directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 02:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

20N doble fletxa

ERC reclama la desaparició del Ministeri d'Agricultura i que Catalunya representi la seva pagesia a Europa

Tot i que el CIS deixa sense representació ERC a Lleida, Puigcercós recorda que ja van aconseguir un diputat 'contra pronòstic'

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El candidat d'ERC-RCat-Catalunya Sí per Lleida al Congrés, Xavier Castellana, ha reclamat aquest dissabte que se suprimeixi el Ministeri d'Agricultura perquè 'no defensa els interessos del sector a Catalunya'. 'Ja ens representarem nosaltres a Europa", assegura. Castellana ha denunciat que el govern espanyol 'té administracions buides de competències que només es mantenen per representar Espanya a Europa i en època de crisi, no es pot permetre'. Pel que fa als resultats de l'enquesta d'intenció de vot del CIS que deixen sense representació els republicans a Lleida, el cap del Grup Parlamentari d'ERC, Joan Puigcercós, ha recordat que ja van aconseguir un diputat l'any 2004 'contra pronòstic'.
Xavier Castellana,ERC
El candidat d'ERC-RCat-Catalunya Sí per Lleida al Congrés, Xavier Castellana, durant la reunió amb la Sectorial Nacional d'Agricultura.

Comparteix
   


Etiquetes
Castellana considera que s'ha de suprimir el Ministeri d'Agricultura perquè 'Catalunya necessita un veu clara i única a Brussel·les'. 'No hem vist encara a l'estat espanyol una veu que representi els interessos de Catalunya', ha denunciat, i com que, recorda, la normativa europea permet que Catalunya tingui veu pròpia, 'si no tenim una veu clara, no serà culpa d'Europa sinó d'Espanya'. Ho ha dit després de la Reunió amb la Sectorial Nacional d'Agricultura que ha tingut lloc aquest dissabte a Lleida.
 
Castellana s'ha lamentat que a Catalunya no hi hagi hagut una veu clara per defensar una política agrària pròpia i que per aquest motiu, hi hagi sectors 'clau' per l'agricultura que han estat exclosos de la PAC. 'Valorem molt positivament que l'horta, el vi o la fruita s'aniran incorporant a la PAC i tindran el tracte que es mereixen', però lamenta que s'haurien també d'incloure la ramaderia intensiva i el sector porcí.
 
El candidat d'ERC-RCat-Catalunya Sí per Lleida ha explicat que Espanya rep dels fons europeus 5.500 milions d'euros destinats directament a cultius. Denuncia, però, que Catalunya només rebi el 6% d'aquests diners (330milions d'euros) quan el 19% de la producció agrària de l'Estat prové de Catalunya. 'Ens correspondrien 1.045 milions d'euros', ha dit.
 
Castellana també s'ha referit a la reforma de la PAC. Hi ha alguns que s'hi oposen, ha dit, perquè ataca alguns privilegis, però en general considera que és positiva. La limitació de la recepció d'ajuts de 300.000 euros, permetrà, per exemple, ha dit, aturar que determinats latifundistes espanyols rebin milions d'euros cada any.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
mario fletxa bcn
7 de novembre de 2011, 09.15 h

#4 "Ferrocolat i olé", si tots votéssim el partit de la República ja ho veuríem tot això que dius, si més no el referndum ja el tindríem fet i beneït per l'españa cañí . LLàstima !


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
6 de novembre de 2011, 13.15 h

Els d'ERC, xerren per no callar. Han de fer-se notar encara que diguin bestieses o absurditats. De pràctics no en son gens ni mica, només quan han de liar-se amb tripartits que els comportin diners a les seves butxaques, llavors diuen que si de seguida, i si és ara no espera demà. Ho sabem per experiència.
el que si és clar que ERC no sap on caure morta, i va d'aquí d'allà sense rum. Ara toca fer propaganda per guanyar vots, dons a ser-hi, i dir el que sigui que faci impacte, encara qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 18
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Robert fletxa Castelldefels
6 de novembre de 2011, 12.33 h

A més,també haurien de suprimir els ministeris de cultura, sanitat, habitatge, competències traspassades a les Autonomies.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
mario fletxa bcn
6 de novembre de 2011, 10.38 h

#1 Si, serveix perquè tothom sàpiga el que es demana, això sí, perquè no s'oblidi el que s`ha demanat i després sigui utilitzat per cràpules sense escrúpols per fer ho seu, també ho sabem els de ERC.
Perdona, des de quan no s'ha demanat res a madrit? que jo sàpiga sempre hem anat pidolant fins i tot Pujol ho ha reconegut i a la campanya electoral de CIU es va dir que mai més s'aniria ha demanar res, s'aniria a exigir! EJEM! en vols més?


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
pepa fletxa vila
6 de novembre de 2011, 00.23 h

Encara no heu entès que demanar no serveix de res.
Mira que en sou, d'il·lusos...


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.