directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 14:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Suprem anul·la la condemna a quinze membres de Segi acusats de pertinença a organització terrorista

Considera que hi ha una falta de motivació en les proves de la defensa

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El Tribunal Suprem ha anul·lat la condemna a quinze membres de Segi per pertinença a organització terrorista, dictada per l'Audiència Nacional el 19 d'octubre del 2010 en considerar que hi va haver una falta de motivació. La sentència condemnava els membres de Segi a sis anys de presó i en va absoldre dos per la seva participació en actes de 'kale borroka' a Sant Sebastià. Els recurrents van al·legar que la sentència recorreguda no tenia valoració de les proves testificals, pericials i documentals i citaven la jurisprudència dictada pel mateix alt tribunal sobre la necessitat del 'deure de motivar', tant en les proves presentades per l'acusació com per les aportades per la defensa.
segi
Comparteix
   


Etiquetes
En la sentència prèvia, recull el Suprem, no va aparèixer cap referència a les proves dels recurrents i que prèviament havien estat acceptades com a tal per la seva relació amb els fets. Per això, considera que es van discriminar de 'forma indeguda' i demana que es formuli una nova sentència perquè el mateix tribunal 'en dicti una altra valorant el material probatori amb criteris conformes amb els preceptes constitucionals'.
 
L'Audiència Nacional considerava provat que els acusats formaven part de Segi, declarada el 2007 com a organització terrorista, van participar en diferents actes de 'kale borroka', com l'incendi de contenidors i autobusos, talls de tràfic, talls de vies i enfrontaments amb l'Ertzaintza; va condemnar els acusats a sis anys de presó, i va absoldre Ion Imanol Igal i Breoagan Fernández.
 
Els membres d'Ekin absolts són Ekaitz de Ibero, Pello Maria Lamrka, Imanol Ander Vicente, Igor Álvarez, Urki Pikaza, Asier Mariezkurrena, Ekaitz Ezquerra, Unai Pérez, Aitor Olaizola, Mikel Arrtexe, Nahikari Otaegi, Oier Lorente, Adur Fernández, Egoi Alberdi i Beñat Apalategui.
 
Es tracta de la primera sentència dictada pel Suprem després que dijous passat ETA difongués un comunicat anunciant que 'cessament definitiu de la seva activitat armada'.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.