directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els diputats del Parlament no cobraran l'any que ve una de les 14 pagues per estalviar 753.000 euros

La Cambra reduirà l'aportació econòmica als grups polítics i deixarà la flota de vehicles en cinc cotxes

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La Junta de Portaveus i la Mesa del Parlament s'han reunit per estudiar les propostes que tant la presidenta, Núria de Gispert, com els grups han presentat perquè els diputats i partits de la Cambra catalana s'apliquin mesures d'austeritat. De Gispert ha explicat que la Mesa i la Junta han acordat per unanimitat i per majoria, respectivament, que els polítics no rebin en 2012 una de les catorze pagues del seu sou. La presidenta ha xifrat l'estalvi que suposarà aquesta mesura en 753.000 euros. Els diputats també han acordat una reducció de la subvenció que els grups polítics reben anualment de cara a l'any vinent, i que la flota de vehicles oficials passi dels vuit actuals a cinc únics cotxes.
 
parlament
Comparteix
   


Etiquetes
Una paga menys, una baixada en la subvenció als grups i una reducció de la flota de cotxes oficials. Són les mesures que la Junta de Portaveus i la Mesa del Parlament han aprovat aquest dimarts al matí incloent-les en la 'continuació del pla d'austeritat' de la Cambra, en paraules de la seva presidenta. De Gispert, ha destacat que, des de l'1 de gener, el Parlament porta estalviats dotze milions d'euros gràcies a les mesures preses per reduir la despesa corrent. 
 
En la Junta de Portaveus, els grups han plantejat les seves propostes, que ja havien presentat a principis de la legislatura. A la sortida de la reunió, però, De Gispert ha explicat que l'acord majoritari ha determinat que les noves mesures d'austeritat passen, bàsicament, per tres propostes que s'aplicaran durant el proper 2012. Així, en el proper pressupost del Parlament es reflectirà que els diputats cobraran tretze de les catorze pagues que els pertoquen. El que De Gispert ha explicat que encara no està decidit és com s'aplicarà la reducció del sou, que podria fer-se amb l'eliminació d'una de les pagues extra o distribuint la baixada en dues o tres mensualitats. 
 
D'altra banda, els diputats han decidit que la retribució que anualment reben els grups amb representació parlamentària es redueixi també en 2012. El que no està clar tampoc és el percentatge de baixada que s'aplicarà. I és que tots els grups no estan d'acord amb aquesta mesura. ICV-EUiA, per exemple, ha manifestat la seva oposició a reduir aquesta aportació perquè 'per alguns partits, aquests diners ens serveixen per fer política, perquè no tenim fundacions que ens aportin recursos', en paraules de la seva portaveu, Dolors Camats. Segons alguns portaveus presents a la reunió, ERC i C's també s'han afegit a aquesta tesi. Actualment, i després d'una congelació aprovada per aquest 2011, els grups han rebut una aportació total de 17,4 milions d'euros. Aquesta quantitat serà la que, segons De Gispert, baixarà per primer cop en la història del Parlament en 2012. 
 
La darrera de els mesures adoptades és, tal i com l'ha definit la presidenta, 'una qüestió més d'imatge'. A l'inici de la legislatura, el Parlament va decidir passar dels 16 cotxes que tenia, als vuit dels que ara disposa. El 31 de desembre, però, la flota de vehicles oficials es quedarà amb cinc únics cotxes. 
 
De Gispert ha volgut insistir en destacar que el Parlament 'no té problemes de tresoreria' i que, per tant, les mesures d'austeritat poden esperar a ser 'ampliades' en 2012. 'Aquest Parlament i els diputats han tingut dues vegades congelat el sou i dues reduccions de salari', ha recordat la presidenta, que ha defensat que 'no hem de ser mimètics ni tenim perquè ser-ho' amb la Generalitat o el Govern. 'Tenim autonomia pressupostària i no tenim perquè fer ara la reducció. És més important fer-ho al pressupost de 2012', ha sentenciat. 
 
Des dels grups polítics, els partits s'han manifestat tots favorables a la reducció de sous i de cotxes oficials. Des de Solidaritat, però, han manifestat el seu descontent perquè el Parlament no hagi decidit adoptar les seves propostes i reduir més encara les retribucions dels diputats. Des d'ERC i C's han volgut ressaltar que no estan disposats a acceptar que aquestes mesures adoptades aquest dimarts 'serveixin al Govern de coartada' per retallar sous a funcionaris, professionals de la salut o de l'educació. 
 




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.