directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Mas es mostra escèptic davant un concert econòmic per a Catalunya com el del País Basc

Profetitza que 'no és descartable' més atur i tancament d'empreses amb la recapitalització dels bancs exigida per la UE

Comentaris 22  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, considera que el pacte fiscal que pugui tenir Catalunya 'mai serà exactament com el del País Basc'. 'Els bascos tenen una posició tremendament favorable que nosaltres en aquest moment no aconseguirem', ha dit, però ha matisat que 'això no vol dir que no poguem millorar'. És per això que Mas prefereix anomenar pacte fiscal 'al gran objectiu nacional que és més sobirania fiscal per Catalunya', un fet, ha dit en una entrevista al programa '8 al dia' que a diferència de la independència 'no té perill de divisió dins de Catalunya' . D'altra banda, Mas ha reconegut que amb les exigències de recapitalització dels bancs per part de la UE 'no és descartable' que algunes empreses tanquin i l'atur augmenti.

Comparteix
   


Etiquetes
Mas ha avisat aquest dijous que Catalunya no aconseguirà la posició fiscal que té el País Basc i que ha qualificat de 'tremendament favorable'. Amb tot, sí que ha advertit del fet que 'que no poguem aconseguir una posició igual que al País Basc no vol dir que no poguem millorar molt la nostra posició actual'. 
 
Pacte fiscal sí, independència no
 
En una entrevista a '8 al dia', Mas ha defensat el pacte fiscal perquè 'socialment té un consens amplíssim' que 'ara hem d'intentar que es tradueixi en consens polític'. En canvi, rebutjar defensar l''emancipació' perquè 'ens portaria a una baralla sense solució possible a curt termini'. Així considera, que 'el poble quedaria dividit per la meitat i el problema el tindríem a dins'. En aquest sentit, considera que el 'gran objectiu nacional' és el pacte fiscal, que 'no té perill de divisió a dins de Catalunya i té l'avantatge d'un consens interior a nivell social'. 
 
'No és descartable' un tancament d'empreses amb la recapitalització
 
Mas ha reconegut que amb les exigències de recapitalització dels bancs per part de la UE 'no és descartable' que algunes empreses tanquin i l'atur augmenti. En aquest sentit s'ha alineat amb el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, que aquest dijous ha alertat que les noves exigències de recapitalització dels bancs acordades per la UE poden suposar 'una limitació encara més acusada del crèdit en els propers mesos'. Segons Mas, 'si els bancs estan més apretats i necessiten més diners, seran diners que difícilment aniran cap al crèdit'. 
 
Acusa l'Estat de centrifugar el dèficit
 
Mas ha criticat que l'Estat intenti 'presentar que el sistema autonòmic ens porta a la disbauxa', una idea que segons ell 'han aconseguit introduir a Europa'. En aquest sentit, ha etzibat que 'és molt fàcil centrifugar el dèficit, ells prenen decisions que suposen gastar, les comunitats no tenen diners per gastar i estàs entre l'espasa i la paret, contra les cordes'. Malgrat tot, aposta per no deixar-se 'atabalar excessivament'.
 
Defensa les retallades malgrat admetre que perjudiquen CiU
 
Mas ha remarcat que per 'aixecar l'economia i preservar l'estat del benestar' cal 'racionalitzar i reduir una mica bastant la despesa', i en aquest sentit ha defensat les mesures d'estalvi endegades des del Govern. Mas ha dit saber 'perfectament' que 'amb el que estic fent perjudico els interessos electorals del meu partit i la meva reelecció com a president d'aquí a tres anys', però ha recalcat que només vol 'fer un exercici de responsabilitat i un cert sentit del deure posant l'interès del país per davant del partit'. 
 
En aquest sentit, Mas ha defensat la necessitat de les mesures d'austeritat perquè 'si tenim menys diners hem de gastar una mica menys' i perquè 'això s'agunati bé cal millorar els ingressos de Catalunya i posar ordre a la despesa i no gastar més del que tenim'. 
 
Respecte les retallades a la salut, Mas ha avalat les declaracions del conseller de Salut, Boi Ruiz, afirmant que no hi hauria retallades en l'àmbit assistencial. 
 
Mas ha descartat el copagament 'perquè pot tocar les capes més febles de la població' però sí que ha defensat la instauració de 'barreres d'accés' al sistema sanitari 'per evitar abusos'. 
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#22
Oriol fletxa Barcelona
30 d'octubre de 2011, 22.20 h

És tant lamentable l'estratègia de CiU... la veritat és que encara no em puc creure com la gent es deixa entabanar i segueix votant-los (com veurem a les eleccions 20N). Però si va ser el mateix president Mas qui va introduir el concepte de CONCERT ECONÒMIC durant la campanya electoral... explicant que era possible... i ara de sobte, es mostra escèptic al concert econòmic que ell prometia i diu que toca parlar de pacte fiscal?! Home va! Realment es pensen que som idiotes o què? Això de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Pere Segura fletxa Barcelona
29 d'octubre de 2011, 11.29 h

Cada cop més clar: "Pacte fiscal en la línia del concert econòmic"= Nou model econòmic = alguns dinerets més= que no ens robin tant... en la línia de més peix passat al cobe.
Hi ha gent que no canvia. "Ixoidia": enganxositat temàtica,de la que no saben desprendre's, i els entorpeix la raonabilitat.
Els catalans ja estan dividits entre els que accepten la pausada devallada fins a la derrota final i els que volen estat propi, la "resta" seguirà distreta fins el final.
La divisió ja la ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Ca l'Enric fletxa Girona
29 d'octubre de 2011, 09.01 h

És curiós que un sol independentista pugui votar un partit com CiU quan sense cap mania continuen dient que l'objectiu del partit no és altra que anar fent i a veure que en poden treure quan a espanya no hi ha majories absolutes!!!! devant d'aquest fantastic discurs de vençut d'en Mas només queda votar l'ERC emergent i clarament independentista. Desgraciadament l'independentisme creix, espanya cada dia que passa ens dona mes pel sac i en canvi les enquestes ens diuen que la majoria dels in... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Slimak fletxa aquí
28 d'octubre de 2011, 23.39 h

En Mas sembla que va pel camí de repetir els anys d'anestèsia de'n Pujol, escenificant un pacte amb el PP "que és un significatiu avenç pel país, blablabla", mentre la seva elit té temps a omplir-se les butxaques com van fer aleshores. Però s'equivoca i molt si es pensa que aquest país és el mateix de fa 20 anys. Si intenta anar d'aquest pal, el txiringuito se li ensorrarà durant aquesta legislatura


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
28 d'octubre de 2011, 20.26 h

El concert que ens vol oferir CiU (Convergència i Unionisme) només pot ser amb la Pantoja! Jo, com independentista, en vull un amb AC/DC!


Hi ha unes persones que encara no tenen clara la frase d'en Josep Pla segons la qual el que més s'assembla a un espanyol de dretes és un espanyol d'esquerres.
Qui ho vulgui entendre que ho entengui!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
28 d'octubre de 2011, 20.25 h

Com pot ser que la majoria de ciutadans i ciutadanes d'aquest país es deixi enganyar una i mil vegades i durant tants anys per polítics com en Mas i Duran Lleida i la seva federació CiU..? es ben veritat que tenen alguna cosa "divina" al seu voltant que fa que els ciutadans i ciutadanes els voti, passi el que passi sempre i ignori les seves mentides i enganys perpetrats durant anys sota el poder i agafats de la ma i així poder perpetuar la mes absoluta immoralitat i impunitat mai vista a ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Joan fletxa Palamós
28 d'octubre de 2011, 19.21 h

Jo felicito de tot cor als "INDEPENDENTISTES CIUENCS". Com és posible que un pallasso cibernètic com Mas i un xef de files corrupte, pressumpte inocent, com Llevaran y Lérida, espanyolíssim asquerós, els enganyés en les passades eleccions amb la jugada del Sobiranisme- Dret a Decidir ?

I N D E P E D È N C I A !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
28 d'octubre de 2011, 17.33 h

Roda de Premsa al Consolat de Mar, 26 d'Octubre de 2011:
"Cuando Mas fue inquirido para que valorara la política lingüística de Bauzá, como la supresión del catalán como un requisito para ser funcionario: "Yo no quiero meterme donde no me llaman." (Diario de Mallorca, Jueves 27).
"Bauzá en los Madriles -La lengua de Baleares es el castellano." (Mateu Ferrer a Diario de Mallorca)


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
28 d'octubre de 2011, 16.32 h

Quan Guillem Frontera al diari "dBalears" escriu la seva punyent crítica política no manca mai al subtil sentit del llenguatge polit. A propòsit d'això dies passats s'exigia a si mateix i de retop a tots nosaltres: "És més difícil transmetre per la paraula unes reflexions, uns diagnòstics de la situació i de
les actuacions de l’adversari, que no atacar-lo amb qualificatius de massa ample espectre... No hi ha res més fàcil que l’insult i la desqualificació dels nostres representa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Manel fletxa bcn
28 d'octubre de 2011, 14.48 h

Només vull dir: A D E U E S P A N Y A ! ! !

Sr. Mas, botifler de conveniències I desunions, plegui i deixi d'enganyar al poble català. JA !

Només vull dir: A D E U E S P A N Y A ! ! !

El meu vot. una estelada dins del sobre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.