directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 00:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Generalitat obre un expedient informatiu a l'Aeroport de Barcelona i a AENA per incomplir el Pla Aerocat

El conseller d'Interior atribueix l'episodi al fet que la gestió aeroportuària no està en mans de Catalunya

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha ordenat a la direcció general de Protecció Civil que obri un expedient informatiu a l'Aeroport de Barcelona i a AENA per incomplir el Pla Especial Per a emergències Aeronàutiques de Catalunya (AEROCAT). "Ningú s'ha posat en contacte amb els responsables de mobilitat ni amb els responsables de Protecció Civil i Emergències", ha assegurat. L'expedient obert podria acabar en una sanció. Aquesta nit l'Aeroport de Barcelona ha patit un apagament de llum que ha obligat a desviar alguns vols i, segons estipula el Pla Aerocat, Protecció Civil hauria d'haver estat informada. Puig atribueix l'incident al fet que Catalunya no té el control aeroportuari. Fonts de Protecció Civil han explicat a l'ACN el malestar que hi ha dins d'aquesta direcció general perquè l'aeroport del Prat no va informar a l'avaria elèctrica al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT). Aquesta avaria va obligar a desviar onze vols a diferents aeroports, entre els quals els de Girona i Reus, i, segons Protecció Civil, Aena tenia l'obligació d'informar-los de la situació.

Comparteix
   


Etiquetes
A Protecció Civil s'han mostrat sorpresos per la falta de comunicació per part de l'aeroport i han remarcat que han tingut coneixement de la incidència aquest matí a primera hora a través dels mitjans de comunicació. Segons la direcció general, s'hauria d'haver informat al CECAT de forma preventiva per tenir coneixement, per exemple, que l'aeroport de Reus es va haver de reobrir.

Per aquest motiu el conseller d'Interior s'ha posat en contacte amb la Direcció General de Protecció Civil per ordenar que s''obri un expedient informatiu tant a AENA com a l'Aeroport de Barcelona.

"Aquesta nit no s'han activat els protocols de seguretat i emergències que estipula el pla AEROCAT en els seus nivells d'activació. Ni l'Aeroport ni AENA s'han posat en contacte amb els responsables de mobilitat ni amb els responsables de Protecció Civil i Emergències", ha assegurat Puig.

El Pla Especial Per a emergències Aeronàutiques de Catalunya (AEROCAT) estipula que el Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya CECAT de la Direcció General de Protecció Civil ha de ser informat per part del centre de coordinació aeroportuària en cas d'avaria greu dels sistemes de control de l'aeroport i en cas d'avaria greu que provoca el tall de subministrament d'afectacions a serveis bàsics a les diferents instal·lacions aeroportuàries.

Un cop activat l'AEROCAT, des de Protecció Civil es posen en alerta tots els cossos operatius que puguin haver d'actuar segons el nivell del pla. D'altra banda, es posen en funcionament tots els mecanismes per tal de traslladar a la ciutadania tota aquella informació de l'emergència que pugui ser de la seva utilitat.

"Quan demanem més autogovern no només estem demanant més diners", ha matisat Puig, que ha remarcat que "si volem ser un país normal" és necessari tenir el control i la gestió de centres com l'Aeroport de Barcelona.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.