directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 17:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Partidaris i detractors de la PxC es manifesten al centre de Barcelona

Josep Anglada compleix amb la paraula i marxa pel centre de la ciutat en protesta per la prohibició de la manifestació que volia fer a Salt

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Antifeixistes i partidaris de PxC han coincidit al centre de Barcelona arran de la manifestació que el líder del partit, Josep Anglada, ja va prometre en resposta a la prohibició de la manifestació que volia fer a Salt contra la construcció d'una mesquita. Un fort desplegament policial ha evitat el contacte entre partidaris i detractors d'Anglada, els quals han realitzat una marxa minuts abans precisament per queixar-se que PxC pogués manifestar-se pels carrers de Barcelona. Només una desena ha acabat arribant a la plaça Sant Jaume. Uns 150 'indignats' han sortit cap a dos quarts de 12 de la plaça Urquinaona i s'han dirigit pel carrer Trafalgar fins a l'Arc de Triomf. Han cridat consignes com 'Vosaltres feixistes sou els terroristes', 'Anglada pim pam pum' o 'Contra feixistes, acció directa'. 

Comparteix
   


Etiquetes
David Carvala, portaveu de la Unitat contra el racisme, ha considerat un 'escàndol' que el Govern hagi permès un acte 'feixista' a Barcelona, d'una persona, en referència a Josep Anglada, que és 'franquista declarat'.
 
Des de l'Arc del Triomf han intentat accedir a la plaça Sant Jaume, però els furgons policials i desenes d'antidisturbis ho han impedit. La concentració s'ha dissolt al costat del mercat de Santa Caterina. Només una desena ha acabat entrant a la plaça Sant Jaume, però un cordó policial ha separat partidaris i detractors d'Anglada, que s'han limitat a increpar-se mutuament. 
 
Minuts abans havia tingut lloc l'acte de Josep Anglada, que ha protestat per la prohibició d'una manifestació a Salt en contra de la construcció d'una mesquita. Al centre de Barcelona s'han pogut escoltar consignes com 'Primer els de casa', 'Ni mesquites ni traïdors', 'Prou mesquites', o 'Catalunya cristiana, mai musulmana'.
 
Davant d'unes 150 persones, Anglada s'ha queixat que la 'casta podrida' que està governant Catalunya impedís que simpatitzants de PxC exercissin la seva llibertat d'expressió el passat agost. 'Estem aquí per demanar respecte per als 75.000 ciutadans que van votar-nos a les autonòmiques, per als 66.000 que ens van votar a les municipals i per als que ens votaran el 20-N en les del Congrés', ha exclamat Anglada, que més que un acte de protesta, ha acabat fent un míting electoral.
 
Segons ell, a la plaça Sant Jaume 's'amaguen els vividors i els covards', que fan més cas 'als islamistes i als 'perroflautes' que no pas als ciutadans que volen exercir la seva llibertat d'expressió. És més, Anglada ha assegurat que 'els 'perroflautes' són els gossos guardians de la casta política', que envien 'aquesta colla de paràsits socials quan veuen que no poden parar PxC a les urnes'.
 
El líder de Plataforma no s'ha estalviat gairebé cap insult cap als 'indignats'. 'Són xusma, una colla d'escòria social i de rates de cloaca', ha exclamat aixecant els aplaudiments dels 150 simpatitzants concentrats a la plaça Sant Jaume. Els partits polítics no se n'han lliurat ja que, al seu parer, són 'còmplices de la islamització de Catalunya'.
 
En declaracions als periodistes, ha considerat que els antifeixistes són 'quatre arreplegats, antisistema i 'perroflautes' que s'estan convertint en els autèntics feixistes d'aquest país democràtic'. 'Avui a la plaça Sant Jaume es manifestaven els demòcrates i a l'altre costat hi havia els feixistes, que són els gossos guardians d'algun polític', ha denunciat. Anglada ha assegurat que el seu partit s'ha limitat a manifestar-se pacíficament, però 'són els 'perroflautes els que vénen a molestar'.
 
Després de la manifestació, la neteja
 
Unes 200 persones han donat aquest diumenge el tret de sortida a la seva campanya particular per evitar que el president de PxC, Josep Anglada, sigui diputat al Congrés. En una concentració a la plaça Sant Jaume convocada pel moviment 'Unitat contra el feixisme i el racisme', desenes de manifestants s'han queixat que el Govern hagi permès un acte de PxC aquest matí a la mateixa plaça. 'L'objectiu de la concentració és demostrar un rebuig fort i unitari a l'ús d'espais públics per difondre odi i fer créixer el feixisme', ha explicat Iolanda Maurici, d''Unitat contra el feixisme', que aplega una trentena d'entitats, associacions de veïns, partits polítics, col·lectius d'immigrants i sindicats i com a acte simbòlic, algun dels manifestants s'ha dedicat a fregar el terra de la plaça per 'netejar-la' després de l'acte de PxC del matí.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Xavi fletxa Palafrugell
3 d'octubre de 2011, 09.02 h

Sap greu que tan els mitjans de comunicació com la gent que es va manifestar en contra facin d'altaveu d'aquestes arengues i activitats que no són notícia. Cal indiferència, com si no hagués passat res... Aquest personatge ja ha començat la companya política i tot això no és més que publicitat gratuïta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
2 d'octubre de 2011, 23.13 h

Com més en parleu d'ell, més notorietat li doneu. Se l'ha de tractar com aquells borinots que se t'esclafen al parabrises: ruixes una mica d'aigua, actives el netejaparabrises i et desfàs de la brutícia sense parar-hi més atenció.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.