directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 11:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Indignació a les Terres de l'Ebre perquè Tarragona no hagi previst cap subseu dels Jocs del Mediterrani al territori

L'alcalde d'Amposta, Manel Ferré, remet una carta al seu homòleg tarragoní, Josep Fèlix Ballesteros, recordant-li l'oferiment que li va fer el 2008 perquè la ciutat acollís proves

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'alegria per la designació de Tarragona com a ciutat organitzadora dels Jocs del Mediterrani de 2017 no ha estat completa a tota la demarcació. L'Institut per al Desenvolupament de les Terres de l'Ebre (Idece) i la Cambra de Comerç de Tortosa han lamentat que des de la capital de província no s'hagi previst cap subseu que organitzi alguna prova al territori. En aquesta línia, han reclamat reconduir imminentment aquesta situació i que l'Ebre pugui acollir finalment competicions.

Comparteix
   


Etiquetes
També l'alcalde d'Amposta, Manel Ferré (CiU), ha tramès una carta al seu homòleg de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros (PSC), recordant-li l'oferiment que li va fer el passat 2008 perquè la ciutat acollís proves dels Jocs.

Representants de les dotze subseus dels Jocs del Mediterrani del 2017 rebien el passat dilluns, al saló de plens de l'Ajuntament de Tarragona, l'acta de nominació de la ciutat a mode de 'contracte' per organitzar les competicions. Entre els municipis presents, deu de la demarcació de Tarragona i, fins i tot, dos de Barcelona -la mateixa capital i Castelldefels (Baix Llobregat), no en figurava cap de les Terres de l'Ebre, que forma part de la mateixa província.
 
La visualització d'aquesta imatge ha aixecat indignació entre representants institucionals i empresarials de les Terres de l'Ebre, que han lamentat obertament la manca de sensibilitat des de la ciutat de Tarragona a l'hora de comptar per a l'organització dels Jocs amb municipis de la demarcació, que més enllà de la seva relació administrativa, podien oferir escenaris i equipaments de primer ordre, com el riu Ebre per a les proves de rem o la sala d'esgrima d'Amposta -reconeguda mundialment- per a les competicions d'aquesta disciplina.
 
'Clama al cel. Nosaltres som bons i hem de ser solidaris amb ells en temes d'energia, aigua, amb el minitransvasament de l'Ebre que ha generat una part molt important de la riquesa de Tarragona, i quan hi ha un caramel que s'ha de repartir alguna cosa, quan nosaltres tenim un riu fantàstic, les proves de rem resulta que es fan a Castelldefels', ha manifestat a l'ACN el president de la Cambra de Comerç de Tortosa, José Luis Mora, fent palès el seu desencís.
 
El responsable de l'ens cameral ha apel·lat a 'reconduir' aquesta situació durant els pròxims anys -'encara tenim temps abans dels Jocs'- i ha anunciat que pròximament iniciarà contactes, en primer terme amb les cambres de comerç, per revertir-la. 'Des de la Cambra farem el que faci falta perquè alguna de les coses es pugui celebrar a les Terres de l'Ebre o al riu Ebre', ha subratllat. 'Si no, potser ens haurem de replantejar moltes coses', ha advertit.
 
També s'ha mostrat desencisat però amb voluntat de capgirar la no participació dels municipis ebrencs el director de l'Idece, Jordi Borràs. 'Tenint uns camps de regates fantàstics com tenim al riu Ebre, hagués valgut la pena que es fes una prova en aquests Jocs del Mediterrani. No se si som a temps. Hem de parlar amb els clubs de rem de Tortosa i Amposta, si és possible reconduir la situació tècnicament, portar alguna prova cap aquí, com seria el rem o el piragüisme, o potser d'altres, com l'esgrima, on Amposta hi ha molta tradició. És una llàstima, era una oportunitat perquè en gaudíssim tot el territori', ha assegurat el responsable de l'organisme dependent del Departament de Territori i Sostenibilitat que vetlla pel manteniment de la via navegable del riu Ebre, sense deixar de felicitar la ciutat de Tarragona per haver aconseguit 'una fita tan important'. 
 
L'oferiment ampostí
 
Borràs creu que calia haver començat a treballar amb l'Ajuntament de Tarragona i el comitè organitzador anys enrere, perquè la idea hagués pogut donar fruit. De fet, però, alguns ajuntaments, com el d'Amposta, no només havien pensat en participar-hi sinó que el seu alcalde, Manel Ferré, havia comunicat personalment al batlle tarragoní, Josep Fèlix Ballesteros, la seva intenció d'esdevenir subseu. 
 
'No se si es poden ja canviar subseus. Però he enviat una carta personal a l'alcalde de Tarragona on el felicito pels Jocs del Mediterrani i l'esforç que han fet durant tant de temps però, a la vegada, li recordo que no estem del tot satisfets al territori. En una reunió que vam tenir a la Fira del Llibre de Frankfurt l'any 2008, en motiu d'una taula rodona, en la qual vam comentar que si Tarragona era escollida seu dels Jocs la possibilitat d'ubicar alguna subseu a Amposta com el rem i l'esgrima', ha explicat l'alcalde ampostí
 
Malgrat considerar la dificultat de canvis d'última hora perquè l'aprovació d'una candidatura podria anar vinculada a un expedient amb les ubicacions concretes, Ferré veu amb contrarietat la designació d'algunes subseus. 'La ubicació del rem és a Castelldefels. Però si la seu es dona a una capital de província, la demarcació disposa de prou equipaments per a donar resposta sense necessitat d'anar a Barcelona', ha apreciat. 
 
També pel que fa a altres disciplines, com l'esgrima. 'Sense cap dubte, no hi ha a Catalunya un pavelló equipat com el que tenim amb Amposta. I amb el riu i la nova seu del club nàutic, estem també en les millors condicions per albergar el rem', insisteix. 'Per al que volen formem part de la província i per al que volen no ens tenen en compte', ha conclòs l'alcalde.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2 Toni Cop d'Ull
21 d'octubre de 2011, 10.09 h

També és irònic que les Terres de l'Ebre reclamin una vegueria pròpia i una identitat diferenciada del camp de Tarragona, i ara desitgin una subseu pels jocs de Tarragona...


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Joel fletxa Catalunya
20 d'octubre de 2011, 22.58 h

I el més irònic és que sovint a Tarragona es queixen del centralisme barceloní...


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.