directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 10:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La 'indignació' torna a manifestar-se pels carrers de Barcelona

5.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, 30.000 segons l'organització, marxen pel centre de la capital catalana en contra de les retallades

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La 'indignació' ha tornat a sortir al carrer a Barcelona. Aquest diumenge a la tarda, milers de persones s'han manifestat al centre de la capital catalana en defensa dels serveis públics i en contra de les retallades, especialment en ensenyament i sanitat. Tot i que la pluja ha fet acte de presència a l'inici de la manifestació, els ciutadans han mantingut la convocatòria i han iniciat l'acció amb una 'flashmob' on diversos metges han cantat la cançó 'Resistiré'. Els manifestants han proclamat lemes com 'Tot els ciutadans tenim un desig, que els nostres drets no ens costin diners', 'Si algú ha d'anar al carrer, Artur Mas el primer' i 'Educació i sanitat, pública i de qualitat', entre d'altres.

Comparteix
   


Etiquetes
La marxa s'ha fet simultàniament a Madrid i Barcelona. A la capital catalana ha comptat amb la participació de gent molt diversa, però hi destacaven metges i membres de la comunitat educativa.
 
Una de les manifestants, Montse Peralta, ha explicat a l'ACN que ha sortit al carrer per expressar el seu 'malestar' davant 'la injustícia en el repartiment dels privilegis'. Peralta ha afirmat que els ciutadans estan disposats a assumir que s'ha d'acabar amb el model de 'consum compulsiu' però ha assegurat que s'ha de fer d'una altra manera, no amb retallades. 
 
Ha criticat també que mentre s'estan fent aquestes retallades des de les administracions 'els sous dels polítics han pujat un 30% de mitjana'. 'Ells estan defensant els seus propis privilegis, nosaltres estem intentant que siguin compartits', ha declarat.
 
Des d'Acampada Barcelona, Francisco Garrobo ha destacat la importància de la manifestació ja que es celebrava a la vegada en diverses ciutats de l'Estat. 'Volem que ens mantinguin l'educació i la sanitat pública i que no hi hagi retallades. Som milers de persones reclamant el mateix', ha asseverat.
 
La marxa ha començat a la plaça de Catalunya i ha passat per diversos carrers del centre, com la Via Laietana, fins arribar a Arc de Triomf.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Josep P fletxa Calella (El Maresme)
19 de setembre de 2011, 10.36 h

Jo també estic indignat en sentir una Chacon cada vegada més españolista i culpable que el seu partit ens robi cada any 22000 milions d'euros. Si aquests diners els administréssim nosaltres, CAP CAP s'hauria de tancar, CAP barracó existiria, CAP escola hauria de fer mans i mànigues per espavilar-se per la manca de professorat , CAP infraestructura seria la vergonya que és ara (per exemple la NII a les comarques gironines) i ...
Per expressar aquesta indignació no cal que canviï de reg... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
bernat fletxa sant llorenç
19 de setembre de 2011, 10.09 h

podrien haver passat per la "fiesta de la rosa de gavà"....hi havia un ambient molt bonic....


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Tomppa fletxa Sabadell
19 de setembre de 2011, 08.56 h

Perquè indignants em desperta rebuig absoluta i fins i tot fan fàstic ? No ho sé si es per seu missatge ultra radicalment populista o es perquè ho fan en gran part en llengua d'imperi espanyola, no ho sé. Hi ha coses, moltes coses que vull millorar al món com tothom però lluitar contra coses que són culpa de mateixos persones no em fa gens gràcia. La gent que no agrada multinacionals, NO COMPREU RES DE MULTINACIONALS I CALLEU! Si voleu que grup godo i altres empreses que no van tenir c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.