directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 18:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

20N doble fletxa

El PP porta al seu programa la 'llibertat d'escollir la llengua vehicular' a l'educació

Promet posar en marxa proves i currículum 'nacional' igual a tots els territoris

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El programa del PP en matèria d'educació inclou el 'respecte als drets de les famílies' fet que segons el document amb què concorren a les eleccions del 20N suposa que han de tenir 'llibertat d'elecció' sobre la 'llengua vehicular' amb què aprenen els seus fills a l'escola, 'ja sigui el castellà o qualsevol de les llengües cooficials'. Els populars recullen d'aquesta manera el contingut de la sentència del Tribunal Suprem sobre l'educació a l'escola, que obliga el Govern a fer del castellà també llengua vehicular a les aules catalanes. 'Garantirem el dret d'utilitzar l'espanyol i les altres llengües cooficials com a vehiculars', diu el programa.

Comparteix
   


Etiquetes
El PP fa referència a la qüestió en un dels paràgrafs del programa electoral que va penjar a la seva web tan sols dos dies abans de l'inici de la campanya electoral. Segons els populars, 'els pares són els primers responsables de l'educació dels seus fills' i 'per això necessitem que el sistema educatiu compti amb les famílies i confiï en les seves decisions'. 'La llibertat d'elecció és inseparable d'aquest dret', afegeixen, i 'estem compromesos amb una educació pública de qualitat i una oferta educativa plural d'iniciativa social que permeti respondre a les preferències d'ideari o de model pedagògic de les famílies'. 
 
En aquest apartat, els populars destaquen que 'el respecte als drets de les famílies significa que el contingut de les matèries no ha de respondre a projectes ideologitzadors' i aquesta 'llibertat d'elecció és també llibertat d'elegir la llengua vehicular, ja sigui el castellà o qualsevol de les llengües cooficials'. 'Garantirem el dret a utilitzar l'espanyol i les altres llengües cooficials com a llengües vehiculars', apunta el programa.
 
Els populars també inclouen al programa la promesa que 'tots els alumnes tindran les mateixes oportunitats educatives amb independència del seu lloc de residència i de la seva situació socio-econòmica' i per aquest motiu aposta per fonamental 'sistemes d'avaluació objectiva en diferents àmbits del sistema educatiu'. Malgrat aquest fet, es mostren 'convençuts' que els sistemes 'amb més autonomia responen millor a les demandes de les famílies' i per això 'garantiran la llibertat d'elecció impulsant una educació pública de qualitat i una educació d'iniciativa social' amb una autonomia que 'ha de ser respectada'.
 
Els populars també es comprometen a 'promoure el bilingüisme espanyol-anglès a tot el sistema educatiu des del segon cicle d'educació infantil' i 'reforçar l'ensenyament d'un segon idioma estranger' a més 'd'impulsar l'opció d'una educació trilingüe a les comunitats autònomes amb llengua cooficial, fins al final del batxillerat'.
 
Proves i currículum 'de caràcter nacional' per a tots els alumnes 
 
A més, també prometen posar en marxa 'un nou model de selecció i formació de caràcter nacional per a l'accés a la professió docent' i 'avaluar els coneixements dels alumnes amb una prova de caràcter nacional'. En aquest marc, asseguren que garantiran 'que tots els alumnes, amb independència del lloc on resideixin, tinguin una formació comuna amb una currículum bàsic a totes les etapes educatives'.
 
Adéu a Educació per a la Ciutadania
 
El PP també promet que substituirà l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania 'per una altra amb contingut bàsicament basat en l'aprenentatge dels valors constitucionals i en el coneixement de les institucions espanyoles i europees'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
Pantinet fletxa Les Escaldes
4 de novembre de 2011, 19.48 h

Això que és català tot el que viu i treballa a Catalunya, es una mentida, això ho va dir en Pujol desprès d'una nit de rauxa. Anem a pams: Un policia, militar, jutge, que ve a Catalunya per aconseguir un ascens i al cap d'un any o dos, torna al seu pais, es català? SENYORS !!!! Es català tot aquell que de veritat estima, viu i s'ha sent català. Tot el demés son ecspanyols i anticatalans. I referent a la inmersió, i si els catalans a Catalunya ens neguessim a parlar en castellà? Per... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Josep Ma. fletxa Terrassa
3 de novembre de 2011, 17.51 h

#15
Molt bò aquest acudit. :-)


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Pereel Digne fletxa Granollers
3 de novembre de 2011, 13.28 h

Això també serà vàlid per Madrid, suposo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
3 de novembre de 2011, 13.25 h

Però, anem a veure .......Espanyol com a llengua?!. No serà castellà ?!.... (a Sud-amèrica en diuen "llatí").
Vol dir això que si la llengua que es parla a Espanya, el castellà, és l'espanyol .....El català NO és espanyol ..... l'euskera NO és espanyol ..... el gallec NO és espanyol .....?. Veritat o no?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Noemí fletxa Sabadell
3 de novembre de 2011, 12.44 h

Això és pura demagògia barata de precampanya electoral.
Triar la llengua els alumnes que ho vulguin?
Doncs els profes hauran de ser políglotes: Àrab (marroquí, sirià, egipci, algerià...un àrab d'un extrem a l'altre són tan diferents com del llatí al català!), castellà (argentí, colombià, xilè, equatorià, bolivià, peruà, etc), portuguès, romanès, xinès, urdu, a més, de català.
Caram? o potser que hi posin traductors com al parlament europeu...això no s'ho creuen ni ells.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Ivan fletxa Avinyó
3 de novembre de 2011, 12.04 h

#11 Això de "és català qui viu i treballa a Catalunya" ho deia en Pujol també.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Josep Ma. fletxa Terrassa
3 de novembre de 2011, 11.59 h

#9
Estic totalment d'acord.
En compte de voler impedir la separació social, jo crearia escoles en català i en castellà a cada barri; aleshores, es veuria clarament el diferent nivell mental, cultural i professional de les dues societats, la "catalana" i la castellana.
De tothom és sabut que els "catalans" parlem, escrivim i pensem amb les dues llengues i molts en parlem tres o quatre, mentrre que la majoria d'espanyols que viuen a Catalunya en prou feines en parlen una, puix ni la castella... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
3 de novembre de 2011, 10.59 h

És una fal·làcia, com tot el que fan i diuen els espanyols. En realitat, l'únic que volen és carregar-se el català... o és que pensen deixar que a tot l'Estat els pares catalans puguin triar el català per als seus fills? O els àrabs, l'àrab? O els umanesos, el romanès?


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Lluis C fletxa Banyoles
3 de novembre de 2011, 09.18 h

Ja em sembla bé que separin tot el xarnegam de l'escola catalana. Guanyarem en qualitat sense garrulos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Arnau fletxa Vic-Elx
3 de novembre de 2011, 08.20 h

#5 no ens enganyem, l'única prova que tenim d'aquest model ja aplicat al País Valencià és de total fracàs: no només no garanteixen que els catalano-parlants tinguin plaça a les aules de la línea valenciana, sinó que a més creen guetos (els bons i els dolents), secularitzen, en comptes de unir (inmergir) , prova d'això és que els mateixos fills de papa dels castellano-parlants ara demanen plaça a la línea en valencià perque no volen que els seus fills vagin amb els emigrants (pref... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.