directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 04:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Oriol Pujol insta Mas a 'superar les batalles' amb ERC i aprofitar els 'punts de trobada' amb el pacte fiscal

El dirigent de CDC publica una carta oberta al president en rèplica a la missiva que Junqueras també va escriure al cap de l'executiu

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El secretari general adjunt de CDC i president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha publicat aquest dimarts una carta oberta al president de la Generalitat, Artur Mas, al diari La Vanguardia. En la línia de les declaracions que va fer ahir al vespre a Catalunya Informació, en les què assegurava 'mà estesa' als republicans per a pactar els pressupostos, a la missiva, Pujol destaca els canvis d'actitud en la direcció d'Esquerra respecte de la possible col·laboració amb Convergència i Unió, i insta a Artur Mas a aprofitar els 'punts de trobada' per 'superar les batalles' que han enfrontat el seu partit amb Esquerra en els darrers anys. Així, Pujol posa com a punt de partida d'aquesta possible col·laboració l'entesa que semblen tenir ERC i CiU en la demanda d'un pacte fiscal per Catalunya.
oriol pujol, parlament, ciu, convergència
Comparteix
   


Etiquetes
Després que dilluns el nou líder d'Esquerra, Oriol Junqueras, publiqués al mateix periòdic una missiva dirigida al president oferint la seva 'disposició' a estar 'al costat del Govern' si l'executiu 'és sincer en la necessitat d'avançar pel camí de la independència fiscal', Oriol Pujol és ara qui replica amb una nova carta. El dirigent de CDC s'esforça a deixar clar que la visió sobre 'l'asfixia' que el dèficit fiscal provoca a Catalunya és compartida entre ERC i CiU, i per això aposta per aprofundir en aquesta coincidència per poder trobar elements de col·laboració. 
 
Oriol Pujol aprofita per remarcar la diferència que hi veu entre la direcció d'Esquerra que va encapçalar Josep Lluís Carod-Rovira i la que ara lidera Junqueras. Així, el convergent explica que les relacions entre CiU i ERC en els darrers anys 'han estat farcides de desavinences, desconfiances i amb molt pocs punts d'encontre'. 'Hi ha hagut distància, molta distància', diu a la carta dirigida a Mas. Pujol recorda també que CiU ha 'construït ponts amb altres forces polítiques que tenen o defensen projectes allunyats' del dels nacionalistes, i retreu que Carod va dir en el seu dia que 'l'objectiu del tripartit era eliminar Convergència'.
 
Però la carta de Pujol se centra en destacar que a la missiva de Junqueras hi veu 'un canvi' d'actitud respecte de la posició de Carod i que considera que hi ha una intenció de 'superar les batalles i cercar punts de trobada'. I és per això que subtilment insta a Mas a tenir en compte 'l'amplíssim convenciment social' a l'entorn de la necessitat d'un pacte fiscal en la línia del concert econòmica. I destaca al president que tant CiU com ERC el defensen i poden anar de la mà en aquest tema. 'També compta amb la disposició de moltes forces polítiques', conclou Oriol Pujol.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
28 de setembre de 2011, 23.32 h

Sí senyor, fa temps que molta gent ho diu, ho diem: o som traNsversals o no serem mai independents!!Mai de la vida !!Deixem-nos estar de purismes que amaguen un sentiment d'inferioritat que es tradueix en auto- odi i col.laborem els partits sobiranistes sense desqualificacions, basades en un radicalisme sense cap base racional, en termes d'una bona ciència Política.Tornem al pragmatisdme intel.ligent!.
AMB AQUESTA IDEA , JO MILITANT D'ERC ASSISTIRÉ AL CONGRÉS DE DISSABTE.ENDAVANT!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Ernest fletxa Barcelona
28 de setembre de 2011, 12.45 h

Benvolgut Vicenç, la fundació Catalunya Estat, és una escissió del CCN de Ramon Carner i agrupa els empresaris seguidors de Joan Laporta y repeteix les mateixes xifres i dades que aquest.
Ara, el CCN ha penjat un molt bon youtube sobre el corredor mediterrani que crec val la pena escoltar.
http://www.youtube.com/user/CCatalaNegocis


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
28 de setembre de 2011, 12.00 h

#1 Benvolgut Vicenç, moltes gracies per els enllaços. Si tenim en compte el deficit de les balances fiscals i el expoli que arroseguem expliquen que les retallades i l´ensopiment economic del nostre Pais es culpa de l´estat espanyol i no del Govern de la Generalitat axi dons ¨dexiem-se de punyetes i mirem les pesetes¨l ´objetiu comu es la independencia ja que com el President Pujol a dit els ponts amb espanya s´han trencat. Que podem fer per ajudar a assolir l´objetiu?
1- Entendre que... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
28 de setembre de 2011, 11.34 h

#6 Qué diu?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
quilla fletxa Barcelona
28 de setembre de 2011, 10.02 h

ERC s'ha de mantenir allunyada entre el PSC i CiU.
Es la manera de ser independent i influent. I no perdre vots a les properes eleccions.
Ni la via Barrera- Hortalà amb CiU , ni la via Carod amb el PSOE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
serafi fletxa Barcelona
28 de setembre de 2011, 09.11 h

#6 si els teus estimats de Madrid no ens robessin de la manera que ho fan -llegeix les balaces fiscals publicades pel propi "Gobierno de España"- no hauriem de passar totes aquestes penuries. I si a més paguessin el fons de competitivitat, tampoc. Sou tots de la mateixa mena: ignorants plens de mala fe i pitjor bava.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
27 de setembre de 2011, 23.42 h

#7 Ers el LOBO enemigo de tu propio corral cabrón ignorante.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
27 de setembre de 2011, 20.24 h

Compren el libro ( Historias Ocultadas del Nacionalismo Catalán).
En vez de a los médicos y saniterios porqué no rebajan los sueldos de los mossos, sus homologos policias y guardia civil trabajan más y cobran 600 euros menos de media.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.