directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 15:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU i PSC fixen data per tornar a treballar plegats en una nova Llei electoral

La resta de partits van alertar de la possible 'implantació del bipartidisme' en els darrers intents de reformulació de l'articulat

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Debat de Política General que aquesta setmana està tenint lloc al Parlament de Catalunya ha conduït CiU i PSC a fixar una nova data per reemprendre la tasca d'elaboració d'una nova Llei electoral catalana. El primer semestre de 2012 ha quedat fixat al calendari per tornar a treballar en l'elaboració d'aquest articulat, si bé aquest dijous el conjunt de la cambra baixa haurà de votar si vol que tiri endavant o no tot i que comptant amb el vistiplau de convergents i socialistes és inevitable que no prosperi. 'El Parlament insta tots els grups parlamentaris a constituir una ponència conjunta a partir del següent període de sessions reprenent les tasques de l'anterior legislatura per a l'elaboració de la llei', assenyala el text. 
oriol pujol, joaquim nadal, ciu, cdc, psc, sociovergència, llei òmnibus
Comparteix
   


Etiquetes
Recordem que en els darrers intents la resta de grups del Parlament van posar el crit al cel alertant que CiU i PSC miraven d'elaborar una llei que afavoria el bipartidisme. Des de Solidaritat, per exemple, es va considerar que ambdós grups elaboraven una llei 'a porta tancada, en els despatxos, sense llums i taquígrafs' i des d'ICV asseguraven que els dos grups no havien entès 'res' si pretenien pactar la llei els sols. A mitjans de juny, el president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, va explicar que hi havia dos experts de CiU i PSC treballant per la llei electoral sobre la base d'un informe i d'alguns models coneguts com l'alemany. Es tractava, va dit, d'una 'primera exploració per veure si és possible apropar posicions'. Ara la represa de la tasca ja té una data fixada. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Pantinet fletxa Les Escaldes
30 de setembre de 2011, 11.32 h

De moment P.P. i PSC s'han amagat sota la taula i això es posar pals a les rodes. (Ciudadanos ni els poso, son un apèndix del P.P.)


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
mario fletxa bcn
30 de setembre de 2011, 10.33 h

Ull Catalunya s'hi juga molt. Llei electoral ben plantejada amb el consens de tots els grups polítics de l'hemicicle sigui de la ma que sigui la presentació. De moment ningú diu res, i això fa recel·lar, veritat?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pantinet fletxa Les Escaldes
29 de setembre de 2011, 12.09 h

Oriol Pujol: Pensa que el PSC estarà d'acord amb el PSOE (que es el mateix) en que el corredor cap Europa passi per Madrid, Zaragoza Euskadi. Que farà Artur Mas i Durante y Lérida.? Ja t'ho diré jo, dons diran: Catxis la marrrrrrrrrr Es com el pacte fiscal...... Ara es queden un 10 %, dons si tot va bé es quedaran un 9% i els nostres politics montaran una festa. Estimo moltissim a Catalunya, però els polítics catalans son els pitjors de tot el globus terraqui. Mireu, mentres aqui taquem ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.