directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 07:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Companyia Elèctrica Dharma tanca un capítol de la història de la música catalana amb un últim concert al Palau

L'actuació, un homenatge col·lectiu a Esteve Fortuny, marca un punt i a part en la carrera de 37 anys del grup

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La Companyia Elèctrica Dharma ha escrit aquest dilluns al Palau de la Música la darrera pàgina d'una trajectòria artística de 37 anys. Ho ha fet de la manera més emotiva, amb un concert d'homenatge al ex integrant i fundador del grup, Esteve Fortuny, i en forma de concert col·lectiu on han participat Roger Mas, Obrint Pas, Mesclat, El Petit de Cal Eril, Inspira, Rydibaun, Rosa Luxemburg i Jordi Molina. La Dharma ha fet de mestre de cerimònies, ha escoltat les versions de cançons pròpies interpretades per alguns dels artistes i ha actuat juntament amb d'altres. El grup iniciarà ara una 'aturada indefinida' que els ha de servir per 'reflexionar', segons va explicar en una entrevista recent a l'ACN.
El d'aquesta nit ha estat potser el concert estrella de la segona edició del cicle Bandautors al Palau. El doble motiu de la vetllada -el comiat de la Dharma i l'homenatge al component del grup Esteve Fortuny, en el 25è aniversari de la seva mort- i el fet que hagi estat un 'concert col·lectiu' són les raons que expliquen l'excepcionalitat de la cita. 
 
Des de les nou de la nit i fins passats dos quarts de dotze -és a dir, durant dues hores i mitja-, la Companyia Elèctrica Dharma ha ofet el que se suposa serà el seu últim show, almenys per una bona temporada de 'reflexió' i descans que la banda s'ha autoimposat.
 
L'homenatge a Fortuny ha estat un concert molt intens, amb una gran càrrega poètica en les introduccions de les cançons, però gens lacrimògen. El grup ha anat entrant i sortint de l'escenari, donant pas així als diversos grups amics que han col·laborat en el concert. En més d'una ocasió, a més, la Dharma ha baixat de la tarima pel passadís central del pati de butaques mentre anava interpretant encara una cançó. 
 
Entre les diverses col·laboracions de la nit, la d'Obrint Pas ha estat una de les més emotives. Amb la seva interpretació de 'La presó del Rei de França' els valencians han aixecat tot el públic del Palau, que venia predisposat a viure el concert amb intensitat de principi a fi. Val a dir, en aquest sentit, que al llarg de l'acte no han faltat els càntics i que del primer pis penjaven diverses senyeres i banderes estelades. 'Força Dharma!' ha estat una de les brames més repetides pel públic, entusiasta i absolutament intergeneracional. 
 
El moment més íntim l'ha assolit el grup Inspira, liderat per Jordi Lanuza, amb una introspectiva versió de 'La lluna ha fet el plè', composada pel difunt Esteve Fortuny.
 
En acabar el concert tal i com estava plantejat (amb infinitat de cançons, entrades i sortides del grup, actuacions dels grups amics en solitari i/o acompanyats pels membres de la Dharma), tots els músics participants han acabat acompanyant la Dharma per interpretar un parell de cançons, la darrera de les quals ha estat 'L'hora dels adéus'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
26 d'octubre de 2011, 14.55 h

M'heu fet saltar, riure, plorar amb la vostra/nostra musica i jo no puc fer res mes que donar-vos les gracies per tots aquests anys que heu estat creant aquest bàlsam per curar les ferides de l'anima.
Mercès per tot i FORÇA FORÇA DHARMA!!!!!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.