directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 16:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'Ajuntament de Barcelona aprova una declaració institucional en favor de la immersió lingüística

El PPC es queda sol votant en contra de la iniciativa que critica la sentència del Suprem i defensa a la comunitat educativa que doni suport al català a l'escola

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat una declaració institucional en favor de la immersió lingüística a les escoles de Catalunya i mostrant el desacord amb la sentència del Tribunal Suprem que liquida el model actual. La iniciativa, impulsada per CiU, PSC, ICV-EUiA i UxB ha aïllat al PPC, que no l'ha votat i s'ha quedat sol al Ple extraordinari celebrat aquest divendres per tractar la immersió com a tema monogràfic. La declaració, a més, mostra el 'compromís' de l'Ajuntament de Barcelona amb el 'manteniment, millora i extensió' del sistema d'immersió i dels preceptes que marca la Llei d'educació de Catalunya.
La declaració institucional aprovada en aquest Ple apareix a instàncies d'UxB, que va convèncer a CiU, PSC, ICV-EUiA i el propi alcalde, Xavier Trias, que després de la interlocutòria del TSJC que demanava que el castellà sigui llengua vehicular a l'escola calia un pronunciament de tots els grups i fet de forma solemne en una sessió extraordinària. 
 
El text, que no ha rebut el suport del PPC, expressa el 'suport i compromís' de l'Ajuntament amb 'l'actual sistema d'immersió lingüística dels centres educatius catalans' i qualifica el model 'd'èxit educatiu i garant de la cohesió social al nostre país'. A més, mostra 'l'oposició' a la 'divisió de la comunitat educativa en dues comunitats lingüístiques separades, que amb el temps correrien el risc d'estar enfrontades', cosa que s'assegura que 'comportaria una perillosa pèrdua de cohesió social'. 
 
La declaració posa de manifest el 'compromís vers el manteniment, millora i extensió del sistema d'immersió lingüística', d'acord amb el que diu la LEC. Els signants també donen suport 'als membres de la comunitat educativa, les institucions i governs que defensin l'actual sistema d'immersió lingüística als nostres centres educatius'. 
 
L'Ajuntament de Barcelona s'adhereix també amb aquesta declaració a la iniciativa 'somescola.cat' i emplaça 'a tots els barcelonins a donar-hi suport'. 
 
Però el text també dona peu als retrets. La declaració aprovada mostra 'el desacord amb la sentència del Tribunal Suprem que qüestiona, de nou, un model que s'ha demostrat d'èxit, convivencial i plenament acceptat per al societat catalana'. Per últim, l'Ajuntament de Barcelona s'ha compromès amb l'aval del Ple a fer arribar el seu acord al Tribunal Suprem espanyol, al TSJC, al departament d'Ensenyament de la Generalitat, als diputats del Parlament i als membres del Congrés dels Diputats i el Senat. 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Josep Romeu fletxa Taradell
24 de setembre de 2011, 08.38 h

El PP, ni a favor ni en contra de la immersió lingüística
http://blocdejosepromeu.blogspot.com/2011/09/ni-favor-ni-en-contra-de-la-immersio.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Marc fletxa Barcelona
23 de setembre de 2011, 15.54 h

Amb totes les incoherències (barbaritats, seria més adient?) que he vist fer a tots els partits els darrers anys només em queda dir una cosa: els catalans som retardats mentals. Per sort, encara quedem un grup reduit que aquesta declaració ens la passem pels collons i després ens pixem a sobre (de la mateixa manera que ells s'han pixat a sobre de la ILP Salvem l'escola en català). Obrim els ulls o comencem a crear escoles d'educació especial a tots els pobles i ciutats de Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
23 de setembre de 2011, 14.31 h

NO COSTA GENS CRITICAR EL SUPREM
(de fet, surt de franc) quan aquest tribunal s’ha limitat a sentenciar sobre la immersió lingüística en aplicació de la resolució del TC sobre l’Estatut

S’hauria dictat aquesta sentència del Suprem si els representants polítics de Catalunya haguessin exigit, en compliment del 152.2 constitucional, que la modificació estatutària del TC se sotmetés a referèndum?

Si la sentència del Suprem desagrada tant als representants polítics de Cataluny... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Manel fletxa Barcelona
23 de setembre de 2011, 12.27 h

I en canvi a la Generalitat, veten la ILP per blindar aquesta mateixa immersió lingüística.

Bravo, CIU


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Senbei Norimaki fletxa Vila del Pingüí
23 de setembre de 2011, 11.36 h

El PPC és el partit al qual $IU ha regalat l'àrea de cultura de la Diputació de Barcelona, no? Molt bé, home.


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.