directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Un miler d''indignats' es manifesta davant de la Conselleria d'Interior per rebutjar les detencions dels Mossos

La manifestació ha partit de la plaça de Catalunya al crit de 'Jo també estava al Parlament'

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Un miler d''indignats' han marxat aquest dijous pels carrers de Barcelona en protesta per les detencions dels Mossos d'Esquadra contra els membres del moviment 15M presumptament implicats en els fets de juny al Parlament. Els 'indignats' s'han concentrat a la plaça de Catalunya a partir de les set de la tarda i han iniciat una manifestació que els ha conduït fins a la Conselleria d'Interior, al carrer Diputació amb el passeig de Sant Joan, al crit de 'Jo també estava al Parlament'. Aquest dijous els Mossos han detingut sis dels nou 'indignats' que s'havien personat a la Ciutat de la Justícia per recollir les citacions de l'Audiència Nacional. La marxa ha estat en tot moment custodiada pels Mossos.

Comparteix
   


Etiquetes
Sota el clam 'Jo també estava al Parlament', en referència als aldarulls del 15 de juny passat quan un grup d''indignats' en protesta per l'aprovació dels pressupostos va intentar bloquejar l'accés dels diputats a la cambra, un miler d''indignats', segons la Guàrdia Urbana, s'ha manifestat aquest dijous al vespre pel centre de Barcelona.
 
La manifestació, que s'ha desviat fins a la Conselleria d'Interior, s'ha convocat per rebutjar les detencions dels Mossos contra els membres del moviment 15-M presumptament implicats en els aldarulls de juny. A la seu d'Interior, ubicada a la confluència del carrer Diputació amb el passeig de Sant Joan, els protestants han proferit crits contra el conseller d'Interior, Felip Puig, i han condemnat les detencions. Cap a dos quarts de nou s'han començat a retirar pel carrer Diputació i cap a Passeig de Gràcia per concentrar-se davant de la Borsa de Barcelona. La manifestació, que ha sortit de la plaça de Catalunya i ha passat per la Gran Via, ha estat en tot moment custodiada per furgonetes dels Mossos d'Esquadra.
 
En total, són uns 22 els 'indignats' imputats pel jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco. La policia catalana va començar dilluns a detenir-los per lliurar-los la citació del jutge, i aquest dijous els 12 que quedaven s'han personat a la Ciutat de la Justícia per demanar la citació. Dels 12, els Mossos n'han detingut sis després de retenir-los a l'auditori del complex judicial, juntament amb advocats i periodistes.
 
Detenció per ordre de l'Audiència Nacional
 
Segons un comunicat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), les detencions practicades pels Mossos han estat ordenades directament pel jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco, que porta el cas dels incidents davant del Parlament i que havia dictat les citacions.
 
Però la confusió ha arribat perquè quan els 'indignats' s'han personat davant del jutjat de guàrdia, el magistrat barceloní ho ha comunicat a Velasco preguntant què havia de fer a continuació. El jutge de l'Audiència Nacional no li ha respost, però s'ha posat en contacte amb els Mossos i els ha dit que 'procedissin com fins ara', segons han explicat fonts policials a l'ACN.
 
Quan el jutge de guàrdia ha vist l'actuació policial ha demanat explicacions als Mossos, segons fonts dels 'indignats', ja que desconeixia l'ordre donada per Velasco.
 
La retenció durant uns deu minuts dels advocats i tres redactors de El Punt Avui, EFE i El Periódico de Catalunya, segons les mateixes fonts policials, s'ha produït per assegurar la seva identificació enmig del grup d''indignats'. Fonts del Departament d'Interior han admès a l'ACN que per 'precaució' hi ha hagut un 'excés de zel' en la retenció dels periodistes, als quals la Conselleria ja ha demanat disculpes.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
jordibcn fletxa Barcelona
8 d'octubre de 2011, 12.54 h

#5 Veig que el teu ADN de ruc continua sense canvis, com ja et vaig dir em pot corretgir totes les faltes que em trobis i jo les reescriure 10 cops no és difícil i és didàctic, però per desgràcia per tu el teu problema és més greu i no te solució , ets ruc, no al neixer però en algun moment t´hi vas tornar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
gica fletxa Europa
7 d'octubre de 2011, 11.50 h

#9 Ets dels meus? Per al 2014 CANDIDATURA D'AGRUPACIÓ D'ELECTORS INDEPENDENTISTES, sense deixar-hi ficar la grapa als partits traïdors (tots)? Doncs ja som dos!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
atlasac fletxa Vila-real
7 d'octubre de 2011, 11.08 h

Si....més del 80% deurien d´estar INDIGNATS!!!!!

Tú, Tú, Tú,Tú.... Aceptarieu que un CRIMINAL propagara MATEUUUUU, o un LLADRE ROBEUUUUU, allavors perquè ensalceu als cooculpables del estat CRIMINAL actual? ´´es que NO son cooculpables CiU, PsoE, P.P.,e. r. c., I.U. i TOTS els altres del que està passant? FORA PARTITS SENYORS i SENYORES FORA PARTITS almenys aquests que NO TENEN VERGONYA (no continuo per aquí, no estan ensenyats....) NO HI VEIEU que TOTA l´energia es necessita per l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
7 d'octubre de 2011, 10.09 h

#7 des de (des d'aquí, des del sofà, etc)
colar (sense ela geminada)


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Ivan fletxa Avinyó
7 d'octubre de 2011, 10.03 h

Jo vaig treure el cap per la gran manifestació que va fer el moviment indignat a Barcelona i us puc assegurar que no els "estrangers", com dieu alguns, no eren majoria ni de bon tros. Hi havien els que en diuen "perroflautas", sí, però també hi ha havia gent més gran, gent aturada, gent afectada per les retallades, i molta d'aquesta gent expressant-se en un català molt millor que molts dels que desde aquí els ridiculitzen.
El moviment "indignat" és un moviment, diguem-ne amorf, sense l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Ivan fletxa Avinyó
7 d'octubre de 2011, 09.53 h

#3 La pancarta està mal escrita, no hi ha dubte, però si et bases en això per dir que són "estrangers", t'hauries de repassar els comentaris de la molta de la gent que escriu en aquesta pàgina, perquè hi ha cada independentista que fot unes faltes encara pitjors.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
7 d'octubre de 2011, 09.48 h

#4 Ara veig a rentar-me les mans. Em disgusta i fastigueja profundament haver d'escriure en aquesta caricatura de llengua que és el castellà.

Com va el nivell de suficiència de català, jordibcn? ;-) Aquesta setmana començaven els cursos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
7 d'octubre de 2011, 09.47 h

els indignadets són un moviment propulsat des de la caverna socialista per la pèrdua massiva de poder a les eleccions municipals.

els indignadets, quan se'ls va proposar que a les seves peticions de "democràcia real" hi entressin la defensa del dret d'autodeterminació dels pobles i la defensa de les llengües oficials però minoritzades de l'estat caspanyol, per tal de no seguir fabricant ciutadans de segona i fent discriminacions i greuges (cosa que als més ingenus ens sona antidemocrà... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
gica fletxa Europa
7 d'octubre de 2011, 09.15 h

I en quina llengua cridaven? Catalana o estrangera? És a dir, eren catalans o estrangers? De fet, amb aquesta expressió "estava", en lloc d'ERA, com és en català, ja ensenyen el llautó...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
jordibcn fletxa Barcelona
7 d'octubre de 2011, 07.56 h

Per la pancarta jo diria INDIGNATS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.