directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 23:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La majoria del PP a les Corts Valencianes impedeix reobrir la investigació sobre l'accident del metro de València

Els populars rebutgen la reobertura de la comissió parlamentària per investigar possibles negligències en la mort de 43 persones en descarrilar un comboi l'any 2006

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El majoria parlamentària del PP a les Corts Valencianes ha rebutjat la reobertura de la comissió d'investigació sobre l'accident del metro de València que el 3 de juliol de 2006 va causar 43 morts i 47 ferits. La portaveu d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) Marga Sanz ha reclamat reobrir la investigació amb una nova comissió basada en una auditoria tècnica independent que determini les condicions prèvies del servei. L'oposició en bloc ha votat a favor de la reobertura, mostrant el seu malestar en com es va tancar aquesta investigació. El PP ha votat en contra en entendre que la investigació ja va concloure que l'única causa va ser la velocitat, responsabilitat del conductor, mort al sinistre.

Comparteix
   


Etiquetes
El diputat popular Rafael Maluenda ha estat l'encarregat de defensar el sentit del vot del seu grup parlamentari indicant que la comissió celebrada l'estiu de 2006 va determinar les causes. 
 
Maluenda també ha criticat que els grup parlamentaris vulguin treure rendibilitat política amb la tragèdia i els ha acusat de fer demagògia. El diputat ha acusat l'oposició de sobrevolar 'com voltors sobre la desgràcia'.
 
El diputat popular ha assegurat que el PP votaria en contra perquè 'ja va quedar ben clar que no es poden extreure responsabilitats polítiques' de l'accident. Maluenda ha conclòs que ho trobava 'innecessari'. 
 
Durant la seva argumentació, Marga Sanz ha reclamat l'obertura de la comissió 'basada en una auditoria tècnica realitzada per tècnics independents que tinguin presents tant les mesures de seguretat existents en el seu moment com la qualitat del servei'.
 
La portaveu d'EUPV ha dit que de les conclusions d'aquesta comissió s'haurien de derivar mesures de seguretat i responsabilitats. Sanz ha demanat als parlamentaris 'rectificar' per retornar la decència i la dignitat als familiars de les víctimes. Representants de l'Associació de Víctimes del metro 3 de juliol (AV3J) han seguit el debat a la cambra. 
 
El grup parlamentari Compromís (Bloc, Iniciativa, Verds) ha votat a favor de la iniciativa. La portaveu adjunta Mònica Oltra ha acusat el govern valencià d''escopir' sobre les víctimes i ha llegit la declaració pública de l'AV3J en el cinquè aniversari del descarrilament. Oltra ha mostrat els seus dubtes sobre la comissió que va investigar l'accident i ha censurat les paraules de Maluenda al voltat del rèdit polític.
 
La diputat del PSPV-PSOE, Carmen Ninet, també ha anunciat que el seu grup votaria a favor de reobrir la investigació, que ha qualificat de 'pantomima'. Finalment les Corts Valencianes han desestimat la proposta amb els vots favorables de la majoria absoluta del PP. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
7 d'octubre de 2011, 10.56 h

De què tenen por els feixistes ????


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.