directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 13:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC proposa un nou pacte fiscal 'real i federal' basat en l'esforç i la solidaritat

Chacón afirma que CiU i PP s'assemblen com dues gotes d'aigua

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

La candidata socialista a les eleccions espanyoles per Barcelona, Carme Chacón, ha proposat un nou pacte fiscal 'real' i 'federal' basat en els principis de l'esforç de cada territori i la justícia social. En la seva intervenció al Consell Nacional del PSC que se celebra aquest dissabte i que ha d'aprovar les llistes al Congrés i al Senat, així com el manifest electoral, Chacón ha explicat que aquest model de finançament preveu la creació d'una caixa compartida a través d'un consorci tributari en el qual participin la Generalitat i l'Estat. La ministra de Defensa ha afirmat que CiU i PP s'assemblen 'com dues gotes d'aigua' i ha assegurat que pretenen el 'desmantellament' de l'Estat del Benestar.

Comparteix
   


Etiquetes
El PSC celebra aquest dissabte el Consell Nacional del partit que ha de ratificar les llistes per a les eleccions generals i el seu manifest electoral. Segons ha avançat la candidata socialista en el seu discurs, el PSC plantejarà un pacte fiscal federal que millori l'actual sistema de finançament. Segons Chacón, aquest model està basat en els principis del partit, és a dir, en l'esforç i la justícia. Així, ha afirmat que el pacte que proposen els socialistes combina l'esforç dels territoris amb la justícia social entre tots. 
 
Chacón ha explicat que el model es basa en la creació d'una caixa compartida a través del consorci tributari en el que participaran les administracions tributàries de l'Estat i la Generalitat. A més, ha destacat que fa un major reconeixement de l'esforç fiscal de Catalunya, millora la transparència i ofereix regles més clares. També ha afegit que pretén aconseguir la convergència de resultats entre els diferents models de finançament. Segons ha assegurat, el que plantegen és un model realista i que es podrà complir.
 
La candidata socialista ha reivindicat els resultats de l'actual model de finançament davant el que es va aconseguir amb l'anterior pacte fiscal acordat entre CiU i PP. Aquest acord, segons Chacón, va costar molt a Catalunya. Chacón ha afirmat que 'les dues dretes, és a dit, convergents i populars, pacten quan depenen els uns dels altres. Llavors, ha afegit, els serveis públics i els interessos dels catalans en surten perjudicats. La candidata socialista s'ha preguntat quina hauria estat la dimensió de les retallades si es mantingués aquest sistema de finançament enlloc del que van aconseguir els socialistes el 2008. Segons ha dit, haguessin estat deu vegades més greus.
 
Dues gotes d'aigua
 
CiU i PP s'assemblen com dues gotes d'aigua, segons la ministra de defensa. Els dos partits diuen el mateix, encara que amb 'idiomes diferents'. Chacón ha remarcat que, davant la crisi econòmica, tots dos partits proposen el mateix model. Segons ha dit, es tracta d'un model basat en el desmantellament de l'estat del benestar que ha costat més de trenta anys construir. Empobriment de l'educació, retallades en el sistema sanitari, restricció dels serveis públics mes essencials per a la població o criminalització de la immigració. Aquestes són algunes de les propostes que, segons Chacón, comparteix la dreta i equiparen PP i CiU.
 
Chacon ha recordat les declaracions de la presidenta de la comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, quan va afirmar que tota l'educació no havia de ser gratuïta per tothom. El pagament en l'educació i el copagament en la sanitat és el que proposa el PP, segons ha declarat. I ha afegit que CiU ja fa mesos que està traduint aquest model en retallades en els serveis públics.
 
Garantir el sistema sanitari
 
La cap de llista del PSC per Barcelona ha valorat positivament la supressió de la paga de Nadal per als consellers i alts càrrecs de la Generalitat. Segons ha dit, és 'el mínim' que podrien fer. Tot i això, ha fet tres propostes que, segons ella, serien més determinants a l'hora de garantir el manteniment del sistema sanitari a Catalunya. Chacón ha instat el Govern a recuperar l'impost de successions que, tal i com ha recordat, representaria tenir 400 milions d'euros més. També ha recomanat que s'apliqui la recaptació de l'impost als grans patrimonis a la sanitat. A més, ha demanat a l'executiu català que recolzi gravar l'alcohol i el tabac i que es retirin les desgravacions fiscals a les empreses que tinguin assegurances privades.
 
Creixement just 
 
Segons la candidata socialista, això és el que es juga Catalunya i l'estat espanyol el proper 20 de novembre. Chacón ha contraposat un model basat en el creixement just i equitatiu al què proposen 'les dues dretes'. La candidata socialista ha defensat un creixement econòmic que tingui en compte la justícia social i la igualtat. Segons ha dit, els països més avançats en aquest sentit han notat menys els efectes de la crisi. Ha citat exemples com ara Holanda, Àustria o Finlandia. 
 
En el terreny econòmic, Chacón ha apostat per incentivar la innovació i l'exportació. Cal passar d'un model de creixement basat en el crèdit barat a un altre basat en la producció.
 
Crítica a Aznar
 
Chacón ha criticat l'expresident del govern espanyol José Maria Aznar per haver acusat l'actual executiu d''arrastrar-se' davant ETA. La ministra de Defensa ha recordat que quan Aznar estava al poder es va qualificar la banda terrorista com un 'movimiento de liberación vasco'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
9 d'octubre de 2011, 12.47 h

Cada vegada que parles, em ve al pensament aquell adagi català que diu " aiiii.... Carmeta...aiiii.... Carmeta quant et veig el cor em peta, i sem alce la si..ta "
Ves en compte amb les teves propopstes, que amb les eleccions pots perdre inclús la teves bragues. Millor uqe preparis els tancs de la Brunete per quan els catalans guanyem le independència i seguiràs l'article primer de la Constitució espanyola. Que maca sera`atacant Catalunya !!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
9 d'octubre de 2011, 12.16 h

Carmeta, guapa, és "que no te enteras". Au va, torna cap a Madriss, puja't a un tanc i dona't una volta per La Castellana.
Ah! i quan passis per davant del Bernabeu, para't a fer el vermut al Puerta 57. Això si, mentre estant deixa els quatre intermitents de tanc posats.
Pobre PSC; si en Pallach i companyia aixequessin el cap... Siau.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
9 d'octubre de 2011, 10.48 h

Federal ???!!! a espanya??

hahahahahahaha

Aquests del psc no se si son de la broma o és que son uns cínics.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
no tinc nom fletxa Barcelona
9 d'octubre de 2011, 10.42 h

Però Carme.... xata...... encara ets aquí..... però si ja et vaig di que tu amb un cas de l'exèrcit espanyol estaves molt mona.... amblubé que parles el castellà i t'hi entens amb els militars (espanyols, evidenment),. Reina..... Puja't al tancmòbil i amb el cap ben alt saluda marcialment a la tropa donant voltes per les rodalies de Espanya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Xavi fletxa Palafrugell
9 d'octubre de 2011, 09.24 h

Ara cal tornar a confiar en ERC que ja esta fent aliances amb la resta de partits independentistes més importants. PP i PSOE/C són partits espanyolistes i CiU continua autonomista i clarament amb sintonia amb PP.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
9 d'octubre de 2011, 00.20 h

Si perderan hasta las bragas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Josep Ma. fletxa Terrassa
8 d'octubre de 2011, 22.51 h

"... pacte fiscal 'real i federal' basat en l'esforç i la solidaritat"?
Encara més "solidaritat"? Una solidaritat del 10 % del PIB de Catalunya més de 30 anys i encara volen que continuï la solidaritat? Pero, què s'han cregut aquests sociates de merda, espanyolistes ? No hi ha cap límit temporal per posar fi a l''espoli que està arruinant Catalunya, quan havia sigut la capdavantera econòmica de l'Estat?
Lo dels espanyolistes residents a Catalunya no te nom i haurien de ser perseguits fi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.