directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Nadal considera 'trencat' el pacte d'investidura per després del projecte de llei òmnibus sobre la CCMA

El socialista envia una carta a Mas on retreu els seus 'incompliments' i l'insta a refer els ponts

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president del grup del PSC, Joaquim Nadal, ha considerat aquest dijous 'trencat' l'acord d'investidura que va fer que els socialistes facilitessin que Artur Mas fos nomenat president de la Generalitat. Nadal ha explicat que el projecte de llei òmnibus de reforma de l'audiovisual, que continuarà el tràmit després que el PPC no hagi donat suport a l'esmena a la totalitat del PSC, suposa un incompliment flagrant del pacte que tenien subscrit i, per tant, s'ha produït 'la ruptura formal' de l'acord. Nadal, a més, ha inclòs aquest 'incompliment' en una carta que ha enviat a Mas on recull totes les iniciatives aprovades que considera que no ha complert i li reclama seure a tendir els ponts trencats.
joaquim nadal, psc, socialistes
Comparteix
   


Etiquetes
'S'ha produït una ruptura formal'. Així de contundent s'ha mostrat Nadal en considerar trencat el pacte d'investidura. I és que pel socialista, el Govern, CiU i el PSC havien 'acordat que era un tema de país i que havíem de tirar endavant junts' la reforma de la CCMA i el CAC, i amb el debat i rebuig de les esmenes a la totalitat d'aquest dijous al matí, continua el tràmit d'una llei que no compta amb el consens ni amb l'esperit que el socialista considerava pactats. 'Ara volem saber si el Govern continua volent refer el que va subscriure el dia que necessitava els vots del PSC per fer Mas president, o si considera que ja li està be altre tipus de col·laboracions en aquesta geometria variable que a la llarga serà letal per la estabilitat institucional del país', ha volgut remarcar Nadal. 
 
Aquest 'incompliment' de l'acord d'investidura l'ha inclòs Nadal en un recull de mocions, compromisos i resolucions aprovades que ha enviat al president aquest dijous. El president del grup del PSC ha adjuntat aquest llistat a una carta dirigida a Mas on, com ja havia anunciat al Ple del Parlament de dimecres, li reclama el compliment d'aquestes iniciatives i 'seure' amb el PSC per intentar 'refer els ponts' per tal que Govern i oposició puguin posar en marxa d'immediat 'mesures per sortir de la crisi'. 
 
Amb tot, Nadal espera que sigui el president qui faci el primer pas per mantenir aquests contactes que puguin desembocar en un 'full de ruta clar' en matèria econòmica i de creació d'ocupació. 'Si ell no pren la iniciativa, nosaltres no la prendrem i restarem a l'espera de que qui té la responsabilitat de Govern prengui la iniciativa', ha dit Nadal.
 
En aquesta carta, el socialista també retreu a Mas que, sense que s'hagi finalitzat la comissió d'estudi pel pacte fiscal del Parlament, 'les resolucions parlamentaries aprovades ja donen algunes idees' sobre quina serà la postura institucional. Això, per Nadal, 'rebenta la pròpia existència de la comissió'. En aquest sentit, Nadal s'ha preguntat 'quin sentit té, doncs, la comissió' si ja se'n prejutja el resultat, i ha instat al Govern a presentar ja la seva proposta sobre el pacte fiscal. 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
7 d'octubre de 2011, 09.40 h

Aix el Nadal, l'home que va canviar totes les lleis de Girona i va tancar tots els bars i restaurants de la competència per poder instal·lar i monopolitzar la capital amb el seu grup boira...

psoe - sucursal catalana = màfia


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
serafi fletxa Barcelona
7 d'octubre de 2011, 08.55 h

ahir el Montilla ja deia el mateix. Es evident que tots dos -o tot el "PSC"- han rebut noves instruccions de l'amo. Que més els haurà manat?

El meu gosset no és as tant obedient !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
serafi fletxa Barcelona
7 d'octubre de 2011, 08.38 h

quines coses li mana l'amo de fer !! El goset que tinc no és pas tant obedient.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.