directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 15:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras alerta que l'estat espanyol 'genera molt poca confiança a Europa'

El president d'ERC creu que les enquestes demostren que hi ha 'una recuperació de la confiança' cap a la seva formació

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha alertat aquest diumenge que l'estat espanyol 'genera molt poca confiança a Europa'. En aquest sentit ha subratllat que els pressupostos generals de l'Estat han de passar per la Comissió Europea abans d'entrar al Congrés i al Senat. Han conduit a aquesta situació 'les males decisions econòmiques' del PSOE però també del PP, ha afegit. Com a alternativa Junqueras ha reiterat que cal la independència de Catalunya i que al país 'predominin les pràctiques econòmiques d'Europa'. D'altra banda, el president d'ERC s'ha mostrat 'molt satisfet' pels resultats de les últimes enquestes, que demostren que hi ha 'una recuperació de la confiança' cap al partit.

Comparteix
   


Etiquetes
Després que el candidat de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, remarqués ahir que el mèrit d'evitar el rescat de l'estat espanyol hagi estat de la federació nacionalista, avui Junqueras ha volgut subratllar que l'Estat no ha estat intervingut encara, però sí 'semi intervingut' des del maig del 2010. En aquest sentit ha recordat que els pressupostos estatals necessiten el vistiplau d'Europa, una conseqüència de les 'males decisions' del PSOE, però també del PP, ha argumentat. La solució passa, per Junqueras, perquè Catalunya 'pugui ser un estat d'Europa', i amb aquest objectiu ha assegurat que treballaran. Ha remarcat també que la proposta d'ERC, en la seva persecució de la independència, és 'clarament diferent' de les de la resta de formacions polítiques.
 
Els acords amb Rcat són 'una senyal que les coses van bé'
 
D'altra banda, Junqueras ha valorat 'de forma positiva' l'acord a què han arribat aquesta setmana ERC i Rcat per anar junts a Girona -i que situa la republicana i exalcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà, com a cap de llista. El president d'ERC ha subratllat que aquests acords amb Rcat a tot el país són 'una senyal que les coses van bé'. Els que comparteixen 'un mateix objectiu i l'actitud necessària per aconseguir-lo', cal que treballin 'junts', ha argumentat Junqueras, ja que 'això és el que la societat espera' d'ells, ha afegit.
 
Junqueras no ha volgut revelar, però, si el segon lloc de la llista per Girona serà per Rcat. 'Per fer la feina ben feta es necessita discreció', ha manifestat el president d'ERC. No obstant això, ha reflexionat que ERC és 'prou important' en l'àmbit municipalista per tenir una 'representació nodrida' a qualsevol llista, però també és 'generosa'. Per això que assegura que sabran trobar la fórmula perquè la llista conjunta 'sigui útil per representar els interessos gironins'.
 
'Satisfets' amb les dades de l'enquesta del diari 'Ara'
 
Junqueras s'ha mostrat molt satisfet amb les dades aportades per l'enquesta del diari 'Ara'. Segons Junqueras 'aquestes enquestes indiquen que hi ha una recuperació en la confiança de la ciutadania cap al partit d'Esquerra'. Junqueras ha destacat que, des del partit, són conscients que les enquestes tenen un 'valor relatiu' però que estan 'molt contents veient que la intenció de vot cap a ERC creix més setmana rere setmana des de les eleccions municipals'. Junqueras ha fet referència al sondeig de l''Ara' que mostrava l'augment de la intenció de vot que, després de les eleccions municipals, no arribava al 4% i ara es troba per sobre del 7%, com també a l'assignació d'escons, que es trobava entre 0 i 1 i ara, entre 2 i 3.
 
El president d'ERC també s'ha referit a la proclamació de Tarragona com a seu dels Jocs Mediterranis del 2017, observant que és una 'demostració més de la voluntat de projecció internacional' de Catalunya.
 
Junqueras ha assistit avui a la tercera trobada amb militants i simpatitzants d'ERC al Gironès, que s'ha celebrat a Llambilles.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Joan fletxa Palamós
17 d'octubre de 2011, 11.57 h

#2 - També et va aixecar el colçe ? Pallasso!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
mario fletxa bcn
17 d'octubre de 2011, 10.34 h

Junqueras fa molta feina a la UE, encara, i ha treballat moltíssim per dur Catalunya al davant dels altres estats de la Unió i això no ho ha fet cap partit català a no ser esperonats per ell mateix, i això està provat. Podeu llegir els seus missatges o entrar a la w del Parlament europeu.
El sr. Junqueras fa poc que és d'ERC per tant no crec que sigui de la saga de Puigcercós, ans el contrari potser és Puigcercós qui forma part de la saga de Junqueres i és molt diferent.
Ho sento pe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Gentil fletxa Begur
17 d'octubre de 2011, 09.56 h

En Junqueres que es pensa que Europa és tan il.lusa com ells que varen confiar i es varen entregar amb cos i ànima al PSOE?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
16 d'octubre de 2011, 21.20 h

LA CANDIDATURA DE L'ALFRED AMB ERC-RCAT-CATALUNYA SI

ES L'UNICA QUE VAL LA PENA A DIFERENCIA DELS PPSOE I DURANS QUE APORTEN MES DEL MATEIX!!!


CANYA A AQUESTS LLADRES!!! SUPORT ORIOL I ALFRED!!


INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
16 d'octubre de 2011, 21.01 h

ANEU-VOS A LA MERDA AMB LA VOSTRA PUTA CABRA!!!!


ENDAVANT JUNQUERAS I ANIMS ORIOLS!!!

MOLTS US DONEM SUPORT!!!


VISCA LA TERRA LLIURE!! INDEPENDENCIA!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Joan fletxa Palamós
16 d'octubre de 2011, 20.44 h

Aquest xicot viu en un altre món. Es nota que vé de la saga Puigcercós. Les enquestes auguren un desastre i ell tant campant !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 25
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.