directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 04:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

20N doble fletxa

L'oposició titlla 'd'electoralista' que Mas-Colell no hagi presentat el pressupost i l'insta a fer-ho amb urgència

La manca de polítiques per combatre l'atur és una altra de les crítiques que ha rebut el conseller d'Economia

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La compareixença al Parlament del conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, no ha fet variar la impressió dels grups de l'oposició sobre la demora en la presentació del pressupost per al 2012. PSC, PP i ICV-EUiA atribueixen a criteris 'electoralistes' el fet que encara no s'hagin pogut començar a debatre els comptes de la Generalitat per a l'any vinent. Els diputats han citat els casos d'Andalusia -on ja s'han aprovat- i del País Valencià o Galícia -on els pressupostos han passat el debat de totalitat-, per afirmar que els motius del conseller no són suficients. El subgrup de Ciutadans ha arribat a afirmar que després de la compareixença 'no sabem res més del que ja sabíem abans de venir'.
andreu mas-colell, conseller d'economia i coneixement
Comparteix
   


Etiquetes
La diputada del PSC Rocío Martínez-Sampere ha recordat que la diferència principal entre els anteriors governs i aquest a l'hora de presentar els pressupostos és que l'actual té 'una resolució aprovada per majoria al Parlament que l'obligava'. Martínez-Sampere ha lamentat aquest fet i ha explicat que, perquè el president de la Generalitat compleixi la seva promesa de tenir aprovats els comptes abans d'acabar aquest any, els haurà de presentar al Parlament abans de la segona meitat de novembre. 'Si no és així, vostè -en referència a Mas-Colell- no presenta els pressupostos de la Generalitat de Catalunya perquè està supeditat a l'estratègia electoral de Duran i Lleida', ha opinat.
 
La diputada socialista ha criticat que el conseller d'Economia no hagi parlat de cap estratègia per solucionar el problema de l'atur, quan és la 'màxima preocupació' dels catalans i ha evitat referir-se a les dades de la balança fiscal que ha avançat el conseller ja que el PSC espera que el mateix Mas-Colell demani comparèixer per parlar d'aquest tema quan els diputats puguin tenir aquests documents.
 
El PP també ha insistit en l'incompliment de la llei i d'una resolució del Parlament que ha comés el Govern en no presentar els pressupostos abans del 10 d'octubre. El diputat José Coto ha demanat al conseller d'Ecomomia que 'no demori per més temps' la presentació des comptes per al 2012. 'L'incompliment de govern anteriors no justifica que vostè també ho faci', ha indicat Coto. El diputat popular s'ha referit als casos del País Valencià o de Galícia, que ja estan tramitant els pressupostos, per rebutjar alguns dels arguments que Mas-Colell ha citat per justificar la demora de la tramitació del pressupost. 'Ni l'argument electoral ni la petició de convocatòria d'un consell de política fiscal i financera poden ser un argument per incomplir la llei', ha comentat.
 
De la seva banda, el diputat d'ICV-EUiA Joan Boada ha dit que es podrien haver 'estalviat' la compareixença del conseller. 'Podria haver dit que el Govern de Ciu no presenta els pressupostos perquè hi ha eleccions i ja està', ha opinat. Boada ha insistit en la necessitat d'aturar les retallades i d'incrementar els ingressos gràcies a una reforma fiscal. El diputat ecosocialista ha apuntat, a més, que la lluita contra l'atur ha de ser 'clau' i ha lamentat no veure 'actuacions clares i contundents per crear llocs de treball' per part del Govern.
 
Pel que fa a ERC, el diputat Sergi de los Ríos ha recordat que el seu grup va votar favorablement a la moció que instava el Govern a presentar els pressupostos dintre del límit legal, per trencar 'incerteses'. Precisament Mas-Colell ha parlat d'altres incerteses que fan endarrerir la presentació dels comptes, com els diners de l'Estat pendents de cobrament, saber què passa amb el fons de competitivitat o amb l'impost de patrimoni o la probable convocatòria del concert de política fiscal i financera. Incerteses que, segons De los Ríos, 'al desembre continuaran sent incerteses'.
 
El diputat republicà també ha parlat de les balances fiscals i dels dèficit fiscal català, que el conseller ha situat en el 8,4% el 2009. Uns números que demostren que 'el gran remei és tenir un sistema de finançament just d'una vegada'.
 
Per últim, el diputat de Ciutadans Jordi Cañas ha afirmat haver acabat d'escoltar la compareixença de Mas-Colell sense saber 'res més del que ja sabia abans de venir'. En referència als pressupostos, Cañas ha destacat que la convocatòria d'eleccions generals 'no hauria d'influir el més mínim' en l'activitat corrent del Parlament i ha considerat la 'incertesa més gran' el fet que el Govern no presenti els pressupostos. 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
jordibcn fletxa Barcelona
27 d'octubre de 2011, 19.30 h

#16 D´accord prou de criticar-nos, però el "cepillado" el vau fer vosaltres i el Sr. Guerra. (PSOE), i que nosaltres (ERC) vam regalar dius i vosaltres (CiU) dic jo, vau entregar l´Estatut i després vau pidolar la Presidència al Zapatero.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
27 d'octubre de 2011, 18.31 h

#15 aquella gent de qui no te'n refies és qui hurà de tirar el pais endevant i treure'l del sot on el vareu deixar. Ja s'ha demostrat a bastament el que son capassos de fer els que tant defenses. FIns i tot en Puicercós se n'ha adonat. Vejam si el nou equip segueix el camí que sembla haver començat i fa honor als vostres somnis. Pero, qui va regalar la Presidencia del nostre pais a l'enemic? I que és més greu, pactar un estatut -que després els "socis" que vareu triar varen retallar per... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
jordibcn fletxa Barcelona
27 d'octubre de 2011, 15.26 h

#7 Esquerra a fet errors segurament molts i segurament no tants com si li atribuexen , però per aqui si que no, que potser pots dir coses mentres s´elaborava potser, ara quan va comença la comissió a les Corts a ERC no la pots fer responsable de rés, el "cepillado" va ser cosa vostra, vostra de CiU i PSOE-PSC amb ICV de mosso del encarrecs, i quan dius que no podem refiar-nos d´aquella gent, en aquest cas aquella gent també és la teva gent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
apendrepelsac fletxa convergents i sociates unionistes amb Espanya
27 d'octubre de 2011, 13.56 h

#12 ERC va demanar el VOT contrari al nou Estatut, per NO SER EL QUE VA APROVAR EL PARLAMENT de Catalunya, per amplia majoria.

L'Estatut, desprès va ser esquilat i retallat al tord i al dret entre ZAPATERO i MAS a canvi de la poltrona dorada de la Generalitat per al Artur MAS

El poble de Catalunya (mesell i poruc i degudament manipulat) per CiU,PSC i IC amb el suports dels seus ALTAVEUS MEDIÀTICS el va aprovar en REFERÈNDUM.

ERC, el defensa i el defensarà el compliment total del est... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Ivan fletxa Avinyó
27 d'octubre de 2011, 13.38 h

#12 On he dit que defensi l'Estatut? Sigues honest a l'hora d'argumentar, només et demano això.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
27 d'octubre de 2011, 13.18 h

#10 hi vareu votar en contra, si no em falla la memòria. Aleshores, perqué el defenses si no t'agrada?

Vinga, deixem de barallar-nos i siguem seriosos: la sra del PSC valia més que callés i pagui els 1450 milions, que ara per tocar els nassos, s'hi nega, mentres que quan hi havia el Montilla l´'hi faltava temps. Com us podieu entendre amb aquella colla? O potser primaven "altres" interessos. Perdó, que he dit que no ens barallessim més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Ivan fletxa Avinyó
27 d'octubre de 2011, 13.11 h

Per cert, aquesta és l'austeritat convergent. Si ho llegeix en jordibcn fliparà (és que no ho sabia ja):

http://www.setmanaridirecta.info/noticia/xavier-trias-encarrega-una-pista-de-gel-impedir-una-nova-acampada-la-placa-de-catalunya


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Ivan fletxa Avinyó
27 d'octubre de 2011, 13.07 h

#7 No, l'Estatut no el va retallar tothom, per aquí sí que no passo, que no som tontets.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Ivan fletxa Avinyó
27 d'octubre de 2011, 13.05 h

#6 Em sembla que tens dificultats per comprendre el que llegeixes. No estic dient si les retallades són justes o no, estic dient que les excuses que posa l'infame Mas-Cullell per no presentar els pressupostos abans de les eleccions són una gran mentida. El que passa és que esteu acollonidets per si us passen factura electoral, el mateix que vau fer amb les retallades, anunciar-les després de les autonòmiques per si de cas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
27 d'octubre de 2011, 12.49 h

#5 saps que a casa meva diem "sempre surts emmascarat d'una paella bruta". Doncs aixó passa amb el PSC, surts emmascarat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.