directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 13:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

20N doble fletxa

Rubalcaba encoratja a lluitar 'amb vots' contra els 'independentistes radicals' d'Euskadi

El candidat socialista afirma que la seva lluita era 'contra els terroristes' i 'no contra les idees'

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El candidat del PSOE a les eleccions generals, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha encoratjat els ciutadans a lluitar 'amb vots' contra els independentistes radicals d'Euskadi. En un acte a Sant Sebastià, l'exministre de l'Interior ha afirmat que la seva lluita era 'contra els terroristes i els que donaven suport als terroristes' i no pas 'contra les idees'. 'Els hem tret les bombes i a partir d'ara els hem de treure els vots amb la força de la democràcia', ha reivindicat Rubalcaba en un míting que també ha comptat amb els parlaments del lehendakari Patxi López, que s'ha emocionat recordant els companys morts a mans d'ETA i l'exalcalde de Sant Sebastià, Odon Elorza.
alfredo pérez rubalcaba, psoe
Comparteix
   


Etiquetes
Rubalcaba ha estat aquest dissabte al matí a Sant Sebastià, on ha lamentat que l'abandonament de les armes per part d'ETA arribi cinquanta anys tard i després de 829 víctimes mortals. Entre sentiments de tristesa i alegria a la vegada, el candidat socialista ha criticat la inutilitat dels assassinats de la banda en un camp on només la democràcia podia vèncer. 
 
El candidat socialista ha reivindicat que la victòria contra ETA és de tots, des de les forces de seguretat, fins als jutges i els partits polítics però sobretot de la 'societat basca'. D'aquesta ha dit que és plural, perquè hi conviuen nacionalistes i no nacionalistes, els que parlen euskera i els que nom els que porten fills a la ikastoles i els que no, però 'tots són bascos', ha remarcat. 
 
Davant d'això, Rubalcaba ha reivindicat la batalla socialista per 'la convivència en llibertat'. I ha encoratjat els ciutadans, de cara a les eleccions del 20-N, a combatre els 'independentistes radicals' amb les armes de la democràcia, els vots, obtinguts gràcies al 'debat, les raons i les conviccions', ha concretat. 
 
Als que l'havien acusat de perseguir les idees al País Basc els ha respost que no era cert, que perseguien 'els terroristes i els que els donaven suport als terroristes'. Una vegada vençudes les bombes, ha conclòs: 'Els hem tret les bombes i a partir d'ara els hem de treure els vots amb la força de la democràcia'.
 
La unitat per damunt de tot 
 
Abans de la intervenció de Rubalcaba ha parlat el lehendakari i secretari general dels socialistes bascos, Patxi López. 'No li devem gens a ETA i no els pagarem res, ni a ells ni als que fins fa dos dies eren el suport dels seus postulats totalitaris', ha afirmat el lehendakari. Segons ell, 'són ells aquells qui estan en deute amb els bascos, els que ens han segrestat durant 40 anys la llibertat, però els hem guanyat perquè hem sabut defensar la democràcia'. 
 
Patxi López ha dit que aquesta 'conquesta' és 'una victòria de tots' i que el poble basc haurà de 'seguir caminant' unit. Segons ell, la unitat és la 'millor garantia per avançar!'. Per aquest motiu ha dit que posarà aquest concepte 'per sobre de qualsevol altre element particular o partidari'. 
 
No le debemos nada a ETA y nada les vamos a pagar, ni a ellos ni los que hasta hace dos días eran el soporte de sus postulados totalitarios', ha afirmado en su intervención el lehendakari Patxi López, 'son ellos los que están en deuda con los vascos, los que nos han secuestrado durante cuarenta años la libertad, pero les hemos vencido porque hemos sabido defender la democracia'.
 
Durant la seva intervenció, el lehendakari no ha pogut contenir les llàgrimes perquè ha estat el primer acte del partit en el qual podia dir que són 'plenament lliures' perquè han 'vençut el terror després de dècades esperant aquest moment'. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
27 d'octubre de 2011, 12.26 h

#10 D'acord amb el què diu. Ho subscric. Només li vull fer un matís: De democràcia, res de res. Jo n'hi diria llibertat vigilada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
24 d'octubre de 2011, 12.24 h

#19 A qui votaràs el 20-N, si es pot saber?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
24 d'octubre de 2011, 12.08 h

A la sucursal a Catalunya del partit d'aquest tal Alfredo Pérez Rubalcaba, ERC li va lliurar totes les institucions politiques que en tingué ocassió.

Sembla que l'Oriol Junqueras vol rectificar, però encara, al si d'ERC hi ha molt tripartidista, el que fa que s'hagi de possar en quarentena a aquest partit fins a tenir clar per on sortiran.

Veurem si son capaços de guanyar-se la comfiança dels centenars de milers de votatnts que de moment els hem abandonat, per si de cas no ens la tornes... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Josep P, fletxa Calella (El Maresme)
24 d'octubre de 2011, 11.42 h

La mateixa cançoneta de sempre de l'epanyolisme i aquí anar xiulant i veure-les passar. Després vindran els gemecs que hem perdut una altra oportunitat històrica de clavar la falca independentista al mig del" Congreso i del Senado".
Quan tindrem perspectiva política per adonar-nos que cal votar INDEPENDÈNCIA ? Qui se'n proclama i no ho fa, o és curt de mires o xucla de la mamella. Cal fer recular España amb els vots sobiranistes. Ja no calen més excuses. Tenim pressa, molta pressa !!!
... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
eloi fletxa VILA DE GRÀCIA
23 d'octubre de 2011, 22.31 h

Farinós, rei, deixa la beguda que, en altes dosis com les que sembles prendre, altera greument el comportament de la teva neurona. Relaxat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
ull fletxa cat
23 d'octubre de 2011, 22.02 h

Aquest tremola pel suport que tingui Bildu. La Cospedal desitja que els independentistes catalans radicals desapareguin o baixin de representació... Ja es veu qui fa por! Més independentistes que mai a Madrid per anar-nos acomiadant. Ara a votar independència!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
23 d'octubre de 2011, 20.50 h

#12 Feia temps que no sentia cap lluç parlant de la teoria de la conspiració.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Jordi fletxa CATALUNYA
23 d'octubre de 2011, 20.07 h

#12 Com funciona el "cortar i pegar"eh harinoso?és clar,quan la neurona no dona per més o els teus amos no et passem més comunicats passa el que passa,no?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Jen fletxa Ànim vascos!!
23 d'octubre de 2011, 19.47 h

Us estimo!!!!!!
el meu total recolzament al país vasc. sou una meravella!!
Aquí si que hi ha valentia!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
23 d'octubre de 2011, 19.26 h

Abans de les eleccions generals del 20 de Novembre, eixerà a la llum les probes de l’implicació de ETA i d’un soci d’autoría molt sorprenet, com autors dels assessinats de l’11 M a Madrid, ja ho veureu. ETA-BILDU-BATASUNA-ASSESSINS, ETC…només han fet que adelantar-se a fer el comunicat, per quan surti la noticia de la implicación definitiva d’ETA como coautora dels assessinats del 11 de Març de 2004 a Madrid, estiga ja disolta, de tal manera que com seràn ja disolts, causi el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.