directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 07:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Militants i càrrecs del PSC impulsen un fòrum de debat per actualitzar el discurs polític de l'esquerra

L'encapçalen l'exlíder del partit Raimon Obiols o el conseller d'Economia, Antoni Castells

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els diputats del PSC Antoni Comín, Pia Bosch i Daniel Font, al costat del conseller d'Economia, el socialista Antoni Castells, i l'exlíder del partit Raimon Obiols, juntament amb altres persones vinculades al sector progressista, han impulsat 'la Convenció pel futur', un fòrum de debat que vol servir per actualitzar el discurs polític i adequar-lo a les necessitats del moment. Entenen que qüestions com la immigració, la precarietat laboral en què es troba immersa la gent jove o el problema de l'habitatge no tenen en aquets moments una resposta política actualitzada i creuen que, mitjançant la reflexió que ha de suscitar aquest fòrum, podran crear 'nous relats' amb què afrontar la realitat i crear també complicitats noves amb la societat. 'La Convenció pel futur' es planteja com un debat general d'un any i mig de durada, que partits polítics com el PSC ja han dit que utilitzaran amb vista al seu procés congressual, del 2008. La iniciativa està, però, oberta a 'totes les persones amb idearis socialistes i de progrés'.
psc obiols
Els impulsors, durant la Convenció / ACN

Comparteix
   


Etiquetes
El diputat socialista Daniel Font ha explicat aquest divendres, en la roda de premsa de presentació del projecte, que han constatat la necessitat d'iniciar una reflexió 'productiva' en una línia de 'renovació' per 'consolidar el socialisme' i també per 'obrir-lo a les noves esquerres'. Defensen que el projecte neix des de 'l'autoconvocatòria' i que, per tant, 'no vol ser per a ningú i vol ser per a tothom', segons ha expressat la també socialista Pia Bosch.

El projecte 'Convenció pel futur' sorgeix arran 'dels canvis que s'estan produint en la societat i que fan necessari donar noves respostes', ha afegit la també membre del partit Maria Badia i, en aquest sentit, ha explicat que volen trobar 'en l'àmbit de l'esquerra i el progressisme' respostes a les qüestions actuals i també per a l'autogovern de Catalunya i per aconseguir implicar més la societat en la política.

Es tracta de 'proporcionar relat i discurs en un moment complex i de canvi social', ha dit el diputat del PSC al Parlament Antoni Comín, i ha assegurat que volen dur-ho a terme 'amb la biodiversitat i entre les espècies polítiques'. L'objectiu és que, després de l'any i mig que es plantegen de reflexió, aconsegueixin posar 'idees valentes' sobre la taula que permetin 'avançar' en els plantejaments actuals.

Per la seva part, l'exmembre del PSUC Manolo Gómez Acosta ha comentat que 'la Convenció pel futur' també ha sorgit amb l'ànim que se superi 'la desafecció que provoca la política a la societat' i per superar 'el repte de definir el nou catalanisme social i de progrés'. 'En una època postnacionalista', ha expressat, 'cal també aportar al projecte una mirada més extensa' i 'practicar, cada cop més, l'àmbit europeu'.

'Tots els partits tenen programes del segle XX i ens enfrontem amb problemes del segle XXI'. Ho ha dit l'exlíder del PSC Raimon Obiols, per a qui, com la resta d'integrants del grup, ja 'calen reformes radicals'. Obiols proposa un debat obert sobre el catalanisme del segle XXI, en un àmbit en què l'única 'exigència' –ha dit- és 'la separació entre la discussió política i la lluita pel poder'.

Per això, el conseller d'Economia, el també socialista Antoni Castells, ha destacat que és una iniciativa que 'vol sumar' i fer front als processos de transformació i canvi social. Castells ha volgut deixar clar també que 'la Convenció pel futur 'no és cap corrent intern d'un partit, sinó un projecte organitzat per un conjunt d'homes i dones' que comparteixen un mateix objectiu. Ara bé, com a dirigent socialista, també ha expressat que el seu 'propòsit' és 'aportar tot el que surti d'aquí al Congrés del PSC del 2008' i, en aquest sentit, ha negat que aquest projecte s'impulsi perquè dins del partit no s'està generant. De fet, Maria Badia ha assegurat que 'des de dins del PSC ja s'ha obert un grup de treball per buscar respostes' en aquest sentit.

Sobre Pasqual Maragall, Badia ha afegit que l'expresident del PSC coincideix amb ells sobre 'com han de ser els partits polítics del futur' i ha afegit encara que 'comparteixen la preocupació de cap on han d'anar aquestes formacions al segle XXI'.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.