directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 17:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

20N doble fletxa

Chacón ressuscita el suport de CiU al transvasament de l'Ebre i al pressupost del PP que obviava el Corredor Mediterrani

Marcelino Iglesias diu que nacionalistes i populars són 'ànimes bessones' i que 'de res va servir que Mas anés al notari'

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La candidata del PSC al 20N, Carme Chacón, ha ressuscitat el suport que en el seu dia CiU va donar al transvasament de l'Ebre, aprofitant que aquest diumenge ha visitat Tarragona. La socialista ha recordat que el PP de Mariano Rajoy ara torna a reclamar el PHN i ha vaticinat un nou vot a favor del transvasament per part de Convergència i Unió. Chacón ha volgut així tornar a vincular els programes i les intencions programàtiques de les dues formacions, tot afegint que en el passat han anat de la mà 'sovint'. En aquest sentit, ha recordat també que CiU 'va votar els pressupostos del Partit Popular' que obviaven el Corredor Mediterrani; una infraestructura que ha atribuït a l'esforç dels socialistes.

Comparteix
   


Etiquetes
L'acte central del PSC a Tarragona s'ha celebrat aquest dissabte al migdia, aplegant unes 500 persones, i amb la participació de Chacón, l'alcalde de Tarragona, Josep Félix Ballesteros, el cap de llista socialista per la demarcació, Francesc Vallés, i el secretari d'Organització del PSOE, Marcelino Iglesias. La presència de la plana major del PSC a Tarragona ha servit a Chacón per reflotar vells fantasmes 'de les dretes catalana i espanyola'. En aquest sentit, ha alertat del 'perill' que pot suposar per tota aquella gent que va 'lluitar' oposant-se al PHN que va plantejar el PP de José Maria Aznar. I és que Chacón tem que ara que els populars tornen a plantejar el projecte, CiU acabi donant-li suport. 'Rajoy diu que vol el transvasament de l'Ebre, i CiU pica el vot i vota amb la dreta espanyola, dient sí a un transvasament que s'emporta l'aigua', ha dit Chacón recordant el posicionament que va tenir la federació nacionalista abans d'oposar-se al projecte.  És per això, que la candidata del PSC ha demanat als tarragonins que diguin 'no al transvassament, no a les dretes que el volen, i no a les dretes que no volien el Corredor Mediterrani'. I és que Carme Chacón també ha volgut recordar als catalans que CiU va 'votar el pressupost del govern d'Espanya del PP' que va treure de les previsions el Corredor Mediterrani. 

En aquest sentit, la candidata del PSC ha remarcat que aquesta infraestructura 'cabdal per les empreses catalanes i de Tarragona' té 'un nom i cognom, que són Partit Socialista'. 'La dreta del PP amb el suport de CiU va treure dels pressupostos el corredor, i nosaltres som l'única garantia de que siguin un gran èxit els Jocs del Mediterrani el 2017 i de que el Corredor Mediterrani estigui fet el 2020', ha sentenciat la socialista.

'Amb un canvi de govern no s'arregla tot'

Amb un discurs i un to semblants al de Chacón s'ha expressat Marcelino Iglesias, que ha acudit a la crida del PSC per donar suport a la candidatura. El secretari d'Organització del PSOE ha recordat 'l'aliança entre la CiU de Pujol i el PP' que els va 'posar d'acord en el transvasament'. I és que segons ell, va ser 'la gran campanya que vam fer nosaltres aquí' la que va fer que el projecte es retirés. 

En aquest sentit, Marcelino Iglesias ha retret que la relació entre els nacionalistes i els populars pot passar 'del 'Pujol, enanao, habla castellano' al pacte del Majestic' o de la 'recollida de signatures per Espanya contra Catalunya a votar els pressupostos' al Parlament. 'De què va servir que Artur Mas anés al notari? De res', ha recordat.

Iglesias, que ha fet part del seu discurs en català, també ha volgut carregar contra el discurs del PP de Mariano Rajoy. El socialista ha acusat els populars d'estar 'mentint' durant la campanya i ha explicat que 'no és cert que el govern d'Espanya sigui el responsable de la crisi econòmica mundial'. El dirigent del PSOE també ha retret a Rajoy que menteixi en dir que 'canviant el govern es resolen tots els problemes'. 'Tampoc és cert', ha dit, tot afegint que 'el dia 21 de novembre tindrem els mateixos problemes que el dia 20'. I és per això que ha conclòs que la crisi 'o la resolem entre tots els països europeus i els governs del món o no tornarà a funcionar la cosa'. 

Per últim, Chacón ha volgut insistir en el caràcter negatiu que tindria per Catalunya que la dreta tingui més poder. La candidata ha explicat que el seu avi sempre li deia que 'la dreta sempre ha odiat Catalunya i els catalans perquè sempre hem volgut estar a l'avantguarda de tot, perquè vam ser els primers que vam voler Europa, la democràcia, més drets, més llibertats, l'autogovern'. 'Per això mai els cacics han estimat Catalunya', ha dit .



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Enric fletxa Barcelona
6 de novembre de 2011, 17.46 h

Qualsevol català independentista te massa raons per no confiar en CiU però... hem de confiar mes en el partit de la Sra. Chacon amb amics de Catalunya com el "cepillador" Alfosno Guerra?
" Nos hemos cepillao el Estatut"


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Pantinet fletxa Les Escaldes
6 de novembre de 2011, 09.50 h

La CarmeN Chacón es tan inutil com ecspanyolistya. No para de portar gent d' Ecspanya per que l'hi facin propaganda. Que a fet aquesta XITXAREL·LA per Catalunya? Cada cop que obre la boca als catalans ens costa diners, per exemple: Va aplaudir la retallada de l'Estatut. Va dir que cada dia es sentia menys NACIONALISTA-CATALANA.(com si ho hqgués sigut mai la madastre de la cabra de la legió) Va votar NO als 1.400.000.000 € que deu l,'estat a Catalunya. Va votar NO al català al Parlam... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
5 de novembre de 2011, 21.04 h

175 raons per tenir estat propi. http://www.totsentmenat.info/175raonsEstatpropi.pps

Tot el demés es perdre el temps!!*!!

Visca la llibertat!
Visca Catalunya estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.