directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 13:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Convivencia Cívica Catalana recorre el recurs del Govern contra la interlocutòria del TSJC sobre el català

Francisco Caja considera que Mas i Rigua 'són els últims franquistes' per voler excloure el castellà

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Convivencia Cívica Catalana ha recorregut el recurs que el Govern va presentar contra la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que instava el Govern a incloure el castellà com a llengua vehicular a l'escola. El president de l'entitat, Francisco Caja, ha dit que el recurs del Govern és 'inadmissible' i mostra 'de la falta de respecte a les lleis' de l'administració. Caja ha dit que la sentència del Tribunal Suprem del desembre del 2010 'és ferma' i per això creu que el TSJC no hauria d'admetre el recurs del Govern. Caja ha dit que el Govern fa 'integrisme lingüístic' i que el president Artur Mas i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, 'són els últims franquistes'.
Caja ha assegurat que l'actual model d'immersió lingüística que aplica el Govern 'no té existència legal, ni una llei, ni una constitució, ni les lleis catalanes parlen d'immersió'. El president ha afegit que, per tant, és 'una pràctica il·lícita' que l'administració catalana 'utilitza sense cap suport legal i en contra de l'esperit i la lletra de la Constitució'.
 
S'ha preguntat perquè el Govern vol excloure el castellà quan 'està demostrat' que hi ha sistemes bilingües que asseguren 'el perfecte bilingüisme'. El president de Convivencia Cívica Catalana veu una 'intenció política d'excloure el castellà i privar els nens de conèixer aquesta llengua que parlen més de la meitat dels catalans'.
 
Per aquest motiu, ha assegurat que el Govern fa 'integrisme lingüístic' i s'està 'ressuscitant l'inquisició lingüística com en temps de Franco'. 'També Franco deia que era necessari excloure el català de l'ensenyament per conservar la igualtat d'Espanya. És exactament igual, és el mateix argument. Són els últims franquistes, el senyor Mas, la senyora consellera i els que els secunden', ha declarat.
 
Caja ha considerat que tenint en compte que la societat està en un estat de dret, tenen 'seguretat absoluta' de que tenen la raó jurídica. 'Però si ha deixat de ser un estat de dret que ens ho diguin i adoptarem una altra estratègia', ha afegit. 
 
Amb aquest recurs, l'entitat pretén que el TSJC no admeti a tràmit el recurs del Govern que defensa que la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) avala el model d'immersió lingüística i recorda que aquesta norma té l'aval del Tribunal Constitucional (TC).




COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
Francesc fletxa Barcelona
24 de setembre de 2011, 13.55 h

Hi han anàlisis Pantinet, que intenten mostrar el perquè del silenci de la majoria dels pares i dels avis, però els botiflers si que no han callat mai. han llançat m. a tort i a dret i han aconseguit donar una imatge d’història fal•làcia. Ha hagut una immensa massa social que ha envellit ignorant la realitat de les coses. Anem per feina, depreciem allò que ens distreu i donem passes envers que una sortida de sol ens mostri i ens ompli el camí d'esperança. només hi ha un camí.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Pantinet fletxa Les Escaldes
24 de setembre de 2011, 13.13 h

#15 FRANCESC Barcelona. També et voldria dir que moltisims catalans catalanistes foren deportats a Les Canaries, Allí hi han molts cognoms catalans, sobre tot deformats per els mateixos de sempre. Com es que d'això ningú en parla? Per que? I els nostres "pares" de la Pàtria? Els Polítics catalans BOTIFLERS en un 80% a Madrid sols demanen ximpleries, mai res seriós, Mira una cosa, amb tanta democràcia com diuen que tenim, des d'en Macià, quan s'ha demanat l'independència? Però si no s... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Francesc fletxa Barcelona
24 de setembre de 2011, 12.59 h

Repassant totes les conseqüències del decret de Nova Planta de Felip V, he llegit una de "curiosa, democràtica i del tarannà que persisteix a la caverna espanyola" Expulsió de tots els empleats municipal de l'ajuntament de Barcelona i La Generalitat i substituir-los per personal estranger, d'aquí la quantitat de cognoms catalans que, al llarg dels últims 300 anys han estat modificats, uns per ignorància i pors i d'altres per la mala baba que sempre han mostrat envers la cultura catala... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
David fletxa Pla de l'Estany
22 de setembre de 2011, 22.44 h

Com diu l'Astèrix: Són ben bojos aquests romans (ai!! espanyols franquistes) Els que han mamat Franco volen crear confussió a la gent canviant les coses de lloc: els fatxes s'han tornat progres i són molt bons, els altres ara són els fatxes. Que se'n vagin a cagar a la via!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Cesc fletxa Palafrugell
22 de setembre de 2011, 13.24 h

Si la Generalitat no pot recórrer una interlocutòria, qui és ell per recórrer la llei de l'educació, aprovada i refermada mil vegades. Que se'n vagi cap a Castella, que és molt "ancha", i segur que li reserven lloc a alguna tertúlia de l'intereconomia. Ah, i que s'emporti a la Cuca. Independència ja !


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
22 de setembre de 2011, 11.44 h

Aquest imbecil encara es profesor de l'universitat de Barcelona? algú m'ho pot confirmar?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
mario fletxa bcn
22 de setembre de 2011, 10.40 h

Mira caja, a cagar a madrit


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
22 de setembre de 2011, 09.12 h

Son tant i tant burros (amb perdó per els dignes animals) que no volen reconeixer que están fotent-se pedres al propi teulat. Si després de que tot el cinema es en castellá, les senténcies dels tribunals en castellá, la majoría de les televisions en castellá, els jocs dels nens en castellá, l'etiquetatge en castellá, les cartes dels restaurants a Barcelona en castellá...tot en castellá dins a Catalunya, segueixen demanant encara més en castellá l'efecte será el contrari...
No els... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
serafi fletxa Barcelona
22 de setembre de 2011, 09.06 h

aquest Caja no en te prou amb el programa d'en Fuentes on s'explaia per desesperació de tots els espectadors i especialment de'n Santiago Espot (el del "calli, calli" al fatxa de'n Segura insultant al nostre president màrtir.
Després de veure que tothom els rebutjava i que en Fuentes l'aguantés a la taula, he deixat de veure el Canal Català. Ja fa riure que un canal amb aquest nom promogui la opinió de minories -ni aixó son, justet quatre arreplegats- representades per impresentables c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
22 de setembre de 2011, 09.01 h

#7 segurament viu al clavegueram amb les rates


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.