanteix el bilingüisme real
 
La diputada del PSC Meritxell Batet ha lamentat que el PP intenti 'ideologitzar' el tema de la llengua en comptes d'aplicar criteris purament 'pedagògics', i ha recordat que el model de la immersió garanteix 'una igualtat d'oportunitat real' entre els que només parlen castellà i els que han tingut accés al bilingüisme. 
 
En aquest sentit ha destacat que actualment tots els alumnes de Catalunya parlen, entenen, llegeixen i es poden expressar en les dues llengües quan abandonen l'escola i que el model de la immersió és 'perfectament constitucional'. Segons Batet, la interlocutòria del TSJC 'el que no pot fer és tirar per terra aquest aval i aquest consens que havíem tingut en el seu moment', i per tant 'no proposa cap canvi de model perquè no ho pot fer'. 'Ni la literalitat de la interlocutòria mereix aquest alarmisme ni qüestiona el model educatiu', ha dit.
 
ERC acusa el PP de voler separar el país per raó de llengua
 
El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Joan Ridao, ha celebrat que el Congrés defensi la immersió de les 'agressions' de l'espanyolisme 'que ara van disfressades de toga'. En aquest sentit ha recordat que el model actual d'educació a Catalunya funciona com a 'fonament de la convivència i de la cohesió social' i ha acusat el PP i l'espanyolisme de 'voler separar el país per raó de llengua'. 'L'acord d'avui és molt important, vincula totes les forces i garanteix que el conjunt del catalanisme, ni que sigui per una vegada, anirà de la mà defensant el fonament de la nostra convivència', ha sentenciat en roda de premsa.
 
Duran a la caverna: 'Vostès en deuen saber molt més que jo'
 
El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida ha recordat que el sistema està avalat per la Constitució, la Comissió Europea i la Unesco. A preguntes d'una periodista d'un mitjà de la dreta mediàtica, Duran ha recordat que el nombre de pares que han sol·licitat que els seus fills siguin escolaritzats en castellà és ínfim. 'Vostè en sap molt més que jo, perquè que sàpiga només hi ha hagut 30 sol·licituds l'anterior any, i per tant no crec que siguin massa pares', ha dit tot recordant que els professors ja es dirigeixen en castellàa aquests alumnes . 'Veig que aquí tenen molta més informació de la que tenim a Catalunya', ha ironitzat, 'i em satisfà molt que vostés sàpiguen millor que jo el que passa a Catalunya'.
 
El PSOE diu que la immersió genera igualtat
 
El portaveu parlamentari del PSOE, José Antonio Alonso, ha assegurat que el PSOE sempre ha donat suport a la immersió com a model que garanteix el compliment de la Llei i ha negat que l'esmena pactada amb ERC porti a no fer cas de la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). 'Mantenim la nostra posició tradicional respecte a un sistema d'immersió que ha demostrat que funciona i que produeix la igualtat entre el castellà i el català, i que per tant dona compliment al que preveu la Constitució', ha afirmat.
 
ICV recorda que el sistema garanteix la cohesió social
 
La portaveu d'ICV al Congrés dels Diputats, Núria Buenaventura, ha recordat que la seva formació recolza plenament els plantejaments del Govern respecte a un model que 'ha funcionat en els últims 30 anys' no només com a instrument de cohesió social sinó com a garantia de coneixement del català per part dels alumnes. ICV, ha dit, estarà 'al costat de qualsevol mobilització' en defensa de la immersió i la llengua.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
Joan fletxa Palamós.
14 de setembre de 2011, 18.00 h

#8 - Estic amb tu Toni. Tot plegat és una burla, ara tenen aquesta excusa però durant tots aquets anys n'han tingut mils per a fer la butifarra a Espanya i ja veus, continuem cornuts i pagant el beure tot i que ara la situació és més que delicada. Els interesa més anar fent el ploramiques i així anant mamant de la vaca. Els hi hauria de caure la cara de vergonya per la poca dignitat que demostren, bé crec que no l'han coneguda mai. Quant temps haurem d'esperar per expulsar a tota aquest... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
14 de setembre de 2011, 13.24 h

Cada poble te els polítics que es mereix. i cada poble es torejat de manera inversament proporcional al tamany dels seus collons.

Tenim polítcs que fan el que fan perqué a la majoria ja els hi està bé.

El catalanet de torn no vol problemes encara que se l'hi pixin a la cara.

menys seny i més collons.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Toni fletxa Sabadell
14 de setembre de 2011, 12.50 h

La immersió LINGÜÍSTICA és UNA GRAN MENTIDA, COM HO SÓN TOTS AQUEST POLÍTICS QUE FOTEN PENA. En Duran I LLeida i ERC ara són tan catalanistes. . Quin poble més mesell que els vota!!!! QUINA MERDA DE PAÍS!


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
mario fletxa bcn
14 de setembre de 2011, 10.27 h

#6 Què noi, no vols veure la llum oi?. No hi ha més cec que el que no hi vol vreure i més sord que el no vol escoltar o oir


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Reagrupat fletxa Ciutat petita i delicada
13 de setembre de 2011, 21.57 h

I com és que no haguessin fet mai cas de cap proposta d'E.R.C. des l'Estatut i ara precisament una de Ridao ?. No serà que li volen donar un cop de mà perquè se l'estimen més d'interlocutor que en Bosc en aquesta estratègia que practiquen per domesticar l'independentisme de les consultes i la manifestació ?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
13 de setembre de 2011, 20.22 h

Com sempre ERC manté i defensa la dignitat nacional del poble català a Espanya. Gràcies ciutadans diputats d'ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Anna fletxa barcelona
13 de setembre de 2011, 20.11 h

Gràcies Joan Ridao i Joan Tardà, sense vosaltres aquesta moció no s'hagués aprovat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Joan fletxa Palamós.
13 de setembre de 2011, 19.51 h

La veritable immersió s'hauria de fer a tota la botiflerada política que tenim, a aquesta colla de cagats que portan anys i panys prenen-nos el pèl quan ja hauriem d'haver assolit la independència i encara estem sota la bota espanyola. Els falta una immersió però sense sortir a respirar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
13 de setembre de 2011, 18.09 h

perdó ! on diu oficial, volia dir vehicular.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
13 de setembre de 2011, 18.07 h

Compte amb el contingut!!! El català no es declara única llengua oficial.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.