directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 05:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Zapatero diu que l'oficialitat del català a la UE ha avançat en el seu mandat

El president espanyol assegura que la Espanya plural 'és Espanya plural, però Espanya'

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha assegurat que en els últims vuit anys Catalunya ha assolit les quotes més altes d'autogovern, autonomia financera i de reconeixement del català a les institucions europees i de l'Estat. Tot plegat, ha dit, suposa un impuls 'substancial' a 'l'Espanya plural' que hauria de fer 'reflexionar' els que mantenen postulats independentistes. Per contra, el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Ridao, li ha recordat que aquesta 'Espanya plural' s'ha 'estavellat' contra la sentència de l'Estatut, el dèficit fiscal i els atacs a la llengua, i que molts catalans que abans creien en un encaix federal aposten pel dret a decidir i la independència.

Comparteix
   


Etiquetes
En la seva pregunta a Zapatero a la sessió de control del Congrés dels Diputats, el portaveu d'ERC ha assegurat que el projecte plural i d'esquerres ha patit un 'fracàs estrepitós' i el 'el federalisme i la socialdemocràcia' han desaparegut de l'acció d'un executiu que ha acabat la legislatura de la mà del PP amb la reforma de la Constitució. 
 
'Clar que les relacions entre Catalunya i Espanya no han millorat', ha dit en referència a les paraules de dimarts del candidat del PSOE a les eleccions generals, Alfredo Pérez Rubalcaba, i 'és difícil que millorin a la vista del programa electoral del PSOE', que proposa 'més centralització, uniformització i treure l'Impost del Patrimoni a les administracions territorials'.
 
Segons Ridao, 'tan l'Estatut com l'Espanya plural s'han estavellat' perquè 'com va dir el Tribunal constitucional aquí només hi ha un subjecte polític, que és Espanya, i no hi ha res a encaixar'. 'Però sàpiga que hi ha una gran diferència, que abans molts catalans pensaven en l'encaix federal i avui, com ahir va dir el president de la Generalitat, en el seu propi camí, que és el dret a decidir i la independència', ha advertit en referència al discurs que el president de la Generalitat, Artur Mas, va pronunciar a l'acte de la Diada Nacional de Catalunya a Madrid, on va advertir que Catalunya emprendria 'el seu propi camí'.
 
Zapatero: 'Espanya plural, però Espanya'
 
El president espanyol ha recordat a Ridao que la Espanya plural que propugnava 'és Espanya plural, però Espanya' i per tant 'si pensem d'una manera diferent a aquesta perspectiva potser no ens posem d'acord'. Segons Zapatero, la reforma de l'Estatut i el nou sistema de finançament han fet que Catalunya hagi assolit les quotes d'autogovern i d'autonomia financera més altes de la seva història. 
 
També ha afirmat que en aquests set anys s'ha produït un reconeixement de la participació de les CCAA i de les llengües cooficials a les institucions europees i de l'Estat. Tot plegat, segons Zapatero, suposa 'un avenç' que 'haurà de produir una reflexió sobre algunes de les idees i posicionaments d'ERC, perquè els fets són incontestables'.
 
Zapatero diu que CiU s'ha oposat a la reforma per motius 'tàctics'
 
En el transcurs de la sessió de control, Zapatero també ha respost les dures acusacions que li ha llançat el portaveu econòmic de CiU, Josep Sánchez Llibre, que l'ha acusat d'haver 'marginat' CiU de la reforma de la Constitució i li ha recordat que la disciplina pressupostària 'no funcionarà perquè ho digui la Constitució, sinó perquè el país s'encamini a una política econòmica de responsabilitat i d'esforç'. En aquest sentit ha recordat que des que es va aprovar la reforma la prima de risc ha crescut un 30% i l'Ibex ha perdut un 7,71% fins als 7.640 punts. 'El que necessiten els mercats no són principis escrits, sinó reformes estructurals'. 
 
Segons el president espanyol, ha estat CiU qui 'no ha volgut ser' al pacte de la reforma, 'potser' perquè ha vist 'un passadís electoral'. La posició de la Federació, ha dit, 'no és coherent' amb el seu discurs perquè va ser el propi Duran i Lleida qui va reclamar des del Congrés grans acords entre les dues principals formacions espanyoles 'i quan es produeixen, que no és fàcil, el que han fet és intentar desentendre's'. 
 
En aquest sentit ha assegurat que com que 'no es pot creure' que CiU no consideri rellevant la reforma ni que no sàpiga que això ens dóna credibilitat 'només em queda pensar que ha estat una posició tàctica, que respecto, però que no acompanya tradicionalment a la trajectòria de CiU'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
15 de setembre de 2011, 18.00 h

Escoltar Zapatero és vom llegir un còmic de riure.
És tant, tant, tant curt que només diu bejanades.
Quina pena.
I pensar que n'hi ha tants que el creuen, seràn com ell?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
15 de setembre de 2011, 12.27 h

Es tan burro i tan inùtil que es creu les seves pròpies mentides.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
15 de setembre de 2011, 12.23 h

Nem pas bé....


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Josep fletxa Barcelona
15 de setembre de 2011, 12.02 h

Sí, hem abançat de l'estatus de mitja merda a merda sencera. Zapatero va ser molt clar en les seves paraules quan va dir "España es plural pero es España". Es clar que quan diu España es refereix a la seva España on nosaltres tenim el paper de paga i calla.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
jordi fletxa barcelona
15 de setembre de 2011, 11.17 h

És collonut, aquest morirà mentint.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
eduard roca fletxa barcelona
15 de setembre de 2011, 09.41 h

Gracias Señor Zapatero. Es usted muy bueno y generoso. No quisieramos molestarle pero... nosotros no queremos autogovierno... VOLEM LA INDEPENDÈNCIA!!

VISCA LA TERRA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
15 de setembre de 2011, 09.27 h

Bó és que ens ho recordi.

O sigui que aquests que es diuen demòcrates a la espanyola no permetran mai l'autodeterminació dels catalans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
14 de setembre de 2011, 13.15 h

Pepe Luis Pinotxo Zapatero es un mentider.
INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.