directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 21:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Gairebé 8.000 nouvinguts han fet cursos de català aquest any

A través dels 327 cursos promoguts per la Generalitat i entitats d'immigració

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Prop de 8.000 persones d'origen estranger han après enguany català gràcies a la col·laboració entre la Generalitat, els ens locals i les entitats d'immigració. La secretaria de Joventut ha acollit aquest dilluns un acte de reconeixement públic a les més de setanta entitats de l'àmbit migratori que han ofert cursos inicials i bàsics de català durant el que portem de 2009, gràcies al suport de la secretaria per a la Immigració i del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). La majoria dels alumnes inscrits són d’origen llatinoamericà, subsaharià i magrebí. Les polítiques d'integració lingüística en català s'han incrementat arran del Pacte Nacional per a la Immigració, que estableix que la catalana serà la llengua vehicular d'acollida per garantir la integració i la cohesió social.
queta classes catala parla
Comparteix
   

Aquesta oferta, iniciada el 2005, ha permès que enguany i fins a principis del mes d'octubre 7.904 alumnes d'origen estranger hagin après català a través dels 327 cursos que s'han posat en funcionament. D'aquests, una setantena els han promogut associacions de persones immigrades i la resta diversos ens locals d'arreu de Catalunya. En tots els casos es tracta d'una oferta de formació gratuïta i en horaris adaptats a les necessitats dels alumnes. Es tracta, doncs, d'una actuació que complementa l'oferta habitual del CPNL que promou a les seves seus.

Per procedències, les persones inscrites són majoritàriament d'origen llatinoamericà (30%), seguides per les d’origen subsaharià (22,6%), magrebí (22%) i a més distància les d'origen asiàtic (6,5%).

Els cursos s'ajusten en tot moment als criteris generals del CPNL, que s'encarrega d'atendre les sol·licituds de les entitats o dels ens locals que actuen en nom de col·lectius de persones immigrades que manifesten la voluntat d'aprendre català. El Consorci organitza els cursos a les seus de les mateixes entitats o en centres habilitats i proporciona el professorat necessari. Per la seva banda, la secretaria per a la Immigració s'encarrega del finançament.

El Govern ha destacat l'esforç i el compromís d'aquestes persones, ens locals i entitats a l'hora de promoure l'ús social de la llengua catalana, cosa que està en consonància amb les previsions del projecte de llei d'acollida, actualment en tramitació al Parlament. Un text que preveu establir un servei de primera acollida al conjunt del territori on l'aprenentatge de la llengua catalana tindrà un paper clau.

Aquestes accions s'emmarquen també en les mesures del Pacte Nacional per a la Immigració, signat per la gran majoria de forces polítiques catalanes, agents socioeconòmics, entitats municipalistes i associacions referents del sector el desembre del 2008. Concretament, quan aposta per fer del català llengua vehicular d'acollida que permet bastir una cultura pública comuna, garantia de convivència i cohesió social.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Tomppa fletxa Sabadell
27 d'octubre de 2009, 10.21 h

8000 de què ? 10000000 ? Molt bé! :)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.