directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 13:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Neix la Coordinadora Targarina per la Llengua, entitat que vetlla pel futur del català

Aquest associació és l’encarregada de l’organització del Correllengua, que tindrà lloc del 28 al 31 d’octubre a la capital de l’Urgell

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Ja està en marxa la propera edició del Correllengua de Tàrrega. Aquesta festa, que ja fa anys que es celebra, ha anat prenent força any rere any amb l’objectiu de reivindicar l’ús social del català. L’edició d’enguany serveix per presentar la Coordinadora Targarina per la Llengua.
Correllengua 2011,Tàrrega,presentació
Imatge de la presentació del Correllengua 2011.

Comparteix
   


Etiquetes
La Coordinadora, que aplega fins a sis associacions de la capital de l’Urgell (Agrupament Escolta i Guia Mestre Güell Roger de Llúria, Associació Cultural Guixanet, Casal Popular El Rostoll, GIC esplai, Agrupació Excursionista de l'Urgell i Ateneu), ha nascut arran de la sentència del TSJC contra el model d’immersió lingüística català.
 
Aquesta entitat vol ‘garantir un futur digne pel català’, i per això ha escrit un manifest en la seva defensa, que ha estat signat per més d’una desena d’entitats locals, com l’Esbart Albada, la Fal·lera Gegantera o l’Associació Alba. En el manifest es remarca que l’atac de la sentència és un més dels molts que està rebent la llengua arreu dels Països Catalans i que el problema ‘és de fons’ amb la ‘situació de subordinació o diglòssia’ que el català pateix.
 
Correllengua de Tàrrega 2011
 
Aquesta edició del Correllengua s’iniciarà el divendres 28 d’octubre amb una xerrada sobre la immersió lingüística a càrrec del col·lectiu Som Escola. El dissabte 29 es realitzaran diverses actuacions: a les 17.00 hores començarà des dels Jardins de l’Ateneu una cercavila reivindicativa de cultura popular pel centre de la vila. Finalitzarà a la Plaça del Carme, el Pati, on hi haurà una xocolatada i un espectacle per a nens. Durant la xocolatada, els nens hauran de fer entrega d’una paraula escrita en català en un foli per rebre la xocolata, folis que serviran per fer un mural. El dia acabarà amb el concert de Pepet i Marieta i el grup Minimal 21 al local social de l’Ateneu a les 23.00 hores.
 
L’endemà, 30 d’octubre, hi ha preparada una caminada fins al Castell del Mor, on s’hissarà una senyera. Abans i després de l’excursió es podrà esmorzar i fer el vermut. A la tarda, al Casal Popular El Rostoll s’hi farà el Concurs de Garrotins, cant típic de les comarques del Pla de Lleida. El darrer dia serà el dilluns 31 que, coincidint amb la celebració de la castanyada, es realitzarà un correbars i un sopar popular a la plaça Sant Antoni, i en acabar de menjar s’iniciarà el IV Concurs de Porronaires. A mitjanit tindrà lloc a l’espai MerCAT el concert que tancarà aquesta edició del Correllengua amb els joves ponentins Kinton Cloud, els maresmencs Ebri Knight, el grup local de La Terrasseta de Preixens i els cerverins Pànic.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Quety fletxa Torroella
19 d'octubre de 2011, 06.37 h

No t'esveris Jordi que hi ha gent negada pels idiomes. El que no se, es si a fet servir el traductor per entendre l'article. En tot cas s'ha d'agrair que es preocupi per la nostra llengua i ens avisi de que tenim que treballar mes per la independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jordi fletxa CATALUNYA
18 d'octubre de 2011, 22.26 h

#3 Deies alguna cosa, inmigrant espanyol?no t'entenem


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jordi fletxa CATALUNYA
18 d'octubre de 2011, 13.17 h

#1 Que dius ,inmigrant espanyol?no t'entenem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
18 d'octubre de 2011, 13.14 h

Lo teneis muy jodido.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.