directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 00:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rigau demana als directors de centres que els recursos no siguin una 'coartada' per 'no fer el que s'ha de fer'

'No se sap què passarà amb el pressupost del 2012, ningú sabia fa tres dies que Grècia demanaria un referèndum', assegura

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha demanat als directors dels centres educatius que els recursos no siguin una 'coartada per no fer allò que s'ha de fer el millor possible'. Rigau ha fet aquestes declaracions en la inauguració de la IX Jornada 'La direcció a Catalunya. Estat de la qüestió', on també ha demanat que 'es tinguin els peus a terra' davant la situació que està vivint Europa. 'No se sap que passarà amb el pressupost del 2012, igual que ningú sabia fa tres dies que Grècia demanaria un referèndum', ha declarat. Per això, la consellera ha instat a 'celebrar el que es té en ferm' i a continuar 'desitjant el millor pels centres' però sense oblidar que Catalunya és part d'una 'xarxa'.

Comparteix
   


Etiquetes
En el seu parlament inaugural, la consellera ha volgut animar els directors perquè superin el context econòmic i les dificultats que comporten i afrontin amb il·lusió el repte de representar els centres davant l'administració i potenciar el lideratge de la funció directora per aconseguir l'excel·lència dels seus alumnes.
 
Ha assegurat que s'està vivint un canvi de paradigma, provocat per la crisi, on la formació ha tornat a recuperar més valor. Rigau ha assegurat que 'es pot millorar' en la funció dels directors però ha assegurat que aquesta millora 'depèn molt de la mentalitat'.
 
Parlar de les oportunitats i no de les desigualtats
 
En aquest sentit, la consellera ha considerat clau que es parli de les oportunitats del sistema i no sempre de les desigualtats. Ha recordat que ha demanat a la Fundació Juame Bofill que així ho faci, després que aquesta presentés fa dues setmanes un informe sobre les desigualtats entre els estudiants autòctons i immigrants. 
 
'Si només parlem de les desigualtats la moral queda malmesa', ha declarat Rigau. La consellera ha dit que això no vol dir que no s'hagin de conèixer quins són els problemes i com s'ha d'actuar per solucionar-los, però ha refusat el missatge centrat en els problemes.
 
En aquest context, ha dit que els directors han de tenir la 'funció de lideratge', lluny de la visió 'anacrònica d'acumulació de poder'.
 
Els directors posen en valor la formació
 
Per la seva part, el director d'AXIA, organitzadora de la jornada, Jaume Prat ha posat en valor la formació en la tasca dels directors. En aquest sentit, ha reclamat un institut nacional per al lideratge com a eina de referència per tal que les persones que vulguin ser directors rebin la formació necessària, un ensenyament que ha de ser 'sòlid, actual i modern'.
 
Ha considerat que la LEC és una 'bona eina per a la professionalització' de la funció de direcció i ha demanat la implementació real dels decrets de direcció i d'autonomia de centre perquè 'siguin eines reals' i ha posat en valor la formació perquè els directors puguin ser 'dinamitzadors del canvi'.
 
Prat ha reclamat que la funció de la direcció dels centres ha de ser una 'professió atractiva', amb un salari que reconegui, oportunitats a la carrera i una selecció professional dels directius. 
 
Prat ha reclamat a la consellera que el Departament d'Ensenyament 'estigui al costat' dels directors per poder fer front als canvis actuals i aconseguir una millora de la tasca de direcció.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Paco Pi fletxa Barcelona
4 de novembre de 2011, 19.14 h

No ho entenc: què és el que no s'ha de fer? Què és el que s'ha de fer? Què és el que s'ha de fer des dels centres d'ensenyament? Posar-hi més ànima, més voluntat? És aquest, el missatge?
I el que HA de fer l'Administració amb l'educació? Amb la sanitat? Amb la banca? On queda? On són els collons que s'han de posar sobre la taula? Realment els té tan 'sants', aquesta senyora, que ens vol fer combregar amb aquestes rodes de molí?
Facin BÉ la seva feina els polítics en ús, i pots... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Raimon fletxa Barcelona
4 de novembre de 2011, 12.07 h

#5 Bé, doncs. Si és així com dius, cosa que no he de perquè dubtar si ho dius, llavors és una llàstima, i sí, hi hauria d'haver-hi més control. Precisament per tal de garantir que es poguessin usar les fotocopiadores per usos didàctics i interns de l'institut. En tot cas, pel que dius i pel que dic jo, podem veure que la situació no és igual arreu.
Salut.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Pep fletxa Vallès
4 de novembre de 2011, 11.37 h

#4 No parlo de "boquilla", ho pateixo en carns pròpies. Potser si que generalitzar es dolent. Però els centres publics que jo coneixo es com he dit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Raimon fletxa Barcelona
4 de novembre de 2011, 11.25 h

#2
No sé si has treballat mai en un institut. Però jo sí... de fet és la meva feina des de fa 7 anys. A tots els instituts on he estat, i a tots els que he anat, ni que sigui de visita (que són molts, però clar que no tots) no conec això que dius. És a dir, per cada fotocòpia que fas has d'omplir un paper amb el teu nom, la data, el nombre de fotocòpies... I més d'una vegada en algun institut m'han tocat el crostó per fer massa fotocòpies (sóc professor de Filosofia). Solució: p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
mario fletxa bcn
4 de novembre de 2011, 11.02 h

Senyors la docència és el més important i tal com es va marejant la perdiu, ho tenim fotut , el govern dels millors és la incapacitat de governar amb majúscula i no se com s'ho faran per retornar a la tranquil·litat d'esperit que necessitem tots els catalans.
Que Déu ens agafi confessats!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Pep fletxa Vallès
3 de novembre de 2011, 21.43 h

#1 En aquest cas discrepo de tu. A les escoles i instituts publics cal un control eficaç de les despeses perque hi ha molt malbaratament, molt. Et posaré només un exemple: les fotocopiadores. No se si algú s'ha fixat mai amb les fotocopiadores que tenen els centres. I amb aquestes màquines s'hi fa de tot: material didàctic, carnets d'identitat, invitacions d'aniversari, felicitacions de nadal, de tot el que el personal, docent o no, li calgui.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ivan fletxa Avinyó
3 de novembre de 2011, 13.17 h

Quina poca vergonya, senyora!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.