directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 00:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

SI descarta l'opció del pacte fiscal i ofereix a ERC i CiU una 'veritable transició nacional que culmini en la independència el 2014'

Bertran convida a nacionalistes i republicans a abandonar la via del pacte fiscal perquè el veu 'un engany que generarà més frustració'

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) aprofitarà el debat de Política General que se celebra aquesta setmana per proposar un 'acord' polític a CiU i ERC per iniciar 'una veritable transició nacional que culmini en la independència de Catalunya l'any 2014'. El secretari general dels independentistes, Uriel Bertran, ha avançat que aquesta serà la seva estratègia central en la sessió del Parlament que comença dimarts. I és que per Bertran, l'opció de reclamar un pacte fiscal o un concert econòmic no és valida. 'En l'Espanya actual, és inviable', ha considerat l'independentista, que a més considera que aquesta via 'generarà frustració i pèrdua de temps'.

Comparteix
   


Etiquetes
La independència per l'any 2014. Aquest és l'objectiu de SI, que durant el debat de Política General proposarà a CiU i ERC iniciar junts un camí que acabi donant plena sobirania a Catalunya. Uriel Bertran pretén arrencar el compromís de nacionalistes i independentistes per asseure's a pactar 'els termes i les fórmules' per assolir un estat propi per Catalunya, i ha demanat posar els ulls en Escòcia i el seu referèndum. 
 
Per aconseguir aquest pacte, però, Bertran és conscient que abans té una altra feina, la de convèncer CiU i ERC de que l'estratègia d'aconseguir el pacte fiscal no té futur. I és que el secretari general de SI ha considerat que el que cal és que 'ens oblidem de passos impossibles, i aprendre de la lliçó de l'Estatut'. SI basarà el seu argument en la 'inviabilitat que s'ha demostrat a la comissió d'estudi'. 'Els ponents han explicat que no és viable econòmica, jurídica i políticament', ha dit Bertran, que ha avançat que l'aportació de SI a les conclusions de la comissió d'estudi estarà basada precisament en recollir tots els arguments dels participants que han rebutjat la viabilitat del concert econòmic. 
 
Per Bertran, portar als ciutadans cap al pacte fiscal suposa 'un engany' que pot 'generar més frustració i una pèrdua de temps que el país no es pot permetre'. 'L'única sortida possible és la independència política', ha conclòs.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
27 de setembre de 2011, 18.17 h

#6 benvolgut Lluis, soc un independentista expres, i sento molt que la meva opció l'estresi. Dit això comparteixo tota l'esencia del seu missatge.
ara bé... gràcies a l'independentisme expres, avui es parla més que mai de l'independència, obertament i a tot arreu... la gent en parla i molt.

l'independentisme expres ha nascut per tibar la corda cap a la independència. per restar vots als botiflers de CYU i per obrir els ulls a ERC i que no es torni a equivocar.

ERC+SI+RCAT+CUP+DC a le... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
27 de setembre de 2011, 18.02 h

#10 molt bo Marcel!! només t'ha faltat allò de: la part contractant de la primera part... dels germans marx..


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Davit fletxa Barcelona
27 de setembre de 2011, 11.05 h

Dona la sensació de que a ERC li preocupa més pactar amb CyU que no pas amb SI. No sé quina mena d'ERC és aquesta. Ja veurem, però de moment no m'enamora gaire. Salut i llibertat, companys!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
27 de setembre de 2011, 11.00 h

Vot pel 20 de novembre de 2011:
Quin vot condueix millor a la independència de Catalunya?
Per a la independència convé que una majoria de parlamentaris de Catalunya votin per a la independència.
Per a l’anterior, convé que les enquestes encarregades pels partits polítics mostrin un bon percentatge a favor de la independència.
Per a l’anterior, convé que hi hagi més catalans molestos amb el govern de Madrid.
Per a l’anterior, convé que el govern de Madrid rebutgi el concert econ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
27 de setembre de 2011, 10.45 h

#6 A la vida de les persones, hi ha moments en què s'ha de saber dir: O caixa o faixa. És molt maco això de que hem de treballar. Encara més ??? Fa més dea tres-cents anys que estem treballant i lluitant, però mai s'aturen els atacs, els insults i els menyspreaments d'un país que encara no sé com pot estar dins de L'U.E, per seu feixisme descarat sense complexes. Què va passar amb el tripartit ??? Doncs que tothom va castigar ERC, la més perdedora de la terna. I ara volem pactar amb l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
27 de setembre de 2011, 10.36 h

#4 Sí, molt bé el què diu, però què me'n diu de la carta d'en Junqueras a CiU, donant suport al Concert Econòmic, ara ja rebaixat de grau jeràrquicament pel de "Pacte Fiscal". Llavors en què quedem, suport a CiU o suport a una coalició independentista ???. És que es poden estimar dues dones alhora ???.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
26 de setembre de 2011, 22.49 h

Si votem tots SI a les eleccions del 20-N i treuen 20 escons, la independencia sera mes a prop.
Votar CiU es votar merda.
Votar PSC es votar merda.
Votar PP es votar merda.
Votar ciudadanus es votar merda.
Visca Catalunya lliure


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Lluís fletxa bcn
26 de setembre de 2011, 21.28 h

L'independentisme express m'estressa.
Tampoc ens podem creure els més guapos del món. L'independentisme és bò que sigui trnasversal, i per ansiosos que estiguem, només hem de recordar que CIU va guanyar les eleccions amb un programa on no incloïa la independència.
Si alguna cosa hem de fer és ser radicalment pulcres amb la democràcia, respectar-ho i emputxar.
Però això de la candidatura unitària no fa per un país com el nostre, on hem estat permanentment en construcció i reinvent... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
manel fletxa Barcelona
26 de setembre de 2011, 20.41 h

La CUP sense projecte de politica de estat modern europeo, cerca infiltrase als ajuntaments per fer la revolució desde la base. Aquesta idea quimerica
no donará els resultats politics que ara convé a Catalunya. ARA ES L´HORA DE ANAR `PLEGATS TOTS EL VOTANTS PER FORÇAR QUE ELS POLITICS PROCLAMIN L´INDEPENDENCIA PER JA!!...no queda gaire temps...el canvi global s ´acosta com un tren express i hem de poder parlar amb la nostre veu catalana i no castellana, per quand aquest tren s´aturi a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
ull fletxa cat
26 de setembre de 2011, 17.43 h

#2 Aquesta suma portaria trempera, però la CUP ja ha decidit fer campanya per l'abstenció, en comptes d'implicar-se i/o abanderar la unitat independentista, si és que no ho feien els altres. Això és amagar el cap sota l'ala. Haurem de procurar trempar amb el que surti de les negociacions entre ERC, SI, Rcat... Sempre és millor això que qualsevol de les altres opcions obertament regionalistes (PP, PSC, CIU...)


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.