directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 13:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

20N doble fletxa

Solidaritat demana el vot per Amaiur i dóna suport al procés d'autodeterminació del País Basc

López Tena, Uriel Bertran i Toni Strubell es reuneixen amb els portaveus de l'esquerra abertzale

Comentaris 40  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

Els diputats de Solidaritat catalana per la independència (SI), Alfons López Tena, Uriel Bertran i Toni Strubell, han demanat el vot per Amaiur i han donat suport al procés d'autodeterminació del País Basc, després de reunir-se amb els portaveus de l'esquerra abertzale, Txelui Moreno i Pernando Barrena, per parlar del procés democràtic i el dret a decidir dels pobles de Catalunya i Euskal Herria. Txelui Moreno ha lloat l'aposta 'honesta i generosa' que va fer Solidaritat per reagrupar l'espai independentista a Catalunya en els comicis del 20N, i ofereix Amaiur per presentar propostes de SI al Congrés espanyol en favor de l'autodeterminació dels Països Catalans.

Comparteix
   


Etiquetes
En roda de premsa al Parlament, el diputat i secretari general de SI, Uriel Bertran, ha expressat la 'gran oportunitat' que representa per la lluita independentista i ha demanat als catalans residents a Euskal Herria el vot per Amaiur en els comicis del 20N. 
 
Txelui Moreno ha agraït 'el suport, i les mostres de solidaritat, respecte i compromís amb l'esquerra abertzale per part de SI des del primer dia' i s'ha ofert per 'presentar i defensar al Congrés les propostes que vinguin de Solidaritat, que no tindrà diputats propis'. 
 
Uriel Bertran ha expressat la 'total col·laboració i amistat amb el poble basc' i ha demanat responsabilitat a l'Estat en aquest procés tant pel que fa a repatriar els presos a Euskal Herria com per la legalització de Sortu. I ha manifestat el seu desig que el 20N Amaiur pugui aconseguir ser la primera força política d'Euskal Herria i aconsegueixin, d'aquesta manera, poder decidir sobre el seu futur com a poble. 
 
Txelui Moreno ha fet referència al 'llast' que suposa per a Catalunya i Euskal Herria pertànyer a l'estat espanyol i ha encoratjat a Solidaritat a seguir treballant per conformar una massa independentista i una majoria social favorable a la independència. 
Ha anunciat que Amaiur no es presenta a les eleccions del 20N al Congrés dels diputats 'per gestionar l'Estat' sinó que volen 'arribar a un acord amb l'Estat pel reconeixement del poble basc i l'exercici del dret a decidir'. 'Tots hi guanyem amb la pau [...] no pot haver-hi pau sense justícia', ha expressat. 
 
Per això, Txelui Moreno ha demanat responsabilitat a tots els actors implicats i que no s'intenti 'treure rèdits electorals amb el tema de les víctimes'. 'Que es treballi en base a la memòria, a la justícia i a la veritat', ha dit. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#40
Joan fletxa Palamós
28 d'octubre de 2011, 18.19 h

#38 - Totalment d'acord amb lo que exposes. Hi ha "demòcrates independentistes" que els hi agrada tergiversar els fets per poder amagar les misèries del seu partit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
28 d'octubre de 2011, 18.15 h

Per cert, Joan Martí d'Abrera, no llenci la pedra i amagui la mà. Digui'ns què sap de l'Uriel, si us plau.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
28 d'octubre de 2011, 18.13 h

Un parell de coses:
1a) SI va néixer per no deixar sense suport polític a tot el moviment de les consultes populars, ja que Esquerra, el 13 juliol del 2010, va votar en contra d'acceptar a tràmit la ILP per convocar una consulta popular sobre la independència a escala nacional. Per tant, SI no va ser una resposta al segon tripartit, a diferència de RCat.
2a) SI ha demanat el vot per al PSM-EN a tots els ciutadans de les Illes Balears, i per a Amaiur a tots els catalans/es que viuen a Euska... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
ull fletxa CAT
28 d'octubre de 2011, 14.41 h

Quanta incoherència i ressentiment de SI... Mira que m'havia plantejat votar-los a les darreres eleccions al Parlament. Sort que no ho vaig fer!!!! L'Uriel va votar el Sr Montilla de president i ara es carreguen el segon tripartit i per això blasmen d'ERC. Però, en canvi, el suport al PSM que també va formar 2 tripartits amb el PSOE ja els deu semblar correcte... Si A les darreres eleccions catalanes, a l'Uriel li haguessin donat el nº 2 avui seria diputat d'erc.... Vaja, molta incoherènc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
Emprenyada fletxa Girona
28 d'octubre de 2011, 09.09 h

El que està fent el Si és de pel·lícula, ja no sap que fer per poder està en la política de Madrid.Ells diuen que allà no hi han d'anar ha fer res, i ara, demanen que votem un partit Espanyol,( que jo sàpiga el País Basc encara no és Independent ) .
Jo no penso posar una Estelada dins un sobre, ho sento, jo vull la meva Senyera en un lloc que la pugi veure tothom no només la gent que està a les taules electorals .


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
JoanMarti fletxa Abrera
28 d'octubre de 2011, 08.44 h

Joan de Palamos, eiiiii no tens ni idea de com pot ser el sr Uriel, si manes seria un Tirá, ni regalat el vull


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Sam Patolla fletxa Berguedà
28 d'octubre de 2011, 08.17 h

Posar una estelada dins una urna és un acte patriòtic de la hòstia; de gran transcendència política. I si ho fem amb un cucurutxo al cap, ens convalidarem com uns "indepes" de collons. De pota negra!
Quan deixem de fer l'imbècil, el moviment guanyarà en credibilitat, assolirem la majoria social i serem lliures.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
xavier fletxa premià de dalt
28 d'octubre de 2011, 07.54 h

Nois no entenc res...tant dificil és anar tots plegats?..més pais in meyns partits!! AMAIUR,molt bé, però som catalans!!,com sempre demanant als demés el que no tenim coll...de fer nosaltres...que fem votant partits d´unaltre pais??.He votat SI a les nacionals catalanes..però segeuiexo sense entendre aquesta manía de barallar-nos entre nosaltre per les engrunes...és CATALUNYA el que està en lloc!! ara demá i sempre...VISCA LA LLIBERTAT CATALANS!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
27 d'octubre de 2011, 22.47 h

sempre he votat opcions catalanistes i independentistes,peró veien els resultats CiU pacta amb el PP i el PSC,ERC ens posa un anticatalanista de president i a mes participa dels apoltronaments amb els seus sous i comissions corresponents.
No em cansaré de picar pedra per al meu PAÍS i com que no tením coal-lició si vaig a votar votaré ESTELADA


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
jordibcn fletxa Barcelona
27 d'octubre de 2011, 22.43 h

#25 L´altre dia en un altre comentari em dius que m´aprecies, avui em desitges tota la felicitat del món, que més puc dir-te que gràcies , moltes gràcies , jo també t´aprecio i et desitjo tota ( no tota no, perquè tu desitges veure esfonsara a ERC, ) lafelicitat , peró la meva felicitat apart d´altres moltes coses, una és veure a ERC ben amunt,


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.