directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 04:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Esquerra "no comparteix" amb Reagrupament la tendència purament nacionalista en detriment de l'ideari d'esquerres

Ridao creu que no es pot diferenciar l'agenda social de la nacional, ja que "són qüestions que van vinculades"

Comentaris 24  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El portaveu del grup parlamentari d'Esquerra, Joan Ridao, ha manifestat aquest dilluns al migdia en nom de la Permanent Nacional del partit el "màxim respecte" cap al corrent crític Reagrupament.Cat, que el passat dissabte va celebrar l'acte de constitució. Ridao ha assegurat que el partit debatrà en el pròxim Congrés Nacional els aspectes organitzatius que va exposar l'impulsor del corrent, l'exconseller Joan Carretero, en referència que els líders del partit no ocupin càrrecs al Govern. No obstant això, ha expressat la seva discrepància sobre el fet que Esquerra pugui esdevenir un 'front nacional o patriòtic' exclusivament, deixant de banda el vessant 'progressista i d'esquerres'. 'Esquerra és des de la seva fundació inequívocament d'esquerres i el pas que ha fet és superar el divorci entre progressisme i catalanisme. Tindrem diferències profundes en el futur quan podem dirimir aquesta qüestió', ha dit.
ridao esquerra erc
joan Ridao durant la compareixença / ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Joan Ridao ha afegit que si el partit es convertís en un front nacional exclusivament donaria la raó al PSC o a CiU "quan diferencien l'agenda social de la nacional, que són qüestions que van vinculades", ha afirmat. No obstant això, per a Ridao la celebració el passat dissabte de l'acte de constitució de Reagrupament.Cat "demostra que Esquerra és un partit viu i obert, que contrasta amb altres forces", ha dit.

Ridao ha afirmat que els aspectes organitzatius als quals va fer referència Carretero dissabte;és a dir, els canvis en l'estructura del partit i el fet que els líders no formin part del Govern, "seran debatuts" en el Congrés Nacional que se celebrarà l'estiu de 2008. També ha dit que en el discurs hi havia "elements que formarien part d'un ajust tàctic" i que podrien ser debatuts en la Conferència Nacional, a l'octubre d'enguany, tot i que no ha detallat aquests elements.

Així, el republicà ha considerat que el debat sobre els aspectes organitzatius és un "debat prematur", però ha assegurat que és "molt respectable" i que "es pot plantejar legítimament si el model de partit ha de ser a la basca, on els principals càrrecs orgànics no facin compatible aquests càrrecs amb els institucionals".

Ridao ha insistit que aquest debat ha de tenir lloc al Congrés Nacional, "que a més de servir per decidir les línies estratègiques i de futur del partit, també serveix per renovar els càrrecs orgànics i reformar els estatuts, si escau", ha afegit. "Ara és un debat prematur per decidir aquest tipus de qüestions, i són els militants qui ho han de decidir" al Congrés Nacional, ha reiterat.

Sobre el "fons del contingut" de caràcter "més polític", el republicà ha reconegut que la direcció del partit 'no comparteix la idea que Esquerra esdevingui un fons patriòtic o nacional' exclusivament, ja que, segons ha dit, "Esquerra constitueix un tercer espai, que és l'esquerra nacional". Ridao ha admès que aquest punt suposarà "diferències profundes en el futur" entre el corrent crític i la direcció del partit ja que, ha dit, "l'agenda social i nacional són qüestions que estan inequívocament vinculades".

D'altra banda, davant la possibilitat que alguns consellers del partit plantegin com a qüestió a debatre en el Consell Nacional, que se celebrarà el pròxim dissabte, la celebració d'un congrés amb caràcter extraordinari, Ridao ha recordat que l'Executiva del partit ja va declinar aquesta possibilitat i ha anunciat que el president d'Esquerra, Josep-Lluís Carod-Rovira, i el secretari general, Joan Puigcercós, presentaran una resolució amb l'aval de la direcció del partit per "plantejar que no hi hagi un congrés extraordinari sinó que se celebri quan toca", és a dir, l'estiu de l'any que ve.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#24
4 de juliol de 2007, 23.01 h

És evident que les bases van decidir. Alguna cosa ha hagut de fer malament l'actual direcció, amb Carod al caddavant, quant han estat incapaços, en el seu dia, de convèncer a les seves bases de que calia votar una cosa. És evident que no es van saber expllicar i que allò del sí crític era una proposta incomprensible, per què un sí és un sí sempre. Com hauríem, ara, en el finiqwuitament de l'estatut que s'endevina, el nostre vot afirmatiu?
Crec que tothom enten que el nostre no no ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Jordi Portell fletxa Buenos Aires
4 de juliol de 2007, 19.09 h

Sóc un dels milers de votants que no són militants d'ERC. No sóc nacionalista, però sí independentista.Simplement penso que estaríem millor sols i no tan mal acompanyats. Si en lloc d'haver nascut a Girona ho hagués fet a Burgos, seria espanyol però tampoc no seria nacionalista espanyol. També des de sempre penso amb la banda esquerra del cervell. A mi que governin junts el PSC i ERC em va de conya, i quan he votat ho he fet pensant precisament en aquesta opció, que he defensat públic... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Núria fletxa tossa
4 de juliol de 2007, 10.15 h

es sabut que carod volia votar si,res de nul ni si critic que hem diras tu com es reflexa en una papereta, llegeix el confidencial de l'avui d'avui, a part ells sabien que votar no comportava ser expulsats del govern i això sobretot el perdre el poder feia que volien un si,però la militancia va portar cap al no,l'ha cagat en ple,perquè si no creia el que defensava dimiteix i ja esta però clar perdre el poder.....


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Pere fletxa Sabadell
3 de juliol de 2007, 23.31 h

No m'agrada Carretero, ni Beltran, ni Aragonès, ni López-Bofill. I si arribessin a guanyar estriparia el carnet de militant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Antoni M. fletxa Girona
3 de juliol de 2007, 23.15 h

Com pot ser que la gent d'Erc vulguin vendre un projecte als seus incondicionals votants on el catalanisme no surti per enlloc. En Carod va dir "d'esquerres i independentista". Que collons diu aquest home? D'esquerres ho es mig mon i d'independista també, per tant qualsevol pot ser el que ells proclamen com a guia. El que ens diferencia dels altres i ens dona identitat pròpia es el catalanisme. Sigui de dretes o d'esquerres és el que ens fa unics, especilas i els fa ràbia als espanyols. Cult... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
jordibcn fletxa barcelona
3 de juliol de 2007, 23.03 h

núria
crec que el carod a dit que va esser un error votar no com el pp, no que s´havia de votar si, ara la idea del vot nul reconec que era molt complicada
i en aquest poble nostre no hauria funcionat però potser hauria estet bé.
ara jo vaig votar no i vaig fer proselistisme en les meves associacions pel no, ara el problema no era que si no o nul, el problema és que de independentistes pocs.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Guillem Bou fletxa Barcelona
3 de juliol de 2007, 23.02 h

Quan Carretero va decidir tornar cap a Puigcerdà a exercir la seva professió vaig quedar sorprès i vaig pensar que era un home honorable. El seu ràpid retorn em va decebre, però després de sentir els seus raonaments en mig d'una rancúnia mal dissimulada, em pregunto si darrera de tot això no hi ha una ambició desmesurada. Segurament en el món de la política hi té més a guanyar. Només hi veig un problema, crec que tindrà èxit entre la militància d'ERC, però pel que he pogut cops... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Jordi fletxa L'h
3 de juliol de 2007, 22.42 h

Faig el meu comentari després de la intervenció d'en Cerdà al congrés.Companys/es, us estan prenent el pèl el Psoe i sou tant bona gent que no us doneu compte!!!
Hem perdut una legislatura que podia ser històrica pel país!!La història passarà factura


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Magí R fletxa Sabadell
3 de juliol de 2007, 21.16 h

Això que dius és pura difamació, no té cap ni peus. La immensa majoria d'alcaldes de Catalunya (de tots els partits) recorden el pas de Carretero per Governació per dos motius: va augmentar exponencialment els ajuts als ajuntaments que més ho necessitaven (els més petits) i els va repartir equànimement. Només va tenir enfrontaments amb la crosta espanyolista del PSC-PSOE de la Diputació de BCN, que li volien imposar una organització territorial basada en les diputacions espanyoles i e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Marta fletxa Badalona
3 de juliol de 2007, 21.04 h

Una de les consignes més sobades de l'aparell d'ERC és la d'acusar Carretero de ser de dretes. Aquest és un estereotip que no s'aguanta per enlloc, però és efectiu entre certa gent, sobretot joves, que es defineixen com a "molt d'esquerres", sense que això passi, en general, de ser un posat. S'aprofiten, els que fan córrer aquesta insídia, que Joan Carretero se'n refot de ser políticament correcte, i li reventen especialment els tics clàssics dels "progres" de l'òrbita del PSC i d'ICV... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.