directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 12:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

20N doble fletxa

CiU es compromet per escrit a impulsar el desdoblament de l'N-II a les comarques gironines

Jordi Pujol i Jordi Xuclà qualifiquen d'"escandalosos" els incompliments constants del govern espanyol amb aquesta carretera

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

CiU s'ha compromès per escrit davant els representants de la Cambra de Comerç de Girona, la de Palamós i la de Sant Feliu de Guíxols a impulsar el desdoblament de l'N-II a les comarques gironines durant el pròxim mandat fixant-lo amb com a 'objectiu irrenunciable'. El president Jordi Pujol i el candidat per Girona, Jordi Xuclà, han estat els primers en signar el compromís i han instat la resta de candidats i de presidents catalans que també els subscriguin. Tant Pujol com Xuclà han qualificat d''escandalosos' els incompliments constants del govern espanyol amb aquesta carretera. Segons dades del Ministeri de Foment, Girona és la demarcació amb menys quilòmetres d'autovia de l'Estat.
pujol, xuclà, comerç
Jordi Pujol i Jordi Xuclà a la Cambra de Comerç de Girona © ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Pujol i Xuclà han estat els primers en subscriure el compromís 'per aconseguir l'objectiu irrenunciable que durant la legislatura 2011-2015 es desdoblarà la carretera N-II en tot el seu traçat per les comarques gironines per convertir-la en autovia'. El president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, espera que aquest compromís també el subscriguin la resta de candidats de tots els partits. Jordi Pujol també espera que tant Pasqual Maragall com José Montilla també s'adhereixin al compromís.

Els dos han qualificat d''escandalosa' la situació de l'N-II i els constants incompliments del govern espanyol. Xuclà ho ha fet amb xifres a la mà com, per exemple, que a la província de Girona només hi ha fets 27 quilòmetres d'autovia convertint-la en la demarcació amb menys quilòmetres de l'Estat. Tot i que entén la situació pressupostària actual, Xuclà creu que el Ministeri de Foment continua tenint diners tot i la davallada del 40% del pressupost i creu que el que ha de fer és 'racionalitzar' i seleccionar les inversions de forma 'coherent'.

El president Jordi Pujol creu que aquesta voluntat de deixar de banda les comarques gironines es deu a una 'irracionalitat' gairebé històrica del govern espanyol, que sempre ha bloquejat les connexions amb França a través de Catalunya. 'Va passar amb el tren i ha passat amb la carretera', ha criticat Pujol que insta a posar punt final a aquest greuge amb les comarques gironines.

El compromís per escrit queda dipositat a la Cambra de Comerç i serà un document que podran 'brandar' al llarg del mandat per exigir que es facin les obres. Pel que fa a demanar la gratuïtat de l'autopista als trams en obres, Pujol ho veu inviable i creuen que és millor que els diners que haurien de destinar a fer el tram gratuït es destinin a enllestir les obres.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
mario fletxa bcn
6 de novembre de 2011, 10.41 h

Des de quan s'escandalitzen els convergents que durant més de 30 anys! han permès el peix al cove? JODERRRRRR


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pantinet fletxa Les Escaldes
6 de novembre de 2011, 10.02 h

I que han fet fins ara? Es que pensen pagar-ho ells? Per que pagan el poble jo faria miracles. Vergonyosos els incumpliments del Gover APANYÓ amb aquesta carretera? I allò de plantar CARA a Madrid? De plantar no l'heu plantat mai, però de CARA més que un sac de monedes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
6 de novembre de 2011, 04.43 h

"CiU es compromet per escrit a impulsar el desdoblament de l'N-II a les comarques gironines"
Si no passa per cal notari, no te valor!

175 raons per tenir estat propi. http://www.totsentmenat.info/175raonsEstatpropi.pps Després si que m'ho creuré!

Tot el demés es perdre el temps!!*!!

Visca la llibertat!
Visca Catalunya estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Josep Ma. fletxa Terrassa
6 de novembre de 2011, 00.59 h

I la N-II des de Barcelona fins a Tordera, passant per tot el Maresme?
Es la carretera Nacional més vergonyosa de l'Estat; rotondes a dotzenes, semàfors, cruïlles, passos estrets d'un sol carril com a Calella. Quina és l'alternativa? L'Autopista de peatge del Maresme, que hauria de ser la veritable N-II lliure (autovia) i l'altre, la de vora mar, ser una carretera comarcal com les que passen per dins els diferents pobles. Com gosen mantenir-la com la Nacional II? No els fot vertgonya?
Mentr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.