directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 13:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Els eurodiputats catalans fan un front comú per defensar la nostra llengua

PSC, CiU, ERC i ICV-EUiA units a Europa pel català

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Són set, i de moment encara no magnífics, els eurodiputats que fan un front comú per defensar l'oficialitat del català a Europa. Els set denuncien que hi ha un diputat que no para de posar traves a la possibilitat de fer arribar el català a Europa i aquest és ben conegut per nosaltres, Aleix Vidal-Quadras. El president del Parlament de Catalunya va donar suport als representants catalans a Europa per engegar noves mesures que garantissin l’ús del català a la cambra de Brussel·les.
parlament europeu
La sala del Parlament Europeu buida

Comparteix
   


Etiquetes
A casa són com gos i gat, però amb sentit de país i amb seny, a l'exterior PSC, CiU, ERC i ICV-EUiA s'agafen de la mà per defensar uns interessos comuns: la màxima expressió de la nostra cultura, la nostra bella llengua catalana. Entre ells sumen 7 eurodipiutats i han fet un front comú des de fa uns mesos per reivindicar l’ús de la llengua catalana al Parlament Europeu, on demanaven una reunió al president de la cambra, Hans-Gert Pöttering, per fer-li saber les seves propostes.

Una de les peticions dels set al president de la cambra europea és fer-li arribar el contingut de la reunió que el dia 15 de juny van mantenir amb el seu homòleg català  Ernest Benach, el president del Parlament de Catalunya. En aquesta reunió, els eurodiputats catalans, Josep Borrell, Maria Badia, Teresa Riera i Raimon Obiols, del PSC; Ignasi Guardans, de CiU; Bernat Joan, d’ERC, i Raül Romeva, d’ICV-EUiA, van denunciar a Benach el paper “obstaculitzador” de l’eurodiputat i vicepresident del Parlament Europeu, el conservador Aleix Vidal-Quadras, en aquesta qüestió.

El president del Parlament de Catalunya va donar suport als representants catalans a Europa per engegar noves mesures que garantissin l’ús del català a la cambra de Brussel·les. Tot i això, els set van enviar una carta en català fa uns mesos a Hans-Gert Pöttering, qui va contestar negativament a totes les aspiracions dels eurodiputats.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.