directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 02:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ICV-EUiA i ERC rebutgen que l'Audiència Nacional espanyola segueixi la instrucció del cas dels incidents del Parlament

CiU, PSC i Ciutadans es mostren favorables a la compareixença dels diputats

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

ICV-EUiA i ERC han criticat que l'Audiència Nacional hagi citat el president de la Generalitat i deu diputats perquè declarin al voltant dels incidents del passat 15 de juny davant del Parlament. Per als dos grups parlamentaris, l'Audiència no és l'organisme jurisdiccional pertinent per jutjar els fets. Els diputats ecosocialistes Joan Boada i Salvador Milà, que han estat citats, han anunciat que 'no tenen res més a aportar' després que ja s'hagin posicionat sobre els fets. El coordinador general d'EUiA, Jordi Miralles, fins i tot ha dit que la investigació que es porta a terme és una instància judicial 'a dissoldre' i ha assegurat que cap dels diputats de la seva coalició ha denunciat els fets.
anna simó, erc, esquerra
Comparteix
   


Etiquetes
'L'Audiència Nacional es podria estalviar aquesta petició perquè compareguin els diputats d'ICV-EUiA perquè no tenen res més a afegir', ha explicat Miralles, que ha titllat el cas d'un 'despropòsit'. La interlocutòria del jutge Eloy Velasco, a la què ha tingut accés l'ACN està datada del 21 d'octubre del 2011, i decreta que s'escolti la 'declaració en qualitat de perjudicats' del president i dels deu diputats.
 
En la mateixa línia, la portaveu d'ERC, Anna Simó, ha assegurat que no és l'Audiència Nacional l'organisme jurisdiccional que ha de jutjar els incidents. Simó ha criticat la 'passivitat' del conseller d'Interior, Felip Puig, que ha assenyalat com a responsable de que aquesta qüestió s'hagi acabat tractant en aquest organisme i no per part d'un tribunal català.
 
CiU PSC i Ciutadans a favor de les compareixences
 
El president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, s'ha mostrar favorable a la decisió de l'Audiència Nacional espanyola. Pel socialista, que els 'responsables polítics del Parlament i del Govern posin a disposició de la justícia és necessari i entra dins de la normalitat'. Per això, ha avançat que el PSC 'no discutirà l'acció de la justícia'. 'Ja vam dir que calia una intervenció judicial i que els diputats que s'havien sentit afectats presentessin una denúncia', ha explicat Nadal, tot valorant que el PSC 'entén el plantejament de l'Audiència Nacional com raonable'. 
 
També el president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha garantit la col·laboració de tots els diputats de la federació, i ha recordat que la direcció ja va suggerir-los que denunciessin els fets. L'objectiu, ha dit, 'no és tant buscar un culpable o un càstig exemplar, com que se li doni gravetat al que va passar'. 'No fos cas que penséssim que era una festa d'uns quants que passaven per aquí. Allò va ser greu i està justificada l'acció judicial', ha afegit.
 
Per últim, el diputat de Ciutadans Albert Rivera ha mostrat el seu acord amb el fet que els diputats que van viure en primera persona els incidents al davant del Parlament el passat mes de juny siguin citats a declarar. Segons ha dit, és 'lògic' que així sigui. Tot i això, ha expressat la seva sorpresa pel fet que també s'hagi cridat a declarar el president de la Generalitat, Artur Mas, ja que aquest, tal i com ha recordat, va arribar amb helicòpter al Parlament. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
mario fletxa bcn
26 d'octubre de 2011, 10.09 h

El despropòsit és que interior ( Puig) no sabés fer bé la seva feina i s'hagi arribat a que la jurisprudència es faci des de madrit a més a més.
Del tot deplorable govern dels millors, del tot risible si ho vull dir clar i català, si s'hagués proposat des del programa polònia m'hagués fet un tip de riure.
Siguem seriosos senyors !


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
JORDI fletxa GRANOLLERS
26 d'octubre de 2011, 08.31 h

CiU també desprecia i demostra que no es refia dels tribunals catalans?, va a Madrid a que jutjin els fet ocurreguts a Barcelona?, serà per les sentencies dels nostres Tribunals o perque?


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.