directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 17:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

ETA fa un pas més i anuncia que col·laborarà amb la Comissió Internacional de Verificació de l'alto el foc

L'organització armada assegura que 'adopta el compromís de col·laborar amb la Comissió', creada dimecres passat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

ETA col·laborarà amb la Comissió Internacional de Verificació de l'alto el foc al País Basc (CIV). Així ho ha anunciat l'organització armada en un comunicat publicat per 'Gara' en què afirma que 'adopta el compromís de col·laborar amb la Comissió', una iniciativa que qualifica de 'pas important' per avançar en el procés de resolució del conflicte polític. El comunicat, que es podrà llegir íntegrament aquest diumenge, arriba una setmana després que el Col·lectiu de Presos i Preses Polítiques Basques (EPPK) anunciés la seva adhesió a l'Acord de Gernika, creat ara fa un any per impulsar un escenari de pau i solucions democràtiques al País Basc.
 

Comparteix
   


Etiquetes
ETA col·laborarà amb la Comissió Internacional de Verificació de l'alto el foc al País Basc (CIV), que es va crear dimecres passat a instàncies de Brian Currin per 'contribuir a la verificació de l'alto el foc d'ETA mitjançant una tasca seriosa i rigorosa'. La CIV està integrada per cinc experts policials, militars i coneixedors de conflictes polítics d'altres països.
 
La CIV remarca que 'en els últims anys s'han produït importants avenços cap a la pau al País Basc', de manera que conclou que 'estem davant d'una nova etapa esperançadora'. 'Entre els factors que han contribuït a assolir aquesta etapa, destaca la demanda clara i rotunda de la societat basca que arribi el final de la violència'. És per això que considera que 'un pas fonamental' en el procés de pau és 'un alto el foc creïble i irreversible' com el que va fer ETA el 10 de gener del 2011. Per contribuir a garantir-ne l'èxit, ETA ha fet públic aquest dissabte que col·laborarà amb aquesta comissió. 
 
Tot i que el contingut del comunicat es difondrà en la seva totalitat aquest diumenge a través del diari 'Gara', aquest periòdic ha avançat que ETA qualifica de 'pas important' la creació de la CIV, que s'encarregarà d'avaluar 'l'alto el foc permanent, general i verificable' que va anunciar l'organització.
 
L'anunci d'ETA arriba una setmana després que el Col·lectiu de Presos i Preses Polítiques Basques (EPPK) anunciés la seva adhesió a l'Acord de Gernika, que veuen com 'la referència' per a la construcció d'un escenari democràtic. 'Per sobre dels límits i els obstacles dels estats que ens tenen captius, EPPK manifesta el seu compromís ferm d'empènyer per avançar en el procés democràtic', assenyalava.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.