directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas carrega contra Herrera per presentar el Govern com 'un monstre o un Leviatan' contra l'estat del benestar

El president acusa ICV-EUiA de fer 'demagògia per crear por i treure rendiment electoral'

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha carregat durament contra ICV-EUiA i Joan Herrera en el Debat de Política General. Mas ha retret a l'ecosocialista que les seves crítiques als ajustos pressupostaris presenten el Govern com 'un monstre o un Leviatan que s'ho menjarà tot'. El president ha acusat el líder d'Iniciativa de patir 'arrogància intel·lectual' en parlar dels pactes polítics i d'utilitzar en excés la 'demagògia per crear por i treure rendiment electoral' en tractar les retallades en matèries socials. El to dur d'Artur Mas replicant Herrera ha acabat amb el president reclamant 'humilitat' als ecosocialistes per escoltar el que proposa CiU, perquè ha rebut un ampli suport electoral.

Comparteix
   


Etiquetes
Ha estat una de els intervencions més dures fetes per Artur Mas fins al moment en el Debat de Política General d'aquest dimecres. Després que Joan Herrera hagi atacat el Govern per retallar en matèria educativa, sanitària i social, Mas ha replicat amb un seguit de retrets a ICV-EUiA per la seva actitud i els seus arguments en contra deles polítiques que impulsa l'executiu. En aquest discurs, Mas ha considerat que els diputats d'Iniciativa 'no tenen base per presentar-nos en l'estat del benestar com si fossin una espècie de monstre o una especie de Lavietan que s'ho vol menjar tot' i en canvi mostrar-se ells com 'els angelets que ho volen protegir tot' . 'Això no s'aguanta des del pur sentit comú. Ni vostès tenen l'ànima social que moltes vegades prediquen ni nosaltres hem vingut a liquidar l'estat del benestar', ha sentenciat. 
 
I és que Mas ha atacat Herrera recordant-li que tot i 'l'ànima progressista i cura pels que ho passen malament que diuen tenir' els ecosocialistes, quan mana CiU es pressuposta més diners destinats al PIRMI, s'utilitza amb 'més eficàcia i més intensament' l'Ofideute i posen a disposició dels ciutadans els habitatges públics que el tripartit havia deixat 'buits'. 
 
Artur Mas també ha carregat contra Herrera en parlar de les crítiques que Iniciativa li llença en matèria sanitària. I és que pel president, els ajustos no són com els presenten els ecosocialistes. En aquest sentit, Mas ha retret a Herrera que presenti el tancament nocturn d'alguns centres de salut com 'el gran drama que ho enfonsarà tot'. 'Aquesta és la gran demagògia que serveix per crear por i alarma a la població per treure rendiment electoral', ha sentenciat el president en to visiblement molest. 
 
D'altra banda, Mas ha reclamat que, donat que veu 'impossible' que ICV i el Govern es posin d'acord, els ecosocialistes tinguin 'la humilitat per entendre que les nostres opinions són escoltades pel poble', i que ho són tant com per votar-les. 'El que nosaltres diem ho deu pensar una part significativa del poble català, que ho vota', ha dit.
 
I és que el president ha volgut recordar a Herrera que les reformes que està impulsant, algunes de les quals reconeix que són força impopulars, les fa el Govern 'a contracor'. 'No són mesures per quedar be, però són per salvar l'estat del benestar, el nucli dur d'aquestes polítiques', ha conclòs. 
 
Deixar governar al PP d'Extremadura
 
Davant la relació que Herrera ha establert entre CiU i el PPC que governa a Badalona, Mas no ha volgut deixar passar l'oportunitat de respondre amb un exemple semblant. Així, el president ha volgut fer 'reflexionar' als ecosocialistes i els ha recordat que Izquierda Unida, a qui ha definit com 'els familiars que seuen amb vostès al Congrés', ha 'permès un Govern del PP a Extremadura' per no pactar amb el PSOE. 
 
A més, Mas ha reclamat als ecosocialistes que pensin en profunditat 'perquè guanya el PPC a Badalona'. 'No els hi mereix cap reflexió, a vostès, en aquesta arrogància intel·lectual que de vegades tenen?', ha preguntat el president, tot puntualitzant que ell està 'totalment en desacord' dels plantejaments que abans i després de les eleccions expressen els populars de Badalona. 
 
Tot i el to visiblement dur de Mas amb Herrera, el president de la Generalitat ha volgut acabar la seva intervenció agraint als ecosocialistes el seu suport al Govern en la defensa del sistema d'immersió lingüística i en la reclamació del pacte fiscal. 'En això no han fallat mai i això té molt valor', ha conclòs. 
 
Referèndum sobre les retallades
 
En rèplica al president de la Generalitat, Herrera ha subratllat que no és que ICV-EUiA s'inventi les retallades, sinó que són les entitats les que les denuncien, i ha citat exemples. 'No ho dic jo, no ho diu ICV. Els metges denuncien que cor i càncer estan en llista d'espera. Si vol fa veure que no ho dicen, ho ignora, però aquesta és la realitat', ha remarcat.
 
Herrera ha posat un exemple personal. En el seu CAP, segons ha dit, hi ha un pediatra quan abans n'hi havia dos, i ara hi ha una infermera que d'aquí poc no hi serà. 'No ens escolti a nosaltres. Si vol ridiculitzar o estigmatitzar-nos d'acord, però escolti el que dicen les entitats', ha insistit.
 
En aquest punt, ha proposat a Mas que convoqui un referèndum perquè la ciutadania pugui escollir entre retallades o una política fiscal més justa, de forma que els que tenen més paguin més. 'Vostè que diu que és dialogant, que escolta a la gent, suposo que no tindrà cap problema', ha ironitzat.
 
També li ha demanat coratge a l'hora de gravar les centrals nuclears amb impostos, i també per rebaixar els concerts a les escoles d'elit que separen per raó de gènere. Pel que fa a l'impost de successions, ha reconegut que ICV-EUiA no volia anar tant enllà, però ha recordat que només tenien 12 diputats.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
serafi fletxa Barcelona
29 de setembre de 2011, 10.34 h

com es pot ser tant demagog i poca-pena. Aquests pseudocomunistes han perdut els papers. Valdria més que es dediquessin els diners que malgastem amb aquest parlamentaris en ajudar a les families que ho necessiten. Aquesta gent no hauria de tenir lloc a un parlament democràtic. Les ximpleries al manicomi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Gerard fletxa Munic
29 de setembre de 2011, 09.42 h

Com sempre, l'Herrera pixant fora de test i fent veure que és Robin Hood, que en sap molt. Això si, aportar idees, ja li costa més.

Aquests d'IC són uns pallassos, i l'Herrera, que no ha treballat mai al sector privat, encara més:

http://ca.wikipedia.org/wiki/Joan_Herrera

Tot és fer ONGs, manifestacions, plataformes, però treballar, això ja és més difícil... un s'ha de llevar cada matí, i ha de patir per si li arriba la nòmina a final de més o no, de si podrem pagar o no les fa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.