directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 12:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Carod retreu a les bases que el partit votés "no" a l'Estatut i en culpa a Carretero, Bertran i les JERC

Puigcercós, en canvi, defensa el "no"

Comentaris 36  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Continua l'estira i arronsa entre l'executiva d'Esquerra i les seves bases. Primer fou el manifest d'Esquerra Independentista, i ara l'acte de presentació de Reagrupament.Cat: les veus dins d'Esquerra que demanen un Congrés extraordinari ressonen amb força, i d'ençà que s'han formalitzat en els dos corrents crítics, fan més soroll que mai. Finalment Carod-Rovira ha trencat el silenci marcat per l'executiva i en declaracions a Localia Televisió ha culpat precisament a aquests corrents interns de la crisi de la formació, convidant als dirigents crítics a que marxin del partit. Per la seva banda, Puigcercós ha marcat distàncies amb Carod, amb un concloent "sort que vam dir no".
Per Carod, l'inici de la crisi és quan la formació va cometre "l'error" de demanar el "no" per l'Estatut, després de la substanciosa retallada que el text estatutari va patir a Madrid. Respecte a aquesta decisió, el president d'Esquerra no ha tingut cap problema a culpar-ne directament als impulsors de Reagrupament.Cat i Esquerra Independentista: "Dos de cada tres votants d'ERC no ens van fer el més mínim cas. I a aquesta situació ens va portar el senyor Joan Carretero i els seus seguidors, i el senyor Uriel Bertran i les Joventuts d'ERC o els seus dirigents en aquest moment".

Carod ha anat més enllà, emplaçant als dirigents crítics a marxar del partit. De fet ha suggerit que "aquestes consideracions, que jo respecto però no comparteixo, potser haurien de fer-se sota altres sigles polítiques".

Puigcercós, a favor del 'no'

Per Joan Puigcercós, el secretari general de la formació, el "no" va ser un encert i ho continua essent. En declaracions a COM Ràdio, Puigcercós ha explicat que  l'Estatut votat en referèndum és "correcte", però no el que ells demanaven, i ha sentenciat: "Sort que vam dir que no".

El camí "gradualista" a la independència


Per a Carod-Rovira, els corrents crítics cometen un error de base, ja que, segons ell, "no es tracta de radicalitzar la consciència nacional dels que ja són independentistes, es tracta d'estendre la consciència nacional a la majoria de la gent que potser encara no té aquesta consciència". Per Carod "aquest és el camí que hem de fer, l'altre ens porta a la marginalitat". El líder d'Esquerra entén el seu partit com una formació "gradualista".



COMENTARIS fletxa taronja

item
#36
10 de febrer de 2017, 18.12 h


#35 Bejota: no ho veus que FAS EL RIDÍCUL? Mare meva, quin ruc que ets !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
LLUIS fletxa bcn
9 de febrer de 2017, 18.55 h

"Las empresas están aquí por un mercado de 47 millones"

Malet,predident de la Cambra de Comers USA, ha hecho estas declaraciones procurando dejar claro que no se trata de una amenaza. "Estas empresas están aquí por un mercado de 47 millones y no de siete", ha afirmado. ".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
7 d'octubre de 2016, 09.43 h


#32 Ja l'octubre del 2015 el NEN SUBNORMAL CONVERGENT, haguent acabat la seva provisió de PÈLS DE CUL DE LÍDER CONVERGENT convenientment empastifats de CACA, perquè ja els havia llepat, rellepat i xarrupat tots, es dedicava a desfogar el seu mal humor insultant ESQUERRA REPUBLICANA, EL PARTIT INDEPENDENTISTA DE DEBÒ.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
1 de maig de 2016, 09.30 h



#32 Noi, sembles boig. Quina pena que hi hagi catalans com tu, que es dediquin a denigrar altres catalans independentistes. Vols dir que no ets un troll al servei de l'espanyolisme?


Valora aquest comentari:   votar positiu 25   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
No pot evitar ser el que és fletxa K-ornudella del Montsantisim
31 d'octubre de 2015, 19.21 h

Carod o carot? Fins quan haurem de suportar amb aquest vividor? Aquest home és tan funest per la indeCarod sap que si la independència guanya, haurà de respondre algunes preguntes que no li agradaran!pendència i per Catalunya com "l' honorable" Montilla, senador, esmorz ador i fins i tot "comedor", no més van a la seva, ni principis, ni amics, ni parents, utilitzen la seva capacitat per embutxacar, tiren de veta, gent com ell són els que fan de la política un modus vivendi, són una desg... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 43
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Jordi fletxa València
6 de juliol de 2007, 02.33 h

Carreterils acèrrims com la Marta de Badalona demostren com és la ceguera dels rebotats sense rumb de Reagrupament: tota crítica contra el nou Mesíes Carretero ve de l'aparell, i no pot vindre de qualsevol militant amb un mínim de crítica pròpia, objectiva i no dogmàtica. Aquest tipus de ceguera i dogmatisme personalista és el que ens espera si Carretero i els seus carreterils posen les seues mans en la Direcció del Partit. La diferència entre Carod i Carretero és que Carod ha fet un... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Marta fletxa Badalona
5 de juliol de 2007, 19.03 h

Lluís del Prat,

El diumenge 19 de març del 2006, Joan Carretero, en aquells moments conseller de Governació i Administracions Públiques, en la mateixa entrevista a la Vanguardia que es va fer famosa perquè va definir amb precisió a ZP com un "demagog espanyolista", va dir que ELL VOTARIA QUE NO A L'ESTATUT PACTAT PER MAS I ZP. En aquelles dates, el que deia Puigcercós era que NO ES PODIA VOTAR QUE NO (recordeu el vídeo amb declaracions en aquest sentit tant del Carod com del Puigcerc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 28
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Gus&Cefe fletxa Sabadell
5 de juliol de 2007, 17.25 h

Està molt bé que hi hagi diferents opinions i corrents crítics dins del partit, ja que en això consisteix la democràcia, però cal respectar la direcció que es va escollir al seu moment i les seves decisions.

D’en Carod es podrien dir moltes coses, però amb ell i en Puigcercós al front del partit, ERC ha crescut com mai des de l’any 78 i qui no es doni compte és que no té ulls a la cara. També a ficat la pota (i ben ficada), però sempre és més fàcil treure les porqueries d’... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
5 de juliol de 2007, 16.03 h

ufff, sincerament, trovo que en Carod, ja fa masses dies, que ens estem esforçant per tenirlo en actiu, i ell solet s'ho fa tot. Es facil, si no te gaires idees clares i potents, millor que deixi el lloc a gent nova amb mes forçes i no nomes amb anim de poltrona, es evident que aixo es el que el mou, o millor dit, l'inmoviltza.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 28
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Lluís fletxa El Prat
5 de juliol de 2007, 15.59 h

La Marta de Badalona ha dit que:

"(Carretero) des de la seva cadira de conseller (març del 2007) va propugnar el NO a l'Estatut"

Un altre mite carreteril. Carretero, mentre era conseller, mai va demanar el "no" a l'Estatut. Simplement va dir que no s'hi podia votar a favor. És a dir, el mateix que deia Puigcercós i mitja directiva. Però el vot negatiu no el va demanar fins que el van fer fora del Govern.


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.