directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 15:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

20N doble fletxa

El PP no negociarà amb ETA

Els populars plantegen reformes a l'IRPF, restablir el recurs previ d'inconstitucionalitat i el trilingüisme en l'educació a Catalunya

Comentaris 20  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El Partit Popular (PP) s'ha compromès en el seu programa electoral a no negociar amb ETA encara que no hi hagi violència. Així s'afirma en un resum del programa amb què es presentarà Mariano Rajoy que s'ha fet públic aquest diumenge. 'No negociarem amb terroristes ni per la pressió de la violència ni per l'anunci del seu cessament', s'assegura, tot afegint que 'aquest serà un principi bàsic de la política de seguretat de l'Estat'. En un altre ordre de coses, els populars també plantejaran una reforma de l'IRPF amb l'objectiu de fomentar l'estalvi a llarg termini i un marc legal per garantir la unitat de mercat. També vol restablir el recurs previ d'inconstitucionalitat en la tramitació de les reformes d'estatuts.
josep piqué, alícia sánchez-camacho, mariano rajoy, pp, partit popular
Comparteix
   


Etiquetes
En el capítol 'La derrota del terrorisme' inclòs en el document de resum del programa electoral dels populars, el partit que lidera Mariano Rajoy es compromet a 'no negociar amb terroristes ni per la pressió de la violència ni per l'anunci del seu cessament'. A més, s'afegeix que, si el PP arriba a la Moncloa, 'aquest serà un principi bàsic de la política de seguretat de l'Estat'.

En aquest àmbit, el PP també es compromet a promoure 'el reconeixement i la memòria de les víctimes' i a donar suport 'a les iniciatives de la societat civil en aquest sentit'. En el resum del programa no es fa cap referència a quina serà la política penitenciària que seguiran els populars en cas de guanyar el 20-N.

Recurs previ d'inconstitucionalitat i canvi en l'elecció dels membres del TC

En l'àmbit polític, i a banda de la referència a ETA, els populars es proposen promoure 'amb una sincera actitud de diàleg', accions i acords que 'afavoreixin l'entesa i la concòrdia entre tots els espanyols en torn als valors constitucionals'.

El PP vol modificar l'elecció dels magistrats del Tribunal Constitucional (TC) per evitar 'dilacions indegudes' i s'ha compromès a restablir el recurs previ d'inconstitucionalitat en la tramitació de les reformes dels estatuts d'autonomia. Els populars també volen delimitar amb 'major precisió' el marc competencial de cada administració.

'Trilingüisme' a l'educació a Catalunya

En matèria educativa, el PP aposta per promoure el bilingüisme castellà-anglès a tot els sistema educatiu i 'impulsar l'opció d'una educació trilingüe en les comunitats autònomes amb llengua cooficial fins al final del batxillerat'.

Reforma de l'IRPF

En l'àmbit econòmic, el PP es compromet a impulsar una 'modernització' de l'impost sobre la renda amb l'objectiu 'd'afavorir l'estalvi, la inversió i l'ocupació'. Així, assegura que, en cas de governar, fomentarà fiscalment l'estalvi a llarg termini mitjançant la creació d'una nova deducció de l'IRPF, que inclogui l'adquisició d'habitatge habitual. També es compromet a millorar la tributació de les prestacions dels plans de pensions i elevar els mínims familiars a l'IRPF adaptant-los millor a les circumstàncies dels contribuents, especialment pel que fa a les famílies nombroses.

Pel que fa a l'àmbit laboral, el programa de Rajoy promet simplificar la tipologia de contractes laborals per a reduir la temporalitat i 'donar expectatives d'estabilitat, flexibilitat i seguretat a tots els treballadors i empreses'. A més, planteja una reforma de la negociació col·lectiva de manera que 'cada matèria es negociï en un àmbit territorial o sectorial òptim per assegurar la competitivitat econòmica, la sostenibilitat de l'ocupació i la unitat de mercat'.

Els populars també aposten per fixar un 'marc legal i institucional específic' per tal de 'garantir la unitat de mercat que estableixi els seus principis rectors, àmbit d'aplicació i els mecansiimes interterritorials de solució de conflictes per assegurar la llibertat econòmica, fomentar la competència i garantir la igualtat en l'accés als béns i serveis a tot Espanya'.

Una altra norma legal que vol fomentar el PP és una nova llei d'estabilitat pressupostària, on es precisaran els procediments de distribució dels límits de dèficit i deute entre les diferents administracions, els supòsits excepcionals, la forma i el termini de correcció de les derivacions i les responsabilitats derivades dels 'incompliments'. A més, el PP es compromet a fer un pla d'austeritat que eliminarà 'despeses supèrflues' i introduirà 'incentius a l'eficiència'.

Pel que fa a la política d'habitatge, el PP es compromet a reformar la llei concursal per a introduir en els procediments d'insolvència 'mecanismes d'alliberament' dels deutes després de l'execució del 'patrimoni embargable', tot i que amb garanties per evitar 'comportaments abusius'.

Canvis en la llei de l'avortament

D'altra banda, el resum del programa electoral dels populars també inclou la voluntat del partit de canviar 'el model de l'actual regulació sobre l'avortament' per tal de 'reforçar la protecció del dret a la vida, així com de les menors'.

A més, es comprometen a fer una reforma del codi penal per a introduir la 'pena de presó permanent revisable'.

Entre altres matèries, els populars també es compromet a posar en marxa un nou model de selecció i formació de caràcter estatal del professorat.

 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#25
Tià fletxa Paisos Catalans
1 de novembre de 2011, 23.44 h

Què i quí hi ha al darrera de ETA ?; sense ETA no es poden comprar vots ni crear una situació de por. Vaja, vaja !! Aquesta manera de fer política ja passava fa 40 anys i més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Jordi fletxa CATALUNYA
31 d'octubre de 2011, 22.45 h

#23 Algu sap que diu aquest inmigrant espanyol?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
JEN fletxa TERRA LLIURE
31 d'octubre de 2011, 19.08 h

És clar que PP no pactarà amb ETA!!! No volen la pau. No els interessa que tinguem pau ni futur, pq només amb la por podem construir el seu univers de éssers sense ànima, on només viurà la pobresa capitanejada per l'esglèsia corrupta, lladres d'infants i puresa.
Catalunya és diferent, no podem viure en el mateix món, ens hem de deslligar amb ràpidesa d'aquells que volen la notra fi.

INDEPENDÈNCIA, JA!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Josep Ma. fletxa Terrassa
31 d'octubre de 2011, 14.58 h

#10
Que, nostàlgic de'n José Antonio Primo de Rivera, eh? Com molts alicantins renegant del teu passat.
"Farinós" és un derivat de "farina", nom ben català, com segur eren els teus avantpassats que varen repoblar part de les terres conquerides als sarraïns per les tropes vingudes de Catalunya.
Es pot ser més renegat que lo que mostres en les teves intervencions? Es que potser Espanya us tractarà millor? Alacant (per tu deu ser Alicante, és clar) és la segona provincia més "fatxa" (d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
31 d'octubre de 2011, 14.04 h

#7 Jajaja, és per a que veieu el ridículs que sou. Voteu negativament, sols per votar. La questió és defensar el que és indefensable. O la feina, que mès dùn segur que li pot trontollar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
31 d'octubre de 2011, 13.57 h

#8 evidentment..... l´home ve del mono.

INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
31 d'octubre de 2011, 13.32 h

#8 Els catalans parlem, com a mínim, tres idiomes. En canvi els espanyols només en parleu un i malament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Jordi fletxa CATALUNYA
31 d'octubre de 2011, 11.51 h

#16 Hui!!l'inmigrantet espanyol harinoso/cabezadevilla/rosariofuerte s'ha enfadat i ha posat mooooooltes majúscules com volent dir:"mira que enfafat estic!!!",llàstina que ho ha escrit en un idioma que només els seus companys de ghetto comprenen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.