directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 02:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran: 'Montilla no destaca pels seus coneixements constitucionals'

El candidat de CiU 'constata' que Rajoy és 'un manat d'Aznar'

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El candidat de CiU a les eleccions generals, Josep Antoni Duran i Lleida, ha atacat aquest divendres al migdia contra l'expresident de la Generalitat, José Montilla, perquè creu que no està autoritzat per dir si la proposta de pacte fiscal entra dins el marc legal de la Constitució. 'Montilla no destaca pels seus coneixements constitucionals', ha sentenciat, tot insistint que cap article de la Carta Magna espanyola impedeix a Catalunya recaptar i administrar els impostos 'millor del que ho fa l'Estat'. Duran, a més, ha arremès també contra el candidat del PP a la presidència del govern espanyol, Mariano Rajoy, acusant-lo de ser 'un manat' de l'ex cap de l'executiu de l'Estat José Maria Aznar.

Comparteix
   


Etiquetes
Dures paraules de Josep Antoni Duran i Lleida contra José Montilla. L'expresident es va manifestar dijous contrari a la proposta de CiU per aconseguir un nou pacte fiscal per Catalunya perquè considera que no té cabuda dins de la Constitució espanyola. 'CiU aposta pel pacte fiscal, és plenament constitucional i Montilla no destaca pels seus coneixements constitucionals', ha carregat Duran, tot explicant que el pacte fiscal és una opció 'avalada per la gran majoria de ciutadans del país'. 
 
Duran ha aprofitat per fer una defensa de la utilitat de la seva proposta de nou finançament per a una Catalunya 'amb les coses anant millor'. Amb tot, ha insistit en recordar a Montilla que 'enlloc de la Constitució diu res que impedeixi que Catalunya recapti i administri amb més eficàcia els impostos del que ho fa l'Estat', i que 'cap article impedeix que es persegueixi el frau fiscal amb més eficàcia de la que té l'Estat, que només persegueix el que paguen i si són catalans millor que millor'.
 
D'altra banda, Duran ha volgut 'constatar' que el candidat del PP a la presidència espanyola només és 'un manat' d'Aznar. El candidat de CiU s'ha referit així a la comanda que l'expresident va fer a Rajoy perquè encapçalés 'una revolució' que evités una Espanya amb disset miniestats. 'L'altre li diu 'Rajoy fes això', i ell ho fa, que la societat en prengui bona nota', ha sentenciat Duran. 
 
A més, i en clara sintonia amb el que la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha dit aquest divendres al matí, Duran ha defensat la necessitat de no patir una recentralització de competències a l'Estat. 'Nosaltres hem assumit les competències que hem assumit i si alguna comunitat autònoma no se sent capaç, que les retorni. Nosaltres ens sentim capaços i no en retornarem cap', ha conclòs. 
 
Perill d'una victòria del PP a Catalunya
 
En la seva carta-web als militants d'UDC, Duran ha tornat a alertar d'una majoria absoluta del PP a Espanya. 'No sé què passarà, però passi el que passi, hem d'evitar que el PP guanyi a Catalunya', ha argumentat el líder d'UDC, que ha afegit que això només ho pot impedir CiU, ja que els socialistes 'no ho podran fer tal com estan'.
 
Segons ell, el PSC i el PSOE 's'enfonsen i no podran evitar una majoria absoluta del PP', i seria 'vergonyós' que els populars guanyessin a Catalunya després de 'tot el que han protagonitzat' en relació als catalans. De la mateixa manera, ha apuntat que seria igual de vergonyós que el PSC guanyessin les eleccions després d'haver deixat Catalunya amb 600.000 persones a l'atur. 
 
Conscient que la majoria absoluta del PP és molt probable, ha apuntat que 'només CiU podrà centrar la política econòmica i defensar el pacte fiscal'. 'Els socialistes han arruïnat el país, ara hem d'evitar que el PP ofegui la nostra identitat', ha conclòs.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Quety fletxa Torroella
8 d'octubre de 2011, 10.28 h

Tan en Duran Lleida com en Felip Puig tindrien de dur posat un morrió per deixar de dir bajanades.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
8 d'octubre de 2011, 09.06 h

No, en Montilla, de fet, destaca més per les seves empreses de capital d'alt risc. Ell és molt socialista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Pantinet fletxa Les Escaldes
8 d'octubre de 2011, 09.05 h

D'acord que Montilla no destaca per els seus coneixaments constitucionals, ara bé: El Durante y Lérida ha destacat ami per la seva catalanitat? Sempre s'ha declarat ecspsnyol,


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Carles fletxa Barcelona
8 d'octubre de 2011, 08.53 h

Rajoy un "mandao" de l'Aznar. Doncs imagineu-vos un Duran i el CiU que representa exercint de "mandaos" d'un Rajoy, que ho és d'un Aznar. Per posar-se a tremolar!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Joan fletxa Palamós.
7 d'octubre de 2011, 18.57 h

Jo crec que el pla B és l'entrada masiva a l'ordre opusdiana que regenta Durante y Lérida. Penseu que aquets esbirros varen donar el màxim suport al pudrit den Franco al front de molts ministeris. Concert econòmic, concert fiscal....................................... ja fa masses anys que tota aquesta colla de cràpules estan desafinant !


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
7 d'octubre de 2011, 17.27 h

Estic esperant amb candeletes veure si CiU i ERC ens intenten encolomar un projecte embrionari de concert econòmic, o bé el "súper" pla B secret que tenen estudiat des de CiU per si no hi ha pacte fiscal.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.