directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 12:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU i PPC aconsegueixen que el Parlament avali els canvis del Govern en la sisena hora

ICV-EUiA retreu als populars el viratge en el criteri ja que el passat juny hi van votar en contra

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Parlament ha donat el vist-i-plau als canvis que el Govern català ha impulsat al voltant de la sisena hora escolar. Una moció del grup parlamentari de CiU ha aconseguit que el PPC doni suport a les iniciatives engegades per l'executiu del president, Artur Mas, en aquesta matèria. A l'altre costat s'han situat, en bloc, els grups del PSC, Esquerra, ICV-EUiA i Ciutadans, que s'han oposat a la pràctica totalitat dels punts de la proposta presentada pels diputats que donen suport al Govern. SI s'ha abstingut. Des d'Iniciativa, a més, han retret al PPC que hagi canviat de criteri, després d'haver votat aquest dijous aquesta moció quan al més de juny es va posicionar a favor de la sisena hora.
 

Comparteix
   


Etiquetes
L'aliança entre CiU i PPC s'ha tornat a visualitzar en la sessió del Ple del Parlament d'aquest dijous. El passat mes de juny, l'oposició en bloc va deixar sola CiU i van aconseguir que la cambra catalana aprovés mantenir la polèmica sisena hora a totes les escoles. En aquell moment, tots els partits van unir les seves forces contra el grup del Govern, i només Joan Laporta es va abstenir. Ara, però, la correlació de forces ha variat. 
 
CiU ha presentat una moció en la que es recull, en forma de petició al Govern, un aval a la nova política impulsada per Ensenyament en referència a la sisena hora. Així, el text parla de 'substituir l'ampliació horària generalitzada fins el curs 2010-2011 a les etapes d'educació infantil i primària pel suport escolar personalitzat per afavorir l'adequat procés d'aprenentatge i d'enriquiment curricular a tots els alumnes, excepte en els centres en què es manté l'esmentada ampliació horària'. La moció també insta a 'mantenir' aquesta sisena hora 'als centres situats en contextos socialment desafavorits per reduir l'impacte dels desavantatges socials que poden afectar els processos d'aprenentatge i desenvolupament personal'. 
 
El text aprovat encarrega, a més, a 'la inspecció educativa l'avaluació de l'impacte de les mesures' i marca en l'inici del proper curs la data per presentar l'informe dels resultats. Per últim, hi ha hagut un altre punt que ha comptat amb el suport de tots els grups, a excepció del socialista. En aquesta part es parla 'd'impulsar l'atenció als ritmes individuals d'aprenentatge a les etapes obligatòries', d'acord amb el que diu la LEC. 
 
En les intervencions, CiU i PPC han coincidit en retreure al tripartit que el plantejament que va fer amb la sisena hora no va tenir l'impacte desitjat en la reducció del fracàs escolar. Des del PSC i ERC, han acusat el Govern i els nacionalistes de 'carregar-se' la sisena hora i han defensat la utilitat de la mesura, qualificant-la de necessària per establir una igualtat d'oportunitats entre els joves catalans. A ICV-EUiA, a més, ha molestat especialment el canvi de criteri que atribueixen al PPC, que va votar amb l'oposició en favor de la sisena hora fa uns mesos i ara s'ha posat del costat de CiU. La diputada ecosocialista, Dolors Camats, ha vist intencions polítiques darrere del viratge i ho ha atribuït al pols que en el seu dia mantenien els populars amb CiU per la negociació del pressupost per 2011.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
mario fletxa bcn
4 de novembre de 2011, 11.04 h

S'espera alguna cosa més d'aquests barruts? Ja veurem després del 20N que passarà.

CATALANS ALERTA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
jordibcn fletxa Barcelona
3 de novembre de 2011, 15.53 h

Això és noticia "CiU I PP voten conjuntament" la noticia és quan "CiU i PP voten diferent" , i SI s´ha obstingut potser ni 6 ni 5 hores , 5, 2/4 potser.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.