directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Tardà a la Defensora del Poble: 'Vostè actua com el braç executor de la catalanofòbia'

L'acusa de ser 'mascaró de proa' dels atacs del PP i dels sectors 'jacobins' del PSOE a Catalunya

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

El diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà ha acusat aquest dijous la Defensora del Poble, María Luisa Cava de Llano, d'actuar com a 'braç executor de la catalanofòbia' i el 'mascaró de proa' al servei 'de la dreta nacionalista espanyola i del jacobinisme encara present a les files del PSOE'. Tardà ha aprofitat la presència de Cava de Llano al Congrés -on ha presentat el seu informe anual- per recordar-li que en aquests moments 's'està qüestionant el gran pacte no escrit de garantir la cohesió social i la viabilitat d'una llengua minoritària com la catalana' i 'en canvi la institució del Defensor del Poble' es dedica a presentar recursos contra lleis com la d'acollida.

Comparteix
   


Etiquetes
El diputat d'ERC ha qüestionat les prioritats de la Defensora del Poble i s'ha preguntat per quin motiu no actua per defensar els drets dels milers de famílies valencianes que no tenen accés a rebre l'ensenyament dels seus fills en la llengua pròpia del seu territori. 'On són les accions del Defensor del Poble en defensa del català al País Valencia?'. 
 
Segons Tardà, també 'sorprèn que la Defensora del Poble hagi tingut tant d'interès en qüestionar les facultats del Síndic de Greuges o el Codi de Consum català'. 'Els ciutadans catalans volem viure amb tota normalitat', ha dit Tardà que l'ha acusat de sumar els seus esforços a bona part del poder polític en l'esforç de 'convertir les llengües catalana, gallega i basca en llengües minoritzades'.
 
María Luisa Cava de Llano, que va ser diputada pel PP al Congrés dels Diputats entre els anys 1996 i 2000, va assumir les funcions de Defensora del Poble l'1 de juliol del 2010 quan va cessar Enrique Múgica. Una de les seves primeres accions va ser recórrer la Llei d'acollida aprovada pel Parlament de Catalunya argumentant que el català no pot tenir un caràcter preferent a les administracions catalanes.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#26
Jaume Cusó fletxa Barcelona
16 de setembre de 2011, 20.47 h

Recordem que la defensora del pueblo español és responsable d'alguns dels recursos contra la llengua i que aquesta senyora va intentar justificar-ho amb uns arguments dignes d'un dirigent de la Falange.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
ull fletxa cat
16 de setembre de 2011, 15.24 h

#18 Si ERC va sotmetre's, què fa CiU amb el PP?????????? Recordem que amb 23 diputats no es pot proclamar cap independència, ciu, si vulgués podria amb ERC, SI i Laporta, però primen uns altres interessos. Ciu prioritza els pactes de dreta amb la dreta més rància i anticatalana que hi ha (PP) per sobre de la nació. Jo no dic que el pacte del darrer tripartit fos perfecte, hi va haver errors, però mai he sentit un dirigent del PSC fent unes declaracions tan anticatalanes com fan la Camac... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
16 de setembre de 2011, 14.53 h

#18 No entenc algun comentari que acusa ERC d'haver pactat amb el PP, perquè la suposada defensora del pueblo (español rancio) és del PP. ERC va pactar amb PSC i IC-Verds, i algunes coses importants com la llei del cinema han quedat en via morta, quan només li calia donar una empenta ja que el més important estava fet. La independència es guanya a través del poder, i ERC va fer passos dins el poder per avançar a l'independència, i que ara trovem a faltar. L'altre cosa és el pacte amb ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
16 de setembre de 2011, 12.22 h

#13 No ho entenc. Només sabeu atacar el tripartit. Mai no ataqueu corrupCiU, amb els seus pactes reiterats infinitat de vegades, amb 'ENEMIC NUM 1 de Catalunya, des de la instauració de la Inconstitució. Si home, si no sabeu quin és aquest partit, és el PP, on ara mercès al seus reiterats pactes amb corrupCiU, ocupa punts claus de l'administració catalana..........i el què ens queda encara per veure.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
16 de setembre de 2011, 12.16 h

#7 Mira, mai t'he volgut contestar perquè ets un impresentable fatxa i més a més desgraciat, inculte i mancat d'un C.I vàlid per a poder discutir. Parlant de batalles i guerres, cosa que és la única que sabeu fer bé, no us han servit de res per dropos que sou els altiplaners i/o castellans d'encefalograma pla.
Vau envair mig Amèrica del sud. Vau anorrear cultures senceres, vau espoliar-los de totes les seves riqueses per les vostres batalletes a Europa. Quantes colònies us resten ara ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
16 de setembre de 2011, 12.04 h

#1 Vinga home, no desbarri. Qui ataca no és Tardà, en tot cas ho és aquella indefensora del poble. I tampoc fa tants d'anys que aquesta donota està fent d'indefensora del poble, com a molt un any i mig, estirant molt, dos. Mentre hi hagi gent que en comptes de donar suport als nostres, es limitin a criminitzar-los, independentment del partit, mai no anirem bé. Podria guardar-se les crítiques per quan siguem independents.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
PereelDigne fletxa Granollers
16 de setembre de 2011, 10.14 h

Penso que hi ha comentaristes que haurien de canviar de fòrum. El de l'Oasis Catalan i el de Vagib, que són la mateixa persona, podrien anar a Intereconomia. Tothom hi sortiria guanyant.
Voldria afegir que els i les independentistes ara representen el 40 % de tota la població de Catalunya i acabarem tenim la majoria. La Independència és més a prop del que alguns diuen i depèn del nostre treball i compromís que avanci més ràpidament. La guerra l'acabarà guanyant el poble català malgr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Aspaña morta fletxa Figueres
16 de setembre de 2011, 10.00 h

#11 De pobres, res. Tots morts.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
16 de setembre de 2011, 09.39 h

Tardà, Tardà, que no recordes que vosaltres vareu donar suport incondicional a aquests que ara critiques? per què no els defenseu ara, per què no us paguen?
No volguem protagonisme, ara, per fer oblidar la traïció a Catalunya que ERC va fer.
EL POBLR NO OBLIDARÀ MAI LA VOSTRA SUBMISSIÓ AA L'ENEMIC DE CATALUNYA!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Anna fletxa Barcelona
16 de setembre de 2011, 09.03 h

Amb dos collons.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.