directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 18:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Ple sobre la Constitució se celebrarà malgrat la retirada del suport de SI

S'ha admès a tràmit l'escrit de SI però s'ha deixat sense efecte perquè calen dos grups o una cinquena part dels diputats per desconvocar

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Malgrat unes hores d'incertesa causades per Solidaritat Catalana per la Independència, aquesta tarda finalment se celebrarà el Ple sobre la reforma de la Constitució tal com estava convocat. Aquest dijous al matí els diputats de SI han retirat el seu suport a la celebració de manera ha estat necessària la intervenció dels lletrats de la cambra per aclarir si igualment s'havia de celebrar o no. Recordem que fa setmanes ERC, ICV, C's, SI i Joan Laporta (27 diputats en total, una cinquena part del Parlament, el requerit per llei) van sol·licitar celebrar-lo. Amb el canvi de parer de SI han quedat en 24 diputats però el vicepresident primer del Parlament, Lluís Corominas, ha explicat que 'l'article 63.4 del reglament diu que desconvocar un Ple pot demanar-ho la presidenta, una cinquena part dels diputats o dos grups parlamentaris'. El dubte sobre la celebració o no del ple ha provocat la notable satisfacció del PSC ja que en cas de no dur-se a terme el ple els hauria estalviat d'aparèixer al costat del PP defensant l'acord POSE-PP de reforma constitucional. 

Comparteix
   


Etiquetes
Amb tot, la Mesa ha aprofitat la Junta de Portaveus que estava prevista per pactar els horaris del Ple monogràfic per informar els grups de la seva decisió. Segons Corominas, només podria arribar a anul·lar-se la sessió sobre la Constitució si, tal i com marca el reglament, "una cinquena part dels diputats o dos grups parlamentaris sol·licitessin ara la desconvocatòria". Aleshores s'hauria de tractar la qüestió en una nova Junta de Portaveus i en la Mesa, "i s'hauria de votar si es fa o no". "Seria, doncs, per majoria de la Mesa i la Junta de portaveus que es decidiria", ha explicar el vicepresident primer, que ha recordat que "de moment això no ha passat i per tant hi ha Ple". 
 
I és que Corominas ha considerat que "reglament és molt clar" en aquests casos. "Una vegada se substancia la sol·licitud i es compleixen els requisits, els propietaris de la convocatòria ja no són els grups demandants sinó tots, perquè el Ple estava convocat en forma". El vicepresident ha reconegut que no té constància que cap altra vegada s'hagués donat una situació semblant a la d'aquest dijous per un escrit com el de SI. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Josep fletxa Arenys de Munt
29 de setembre de 2011, 14.17 h

No entenc aquests de SI. Parlar de la reforma constitucional, encara que tard, servirà per posar de manifest el que molts ja sabem. Posar de relleu un cop més l'estratègia de la dreta xenòfoba del PP i els jacobins del PSOE mai està de més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
29 de setembre de 2011, 14.05 h

LÒGICA JURÍDICA I PARLAMENTÀRIA |

El ciri trencat amb què ens han sortit avui els diputats de SI i l’estranya interpretació dels serveis jurídics del Parlament ens han recordat l’any passat: el desafortunat informe del Consell de Garanties (CGE) sobre la llei de referèndums i l’anul•lació de l’admissió de la IP mitjançant un gir de 180º de CiU i ICV-EUiA. (Després ha resultat que suspesa la norma davant el recurs interposat per l’administració central, el TC va aixeca... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.