directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 16:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

ERC insta el Govern a impulsar un impost sobre les grans fortunes i a aconseguir el 100% de la cessió

Els republicans també demanen un referèndum d'independència i modificar el PIRMI abans de tres mesos

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Fins a 41 propostes de resolució ha presentat el grup parlamentari d'ERC en la darrera jornada del Debat de Política General. Entre elles destaca la fixació d'un nou impost sobre les grans fortunes. Una proposta que ja va fer el president de la Generalitat durant el discurs d'obertura del Debat i que els republicans volen que es faci efectiva amb la cessió del 100% d'aquest impost a la Generalitat. En l'àmbit fiscal, ERC també insta el Govern a establir un impost sobre els dipòsits en entitats de crèdit que permeti el rescat financer de les famílies amb risc de desnonament, la recuperació del caràcter progressiu del tram autonòmic de l'IRPF o la recuperació de l'Impost de Successions.
parlament
Comparteix
   


Etiquetes
Per aconseguir una fiscalitat 'més justa', els republicans consideren que també s'han de suprimir els privilegis fiscals que tenen les Societats d'Inversió de Capitals Variables (SICAV) i la modificació de l'IRPF perquè la tributació de les rendes de capital i els guanys patrimonials s'equiparin amb les de les rendes del treball.
 
La recuperació econòmica i la millora de l'ocupabilitat dels treballadors forma part d'un altre gran bloc de propostes de resolució que ERC presentarà aquest dijous al Parlament. Els republicans demanen, per exemple, que abans d'un mes el Govern presenti l'estratègia catalana per a l'ocupació, i abans d'un any l'executiu completi la integració dels subsistemes de formació professional.
 
Les propostes de resolució d'Esquerra també parlen, entre d'altres, de la necessitat de consensuar les reformes en sanitat amb tots els agents implicats; de reduir l'actuació burocràtica i els terminis de resposta de l'Administració per millorar l'entorn legal i administratiu de l'activitat empresarial; d'impulsar amb caràcter immediat un pla de xoc contra els desnonaments i també impulsar la reconversió de l'habitatge de protecció oficial destinat a la venda en habitatge de lloguer.
 
Pel que fa al món local, el grup parlamentari d'ERC demana lleialtat institucional de totes les administracions públiques amb els ajuntaments, la majoria dels quals viuen en 'l'asfixia financera'. En aquest sentit, Esquerra proposa que el Govern doni suport tècnic i econòmic als governs locals que decideixin iniciar els tràmits de requeriment contra l'Estat per al no retorn de la bestreta per la Participació en els Ingressos de l'Estat del 2009 o bé aquells que sol·licitin la condonació del deute. Precisament, l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts on el president d'ERC, Oriol Junqueras, és l'alcalde, ha estat el primer en demanar a l'Estat que no reclami aquesta bestreta. 
 
Referèndum d'autodeterminació
 
Amb la constatació que la 'via autonomista' està esgotada, Esquerra vol que el Parlament acordi i pacti el full de ruta, el procediment, la convocatòria i el règim d'un referèndum d'acord amb els estàndards internacionals. Una proposta de resolució que insta els diferents grups parlamentaris a posicionar-se al voltant del dret a decidir dels catalans per lluitar per 'la llibertat i les aspiracions d'autogovern'.
 
Canvis en la RMI
 
ERC 'lamenta el perjudicis causats als receptors de la Renda Mínima d'Inserció' per la modificació del reglament que la desenvolupa. Per això, insten el Govern a consensuar un pla de modificació amb els agents socials i els partits polítics en un termini de tres mesos. 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
jordibcn fletxa Barcelona
30 de setembre de 2011, 16.10 h

Josep, et posso el titular de nou amb un copiar i enganxar perquè sóc tontet com a bon militant d´ERC que sóc peròfins aquí arribo "ERC insta el Govern a impulsar un impost sobre les grans fortunes i a aconseguir el 100% de la cessió" tu com a persona llesta que sens dubte ets saps que el Govern de Catalunya no pot crear aquest impost i per tant en tot cas només podria impulsar a Madrid aquest impost i d´aquí be el 100% de la cessió , i en tot cas tontos i inútils exequo amb els... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
30 de setembre de 2011, 11.25 h

-crear un impost. No 'impulsar'


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Josep Ma. fletxa Terrassa
29 de setembre de 2011, 22.22 h

Però, que curts que sons els d'ERC.
Catalunya no és pas la C.A. que gaudeix de les fortunes més grans de l'Estat i a més, a aquestes els costaria molt poc domiciliar-se fora de Catalunya per pagar menys, com ja està passant amb algunes empreses.
Inútils!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.